Πόλεις που ανακηρύχθηκαν τα καλύτερα μέρη για «παραδοσιακή» κουζίνα στην Ευρώπη από την ταξιδιωτική εταιρεία Saga.
Πολλοί ταξιδιώτες κατευθύνονται σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία για ένα και μόνο πράγμα: το φαγητό. Άλλωστε, πού μπορεί κανείς να βρει μια πιο αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα από ό,τι στην πατρίδα της, τη Νάπολη ; Έπειτα, έχουμε τη γαστρονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, τη Λυών , γνωστή για τα μπισκότα και τα βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόριά της, και το ηλιόλουστο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας για τις pintxos δίπλα στη θάλασσα.
Αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη, καμία από αυτές τις χώρες δεν καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως ο πιο «αυθεντικός» γαστρονομικός προορισμός της Ευρώπης.
Η έρευνα, που διεξήχθη από την ταξιδιωτική εταιρεία Saga, ανέλυσε περισσότερα από 5.000 εστιατόρια σε 125 ευρωπαϊκές πόλεις χρησιμοποιώντας κριτικές της Google, εξετάζοντας τη συχνότητα εμφάνισης των λέξεων «αυθεντικό» και «παραδοσιακό», καθώς και τις συνολικές αξιολογήσεις των πελατών. Πού να πάτε για την καλύτερη τοπική κουζίνα; Λοιπόν, ίσως να αφήσετε τη Λυών και το Σαν Σεμπαστιάν για το επόμενο ταξίδι σας, καθώς η Βουδαπέστη αναδείχθηκε στην κορυφή.
Γνωστή για τα ruin bar και τα ιαματικά λουτρά της, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας γίνεται γρήγορα και ένας σοβαρός γαστρονομικός υποψήφιος, με νέα αστέρια Michelin να προστίθενται στην γαστρονομική της σκηνή κάθε χρόνο. Φιλοξενεί επίσης την πρώτη Time Out Market της Κεντρικής Ευρώπης, η οποία άνοιξε πριν από κάτι παραπάνω από ένα μήνα.
Τα χαρακτηριστικά πιάτα της πόλης είναι χορταστικά και γεμάτα γεύση: γκούλας, μια πλούσια σούπα με μοσχάρι και πάπρικα, κοτόπουλο με πάπρικα και ξινή κρέμα και τηγανίτες Gundel, γεμιστές με σταφίδες και καρύδια μουλιασμένα σε ρούμι – εδώ μπορείτε να δείτε τα 5 τοπ εστιατόρια στη Βουδαπέστη για το καλύτερο γκούλας
Δείτε επίσης: Πού να φάτε στη Βουδαπέστη – Τα 12 καλύτερα εστιατόρια
Ο ειδικός του Time Out στη Βουδαπέστη, Peterjon Cresswell, συνιστά να κάνετε κράτηση στο Borkonyha, ένα εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin που σερβίρει ευρηματική ουγγρική κουζίνα, ή στο Rosenstein , όπου οι κλασικές οικογενειακές συνταγές αποτελούν το καμάρι του μενού με τις μαυροπίνακες.
Στη δεύτερη θέση ήρθε μια άλλη έκπληξη: ο Πειραιάς! Συχνά επισκιασμένος από την Αθήνα και το διάσημο στους επισκέπτες κέντρο της, ο Πειραιάς έχει μια έντονη γαστρονομική δυναμική, πουθ η έρευνα ανακάλυψε. Ως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, είναι ένας παράδεισος θαλασσινών – ζουμερά μύδια, ψητό χταπόδι, αχνιστή ψαρόσουπα και τραγανό τηγανητό μπακαλιάρο. Και για επιδόρπιο; Φρέσκοι λουκουμάδες και χρυσά ντόνατς. Αυτά αναφέρει η έρευνα για την επιλογή του Πειραιά στη λίστα και μάλιστα στη 2η θέση! Αμέσως μετά, στην 3η θέση ακολουθεί η Αθήνα! Ένας γαστρονομικός θριάμβος δηλαδή για την Ελλάδα, καθώς προτείνεται ως κορυφαία επιλογή για «αυθεντικές» γαστρονομικές εμπειρίες στην Ευρώπη!
Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που σερβίρουν κορυφαία «αυθεντική» κουζίνα περιλαμβάνουν τη Βιέννη στην Αυστρία, τη Βαλέτα στη Μάλτα και την Πράγα στην Τσεχία. Καλύτερα από τους ανταγωνιστές της στο γαστρονομικό πεδίο, την Ισπανία και τη Γαλλία, που δεν μπήκαν καν στην κατάταξη, η Ιταλία κατάφερε να μπει στην κατάταξη, αλλά μόλις στο τέλος – με το Μιλάνο να εξασφαλίζει τη δέκατη θέση. Δείτε την πλήρη λίστα με τις δέκα κορυφαίες παρακάτω.
Οι 10 πιο «αυθεντικές» πόλεις φαγητού στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Saga
- Βουδαπέστη, Ουγγαρία
- Πειραιάς, Ελλάδα
- Αθήνα, Ελλάδα
- Βιέννη, Αυστρία
- Κρακοβία, Πολωνία
- Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία
- Βαλέτα, Μάλτα
- Βαρσοβία, Πολωνία
- Μόναχο, Γερμανία
- Μιλάνο, Ιταλία
Δείτε επίσης





