Απουλία Ιταλία

Η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν πολλά κοινά και θα τα συναντήσετε στην Απουλία, από τους ανθρώπους μέχρι τον καιρό και το κλίμα της. Η περιοχή θα σας κάνει… να νιώσετε σαν το σπίτι σας, κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη στα ταξίδια της μετά κορονοϊού εποχής…

Επίσης, ανακαλύψτε τη Νότια Ιταλία κάνοντας road trip σε μέρη… διαμάντια!

Οι επαρχίες της Απουλίας είναι πέντε, με το Μπάρι να είναι η μεγαλύτερη από όλες. Οι υπόλοιπες τέσσερις είναι το Λέτσε, η Φότζια, η Ταράντα και τελευταίο το πιο μικρό Μπριντίζι. Μπορείτε να περάσετε τις μέρες σας στην Απουλία πολύ δημιουργικά, καθώς τόσο το κλίμα όσο και οι άνθρωποι σας “σπρώχνουν” προς αυτή τη κατεύθυνση. Η παρουσία ελληνικών φυλών, στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ιταλίας, χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πριν. Αφετηρία ήταν ο αρχαιοελληνικός αποικισμός της περιοχής αλλά και αυτός της Σικελίας τον 8ο αιώνα προ Χριστού.

Οι εκπλήξεις που σας περιμένουν

Πολλές εκπλήξεις σας περιμένουν, αν αποφασίσεις να επισκεφθείτε την χερσόνησο της Απουλία. Είναι μία μοναδική περιοχή, που σας κάνει να νιώθετε πολύ οικεία… σαν να ζείτε χρόνια εκεί. Οι καταπληκτικές παραλίες του Κάστρου, της Καλλίπολης, του Οτράντο και οι πασίγνωστες Μαλδίβες του Σαλέντο, θα απογειώσουν το ταξίδι σας και την εμπειρία σας από αυτό.

Ωστόσο, δεν σταματάνε εδώ τα όμορφα τοπία που χαρίζει στον επισκέπτη της. Τα φοβερά καταπράσινα τοπία του Σάλβε είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε και να “αδειάσετε” τις σκέψεις σας στην φύση. Η Αδριατική Θάλασσα ενώνεται με το Ιόνιο Πέλαγος, και το μείγμα είναι ιδανικό για ένα ταξίδι χαλάρωσης, αλλά και για πολιτισμό. Παρ’όλα αυτά μπορείτε να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί, καθώς η περιοχή προσφέρει και αυτή τη δυνατότητα.

Οι μετακινήσεις σας θα είναι εύκολες, καθώς δεν θα συναντήσετε ψηλά βουνά, ούτε πλαγιές και δεν θα δείτε απότομες εναλλαγές του επιπέδου. Οι τεράστιοι κάμποι της Απουλία σε αποχρώσεις ασημί και πράσινου, λόγω των ελιών, θα σας εντυπωσιάσουν. Άλλο ένα κοινό με την Ελλάδα είναι ότι στην περιοχή, οι ντόπιοι, παράγουν το δικό τους ελαιόλαδο, με το άρωμα του και την ποιότητα του να συναγωνίζεται το δικό μας προϊόν.

17 λόγοι που όλοι αγαπούν την Ιταλία!

Άλλος ένας τομέας που θα μείνετε ευχαριστημένοι είναι η κουζίνα της περιοχής. Με την γαστρονομία να σας παρέχει ένα ταξίδι γεύσεων, με όλα τα προϊόντα να είναι της εξαιρετικής δικιάς της παραγωγής. Στην περιοχή θα βρείτε πλειάδα εστιατορίων για να ικανοποιήσετε την πείνα σας και θα μείνετε ευχαριστημένοι από την εμπειρία που θα αποκομίσετε.

Η αγροτική περιοχή που γέμισε ξενώνες και εστιατόρια

Ο λόγος για την Masseria! Τα πανέμορφα σπίτια, με τους τεράστιους κήπους ήταν κάποτε η ψυχή της αγροτικής παραγωγής. Οι πλούσιοι γαιοκτήμονες διατηρούσαν τα σπίτια στο επίκεντρο της αγροτικής δραστηριότητας και αποτελούσαν εξοχικά για πολλούς.

Πολλοί από τους ιδιοκτήτες τους, ανακατασκεύασαν τα σπίτια τους και τα έκαναν ξενώνες και εστιατόρια. Από την άλλη, υπήρχαν και αυτοί που τα πούλησαν και αποχώρησαν από την περιοχή.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ