Μικρό Πήλιο Αττική

Ο Σεπτέμβρης κατά γενική ομολογία είναι ένας υπέροχος μήνας, ιδανικός για διακοπές αλλά και για μπάνιο στη θάλασσα όσο ο καιρός το επιτρέπει.

Η Αττική από την άλλη είναι γεμάτη υπέροχες παραλίες και μέρη που ακόμα και οι μόνιμοι κάτοικοί της μπορεί να μην έχουν επισκεφτεί ή ακούσει ποτέ. Εδώ θα πάμε σε 2 από αυτές τις παραλίες της Αττικής που δεν είναι γνωστές στους περισσότερους έχουν όμως ωραία καθαρά νερά και πράσινο φόντο! Αναφερόμαστε στο Μικρό Πήλιο και την Ακτή Ασημάκη.

Μικρό Πήλιο

αυτή η παραλία δεν είναι στο Πήλιο, αλλά «κρύβεται» σε μια γωνιά της Αττικής. Το «Μικρό Πήλιο» σας καλεί να το ανακαλύψετε!

Η ονομασία της παραλίας εκφράζει απόλυτα το σκηνικό που την περιβάλλει και το οποίο μοιάζει πολύ με τις εικόνες που βλέπει κανείς σε παραλίες του Πηλίου: Πεύκα μέχρι την παραλία, φαράγγι, βότσαλο, γαλαζοπράσινα νερά.about:blank

Η πρόσβαση γίνεται είτε με σκάφος, είτε με canyoning στο παρακείμενο φαράγγι και το σκηνικό ανταμείβει. Η παραλία βρίσκεται μεταξύ της Παραλίας Βαρνάβα και της Παραλίας των Αγίων Αποστόλων Αττικής.

Δείτε την όμορφη παραλία στο βίντεο:

Ακτή Ασημάκη

Η Ακτή Ασημάκη, είναι μια πανέμορφη παραλία με πράσινο φόντο στα νότια της Αττικής! Συγκεκριμένα βρίσκεται στο Σούνιο, και συγκεκριμένα στο 60ο χλμ της Αθηνών-Σουνίου αν έρθετε από την παραλιακή. Αφού περάσετε το Ναό του Ποσειδώνα και μετά τα Αρτοποιεία Βαμβακούση, στρίβετε δεξιά και στο τέλος του δρόμου θα βρείτε την παραλία. Αν έρθετε από το Λαύριο, θα την συναντήσετε μετά την Πούντα Ζέζα. Όπως δηλώνει και το όνομά της, η παραλία ανήκει στο συγκρότημα Ασημάκη, ωστόσο είναι ελεύθερη σε όλους. Η παραλία είναι ιδανική για μπάνιο ή για μονοήμερη εκδρομή.

Η παραλία διαθέτει άμμο και ρηχά νερά, επομένως είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Δεν είναι οργανωμένη, επομένως θα πρέπει να έχετε μαζί σας από πριν τα απαραίτητα, δηλαδή καφέ, νερό, σνακ ή φαγητό, αντηλιακό, ομπρέλα, κλπ. Στη διαδρομή όμως θα βρείτε καφέ, φούρνους και μίνι μάρκετ όπου μπορείτε να ψωνίσετε όσα χρειάζεστε.

Στην Ακτή Ασημάκη υπάρχει και μια εξαιρετική ταβέρνα, ωστόσο η ευρύτερη περιοχή του Σουνίου είναι γεμάτη με αξιόλογες επιλογές για φαγητό. Στην παραλία μπορείτε να χαλαρώσετε, να παίξετε ρακέτες ή να κάνετε ηλιοθεραπεία. Η θάλασσα περιβάλλεται από πράσινο που σε συνδυασμό με τους φοίνικες δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό. Τα νερά είναι καταγάλανα και πεντακάθαρα και συνήθως δε θα συναντήσετε κύμα.

Δείτε την παραλία μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ