Η NASA δημοσίευσε μια νέα σειρά φωτογραφιών, που δείχνουν τον αξιοσημείωτο τρόπο, με τον οποίο έχει αλλάξει ο κόσμος μας τα τελευταία 30 χρόνια. Για καιρό χρησιμοποιούνταν οι εικόνες από δορυφόρους, για να αναλυθούν οι κλιματικές αλλαγές και σήμερα οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν οπτικά τεκμήρια.
Η NASA αναφέρει

O Πλανήτης μας αλλάζει συνεχώς και χρησιμοποιούμε τη πλεονεκτική μας θέση από το διάστημα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη Γη, να βελτιώσουμε τη ζωή και να διασφαλίσουμε το μέλλον μας.

- Advertisement -

Εξάπλωση ποταμών
Ο τυφώνας Νari προκάλεσε υπερχείλιση των ποταμών Mekong και Tonle στην Cambodia τον Οκτώβριο του 2013. Η υπερχείλιση επηρέασε περισσότερους από μισό εκατ. ανθρώπους και οι εκτάσεις ρυζιού της περιοχής έχουν καταστραφεί.


Λίμνες εξαφανίζονται
H λίμνη Poopo, η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Boliavia, έχει αρχίσει να εξατμίζεται εξαιτίας της ξηρασίας. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 1994 και χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να επιστρέψει νερό στη λίμνη και να επανέλθει το οικοσύστημα.


Παγετώνες λιώνουν
Ο παγετώνας Qori Κalis είναι ο μεγαλύτερος παγετώνας του κόσμου και βρίσκεται ψηλά στις Άνδεις στο Περού. Το 1979, ο παγετώνας εξακολουθούσε να αυξάνεται. Μέχρι το 2011 όμως, η έκταση του πάγου είχε υποχωρήσει δραματικά.


Δημιουργίες Νήσων
Ένα ηφαίστειο που εξερράγη στην Κόκκινη Θάλασσα τον Δεκέμβριο του 2011, ήταν η αιτία να δημιουργηθεί ένα νέο νησί.


Αστική Επέκταση
Το Νέο Δελχί, στην Ινδία, από 9,4 εκατ. πληθυσμό που είχε το 1991, έφτασε το 2016 να έχει 25 εκατ. Ο αριθμός αυτός την κάνει την δεύτερη πιο πολυπληθής πόλη στο κόσμο. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι μέχρι το 2030 οι κάτοικοι στο Νέο Δελχί θα φτάσουν τους 37 εκατ.


Φως
Η φωτογραφίες του Μιλάνου που λήφθηκαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δείχνουν την αλλαγή όταν η πόλη αντικαθιστά τις παλιές λάμπες της με λάμπες LED. H δεύτερη φωτογραφία δείχνει τη πόλη σαφώς πιο φωτεινή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ