Μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως αεροπορικές εταιρείες κάνει παρελθόν τις μάσκες στις πτήσεις.
Την τολμηρή αυτή απόφαση εν μέσω πανδημίας κάνει πράξη από σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου η αεροπορική εταιρεία Scandinavian Airlines (SAS).

Ποιοι επιβάτες δεν θα φορούν μάσκες στις πτήσεις

Ο ευρωπαϊκός αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι οι μάσκες προσώπου δεν χρειάζονται πλέον για τους επιβάτες που πετούν εντός της Σκανδιναβίας. Δηλαδή από/προς τη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία.

- Advertisement -

Στις διεθνείς και ευρωπαϊκές πτήσεις της SAS, οι επιβάτες θα εξακολουθούν να φορούν μάσκα.

Λόγω του ανοίγματος των κοινωνιών και των γενικών συστάσεων από τις αρχές η SAS καταργεί την απαίτηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στις πτήσεις εντός της Σκανδιναβίας”, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωση της.

Ο πρώτος μεγαλύτερος παγκόσμιος αερομεταφορέας που καταργεί την πολιτική μάσκας

Ο φορέας σημαίας των τριών σκανδιναβικών κρατών είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος αερομεταφορέας που καταργεί την πολιτική ασφάλειας.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο υιοθέτησαν το μέτρο τους πρώτους μήνες της πανδημίας για να σταματήσουν την εξάπλωση του COVID-19.

“Η SAS θα ακολουθήσει τις συστάσεις του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου σε άλλες πτήσεις, υπογραμμίζει η αεροπορική εταιρεία.

Και διατηρεί την απαίτηση για χρήση μάσκας προσώπου στις πτήσεις προς άλλους ευρωπαϊκούς και διηπειρωτικούς προορισμούς μέχρι νεωτέρας.”

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Σουηδία έχει εμβολιάσει το 68,6% του πληθυσμού της, η Νορβηγία το 73,8% και η Δανία το 75,7%.

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ