Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που φιλοξενείται πλέον στο αναμορφωμένο ιστορικό κτήριο της πρώην ζυθοποιίας ΦΙΞ στη Λ.Συγγορύ, ανοίγει σταδιακά τις πύλες του στο κοινό, με περιοδικές εκθέσεις στο ισόγειο και το υπόγειο.

Η πρώτη έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου και αφορά μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ με το φλαμανδικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας με τίτλο «Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα-Αμβέρσα», στην οποία θα παρουσιασθούν 70 έργα Ελλήνων και Βέλγων καλλιτεχνών, διαρθρωμένα σε 22 θεματικές ενότητες.

 

emst4

Άλλες σημαντικές συνεργασίες του ΕΜΣΤ είναι με την documenta το 2017 και με τη διαδικτυακή έκθεση Empty Pr(oe)mises – ένα πρότζεκτ για την παρουσίαση του ΕΜΣΤ στα ψηφιακά μέσα (από τις 7 Οκτωβρίου).

Οι δραστηριότητες του ΕΜΣΤ στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας του και στη λογική των συνεργειών του με ελληνικά και διεθνή ιδρύματα συναφούς σκοπού, ξεκίνησαν στο νέο του «σπίτι» στις 19 Μαΐου 2016, υπό τον γενικό και ενδεικτικό τίτλο ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ.

emst3

Τα ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του 2016, με πλήθος σημαντικών εκδηλώσεων και συνεργασιών. Αλλά και από τη νέα χρονιά το ΕΜΣΤ επιδιώκει να συνεχίσει τις σημαντικές συνεργασίες όσο και να επεκτείνει τις δραστηριότητές του με ερευνητικές και εκαπιδευτικές δράσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ