φαγητόαεροπλάνου σε δίσκο θέση

Με τόσα προβλήματα στα ταξίδια λόγω του κορονοϊού, μια απίθανη ιδέα delivery αεροπορικού μενού στο σπίτι εταιρείας τροφίμων για να γλιτώσει το λουκέτο φαίνεται ότι πιάνει…

φαγητό αεροπλάνου σε δίσκο

Το μυαλό σκέφτεται διάφορες λύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση με την πανδημία του κορονοϊού, ειδικά εάν πρόκειται για επιχειρηματίες ή εταιρείες που έχουν σχέση με τα ταξίδια και τον τουρισμό που επλήγησαν πιο πολύ.

Κάπως έτσι μια εταιρεία αεροπορικών τροφίμων από το Ισραήλ, η Tamam Kitchen, που εξυπηρετεί την El Al Airlines, την Turkish Airlines και αρκετούς άλλους διεθνείς αερομεταφορείς που πετούν από το Τελ Αβίβ, σκέφτηκε κάτι πολύ πρωτότυπο για να αντιμετωπίσει την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

φαγητό αεροπλάνου σε δίσκο με ποτήρι κρασί

Η εταιρεία προσφέρει τα γεύματα πτήσης στο σπίτι, και μάλιστα σε χαμηλές τιμές, από 3 δολάρια τον δίσκο. Η εταιρεία, αναζητώντας τρόπους για να επιβιώσει, αφού λόγω πανδημίας οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η μειωμένη ζήτηση για πτήσεις έπληξαν και τον τουρισμό στο Ισραήλ, σκέφτηκε να κάνει delivery του αεροπορικού μενού.

Ο Nimrod Demajo, αντιπρόεδρος της Tamam, αναφέρει ότι έπρεπε να σκεφτούν κάτι για να επιβιώσουν αλλά και για να μη χαθούν θέσεις εργασίας, οπότε η μεταφορά του αεροπορικού μενού στο σπίτι ήταν ιδανική λύση. Άλλωστε, όπως λέει, “είναι ένα απλό φαγητό, αλλά οι άνθρωποι το απολαμβάνουν. Το βάζουν στο φούρνο μικροκυμάτων και σε πέντε λεπτά έχουν ένα γεύμα”.

Μέχρι στιγμής τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνου πολύ καλά και η εταιρεία έχει γλιτώσει το λουκέτο, αφού έχει 100 παραγγελίες την ημέρα. Στους πελάτες συμπεριλαμβάνονται υπάλληλοι της Google που εργάζονται από το σπίτι, μια εγκατάσταση φροντίδας ηλικιωμένων που έκλεισε την τραπεζαρία της αλλά και εταιρείες που αγοράζουν γεύματα για τους υπαλλήλους τους.

Το μενού περιλαμβάνει κοτολέτες ψαριού σε σάλτσα ντομάτας και κουσκούς, ραβιόλια γλυκοπατάτας με πράσινα φασόλια και μαύρες φακές, κοτολέτες μοσχαρίσιου κρέατος με σάλτσα μανιταριού με ρύζι με μαύρα φασόλια και κοτόπουλο σνίτσελ με κάρυ.

Travel Tips: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το φαγητό στο αεροπλάνο!

φαγητό σε δίσκο τραπεζάκι αεροπλάνου

Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να καταναλώσουμε το φαγητό που μας προσφέρει η εκάστοτε αεροπορική εταιρεία! Τι πρέπει όμως να προσέξουμε; Είναι άραγε όλες οι τροφές υγιεινές και ωφέλιμες για τον οργανισμό μας; Εμείς σας παραθέτουμε 9 συμβουλές, τις οποίες ενδεχομένως να μην ξέρατε μέχρι σήμερα αλλά θα βρείτε ιδιαίτερα χρήσιμες στο επόμενο ταξίδι σας!

1. Το φαγητό φτιάχνεται έτσι ώστε προσαρμόζεται στις αμβλυμένες αισθήσεις μας κατά την πτήση
Το γεύμα που τρώτε στο αεροπλάνο θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό στο έδαφος. Η όσφρηση και η γεύση αλλάζει κατά την διάρκεια μιας πτήσης, σύμφωνα με τον πρώην αεροσυνοδό και πιλότο Eddie Jorge, πράγμα που γνωρίζει ο εκάστοτε σεφ και προσαρμόζει το φαγητό με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες.

2. Προσοχή στο νερό
Άλλη μία συμβουλή που μας παραθέτει, είναι να μείνουμε μακριά από το νερό οποίο προσφέρεται κατά την πτήση, καθώς έρχεται σε επαφή με τις δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος του αεροπλάνου και ο καθαρισμός τους αποτελεί δύσκολη και ακριβή διαδικασία. Αν στον περιοδικό έλεγχό τους εμφανιστούν βακτήρια, τότε δεν σερβίρεται καφές ή τσάι για εκείνο το διάστημα. Επομένως, να προτιμάτε μόνο το εμφιαλωμένο νερό!

αεροσυνοδός δίσκος φαγητό αεροπλάνου

3. Το φαγητό δεν μαγειρεύεται στο αεροπλάνο
Η προετοιμασία του γίνεται στην κουζίνα του αεροδρομίου, και στη συνέχεια μεταφέρεται με φορτηγά στο αεροσκάφος. Αν ανησυχείτε για την καθαριότητα να ξέρετε ότι οι κουζίνες αυτές υπόκεινται στους ίδιους υγειονομικούς ελέγχους όπως και τα εστιατόρια. Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια την προετοιμασία των γευμάτων αναλαμβάνουν εταιρείες catering.

4. Ο συγχρονισμός είναι το παν
Επειδή δεν είναι πρακτικό να υπάρχει κουζίνα σε κάθε αεροδρόμιο, οι εταιρίες catering πολλών αερογραμμών προετοιμάζουν τα γεύματά σας νωρίτερα. Αν για παράδειγμα έχετε μία πτήση με ανταπόκριση, το φαγητό σας έχει παρασκευαστεί την ίδια στιγμή, απλά σερβίρεται σε διαφορετικούς χρόνους. Εφόσον διατηρείται στην στο ψυγείο, δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην ξεπαγώσει.

5. Το κρύο φαγητό προπαρασκευάζεται ακριβώς όπως ένα ζεστό γεύμα
Κρύα γεύματα όπως οι σαλάτες, τα γλυκά και τα σάντουιτς, παρασκευάζονται νωρίτερα και καταφθάνουν στο αεροπλάνο σας σε πλαστικό περιτύλιγμα. Σύμφωνα με τον Jorge, ο ξηρός πάγος βοηθά στο να παραμείνουν δροσερά τόσο τα γεύματα, όσο και οι μπύρες και τα κρασιά. Η ίδια διαδικασία χρησιμοποιείται και στα ζεστά πιάτα, με τη διαφορά πως εκείνα ζεσταίνονται σε φούρνους μικροκυμάτων τους οποίους δεν διαθέτουν όλα τα αεροσκάφη και για αυτό το λόγο συνήθως σερβίρονται κρύα γεύματα όπως θα έχετε παρατηρήσει.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ