Το αεροσκάφος είχε ήδη διανύσει αρκετό μέρος της διαδρομής, που σημαίνει ότι απείχε από το αεροδρόμιο αναχώρησης περίπου 800 χιλιόμετρα! Το επεισόδιο αυτό είναι το πιο πρόσφατο από τα πολλά που έχουν συμβεί τα 2 τελευταία χρόνια μέσα σε αεροσκάφη εξαιτίας της Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ακόμα ένα απίστευτο περιστατικό έγινε σε πτήση American Airlines όταν επιβάτης εισέβαλε στο πιλοτήριο!

Στο τωρινό λοιπόν επεισόδιο, αεροσκάφος της εταιρείας American Airlines το οποίο εκτελούσε πτήση από το Μαϊάμι (ΗΠΑ) στο Λονδίνο (ΗΒ) έκανε αναστροφή στα μισά του δρόμου χθες Πέμπτη, διότι επιβάτιδα αρνήθηκε να βάλει τη μάσκα της, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας.

«Η πτήση 38 της American Airlines που συνέδεε το Μαϊάμι με το Λονδίνο επέστρεψε στο Μαϊάμι εξαιτίας του ότι πελάτισσα προκάλεσε πρόβλημα αρνούμενη να συμμορφωθεί προς την ομοσπονδιακή απαίτηση να φορά μάσκα», εξήγησε με ανακοίνωσή του που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο εντοπισμού αεροσκαφών FlightAware, το αεροσκάφος προσγειώθηκε ξανά στο Μαϊάμι μετά από μια ώρα και 48 λεπτά από τη στιγμή αναχώρησής του. Σύμφωνα με το Flighttradar24 είχε διανύσει τα 500 από τα 4.400 μίλια του ταξιδιού, όταν ο πιλότος έκανε αναστροφή.

Την αρνήτρια επιβάτιδα υποδέχθηκε η αστυνομία

Το Boeing 777 με 129 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος υποδέχθηκε, μόλις προσγειώθηκε, η αστυνομία του Μαϊάμι.

Διαβάστε ακόμα:  Η Ισπανία «ανοίγει» πόρτα εισόδου στους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες

«Όταν το αεροσκάφος έφθασε στην πύλη αποβίβασης, η επιβάτιδα συνοδεύθηκε εκτός αεροσκάφους (από την αστυνομία του Μαϊάμι), χωρίς κανένα πρόβλημα», εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η American Airlines από την πλευρά της ανέφερε ότι η πελάτισσά της που ενεπλάκη στο συμβάν εντάχθηκε στον «εσωτερικό κατάλογο» των προσώπων στα οποία αρνείται την επιβίβαση, «εν αναμονή περαιτέρω έρευνας».

Ο ρυθμιστικός φορέας της πολιτικής αεροπορίας στις ΗΠΑ, η FAA, είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο του 2021 πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι των επιβατών οι οποίοι αρνούνται να φορέσουν μάσκα, καθώς το προσωπικό καμπίνας των εταιρειών βρέθηκε αντιμέτωπο με μεγάλο αριθμό συμβάντων φραστικής –ενίοτε ακόμη και σωματικής– βίας από μέρους ανθρώπων που αρνούνταν να συμμορφωθούν προς αυτή την υποχρέωσή τους.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ