Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε η ΙΚΕΑ! Η γνωστή εταιρία παραγωγής και πώλησης ειδών σπιτιού θα σχεδιάσει και θα πουλήσει χαλιά και υφάσματα φτιαγμένα από Σύρους πρόσφυγες.

Η κίνηση αυτή θα υλοποιηθεί το 2019 και θα δώσει δουλειά σε 200 πρόσφυγες – κυρίως γυναίκες – που μένουν αυτή τη στιγμή στην Ιορδανία.

- Advertisement -

Σήμερα, περισσότεροι από 655.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν γίνει δεκτοί στην Ιορδανία, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

ikea rugs

«Η κατάσταση στη Συρία αποτελεί τη μεγάλη τραγωδία των ημερών μας και η Ιορδανία έχει αναλάβει την ευθύνη να φιλοξενήσει Σύρους πρόσφυγες», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΚΕΑ, Τζέσπερ Μπρόντιν στο CNN Money, συμπληρώνοντας: «Αποφασίσαμε για αυτόν τον λόγο, να δούμε πώς μπορεί να συμβάλλει η ΙΚΕΑ».

Τα προϊόντα θα πωλούνται σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής όπου έχει η Ιορδανία συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου. Το πρόγραμμα ήταν ήδη σε εξέλιξη προτού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώσει το εκτελεστικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται η είσοδος των Σύρων προσφύγων στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η ΙΚΕΑ έκανε ξεκάθαρη τη θέση της τονίζοντας σε επίσημη ανακοίνωσή της πως «στηρίζουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των ανθρώπων και δεν κάνουμε καμία μορφή διάκρισης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ