Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
32.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsAirbnb: Τέλος τα πάρτι στα ενοικιαζόμενα

Airbnb: Τέλος τα πάρτι στα ενοικιαζόμενα

Πάρτι τέλος στα ενοικιαζόμενα Airbnb ενώ απελευθερώνεται ο αριθμός των φιλοξενούμενων. Η απαγόρευση των πάρτι στα Airbnb που ξεκίνησε λόγω Covid-19, προσωρινά, αποφασίστηκε από την «μαμά» – εταιρεία στις ΗΠΑ να μονιμοποιηθεί ενώ παράλληλα απελευθερώνεται ο αριθμός των φιλοξενούμενων.

Η απαγόρευση ξεκίνησε λόγω covid αλλά τώρα πια και επίσημα τα πάρτι στα ενοικιαζόμενα της Airbnb αποτελούν παρελθόν. Στην νέα αυτή απόφαση ουσιαστικό ρόλο έπαιξαν τα θετικά σχόλια των ιδιοκτητών για την, τότε προσωρινή ακόμα, απόφαση.

- Advertisement -

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ακινήτων αναφέρει ότι η απαγόρευση των πάρτι έχει αποδειχθεί «κάτι περισσότερο από μέτρο δημόσιας υγείας. Εξελίχθηκε σε θεμελιώδη πολιτική της κοινότητας για την υποστήριξη των ιδιοκτητών και των γειτόνων τους».

Από την ώρα που το μέτρο επιβλήθηκε στο ξεκίνημα της πανδημίας τα παράπονα σχετικά με πάρτι σε νοικιασμένους χώρους της Airbnb μειώθηκαν κατά 44%. Πάντως δεν αποκλείεται στη γενική αυτή κατεύθυνση να υπάρξουν εξαιρέσεις που θα αφορούν όμως εξειδικευμένους χώρους φιλοξενίας.

Από την άλλη πλευρά καταργείται ο μέγιστος αριθμός φιλοξενούμενων

Παράλληλα πάντως η Airbnb καταργεί το μέγιστο όριο φιλοξενούμενων ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν 16. Ο περιορισμός είχε επίσης περιοριστεί λόγω του covid προκειμένου να εμποδιστεί η διασπορά. «Αρκετά είδη μεγαλύτερων κατοικιών μπορούν να φιλοξενήσουν με άνεση και ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα –από κάστρα στην Ευρώπη μέχρι αμπελώνες στις ΗΠΑ και μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Σύμφωνα με το BBC, μόνο πέρσι περισσότεροι από 6.600 φιλοξενούμενοι χαρακτηρίστηκαν ανεπιθύμητοι από την πλατφόρμα λόγω παράβασης των κανόνων για την πανδημία.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,446 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ