Οι επιλογές για φθινοπωρινές εξορμήσεις είναι πολλές. Αν θέλετε όμως να κάνετε την καλύτερη επιλογή, που σίγουρα δεν θα μετανιώσετε, υπάρχει ένα μέρος που ξεχειλίζει από ομορφιές και ιστορία. Η αυθεντικότητά του εντυπωσιάζει, καθώς διατηρεί αναλλοίωτα τα παραδοσιακά του στοιχεία, χωρίς να  επηρεάζεται από τις επιταγές του τουρισμού.

- Advertisement -

Ο λόγος για τον παραδοσιακό οικισμός Λαγκάδια, που λίγο πολύ όλοι οτν έχουν ακούσει με το όνομα «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου».  Κτισμένο σε απότομη πλαγια του Μαινάλου, μέσα σε πλούσια πράσινη βλάστηση, φαίνεται να κρέμεται πάνω από το άγριο φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόα.
pel2
Ο φιδογυριστός δρόμος ακολουθεί τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς του τοπίου και οδηγεί στην καρδιά του πετρόχτιστου χωριού, που στόλισαν με τα έργα τους οι περίφημοι Λαγκαδινοί χτίστες, αρχιτέκτονες και μάστορες της πέτρας.

pel3

 

Εκπληκτικά πέτρινα αρχοντικά και καλντερίμια, σκεπαστές αυλές και σκαλιστές εξώπορτες, πελεκητές καμάρες και παλιές εκκλησίες, ελικοειδή πέτρινα μονοπάτια και σκαλιά, τοξωτά γεφύρια, νεροτριβές και νερόμυλοι της περιοχής, αφήνουν μαγεμένο τον επισκέπτη.

pel1

Εκτός από το τοπίο, τα τρεχούμενα νερά, τις παραδοσιακές βρύσες και τα γεφύρια, σημαντικά αξιοθέατα στα Λαγκάδια αποτελούν οι ναοί των Ταξιαρχών και του Τίμιου Προδρόμου. Χτίστηκαν και οι δύο το 1808 σε διάστημα 40 ημερών λόγω χρονικού περιορισμού που έθεσαν οι Τούρκοι.
Όσον αφορά στο φαγητό είναι εξαιρετικό, με αγνές, ντόπιες πρώτες ύλες, παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος. Υπάρχουν πολλαπλές επιλογές, από ταβέρνες ως ουζερί, αλλά σε όλα αυτά πάντα είναι διάχυτη η αίσθηση ευγένειας και φιλοξενίας. Φυσικά τα καφενεία και τα ζαχαροπλαστεία του χωριού σερβίρουν ωραία ντόπια παραδοσιακά γλυκά, ενώ προσφέρουν αυτήν την καταπληκτική θέα από την άκρη του φαραγγιού.

pel4

Κι αν θέλετε να συνδυάσετε extreme sport, γίνεται! Ο υδάτινος παράδεισος της λίμνης του Λάδωνα κυριαρχεί με πολλές δραστηριότητες και σπόρ ενώ όλη η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, ορειβασία, διαδρομές με 4χ4 , κυνήγι ενώ κοντά είναι και τα χιονοδρομικά κέντρα Καλαβρύτων & Μαινάλου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ