Προσομοιωτής πυραύλων Γαλλία

Το κέντρο Cité de l’Espace στην Τουλούζη προσφέρει στους επισκέπτες την εμπειρία του διαστημικού ταξιδιού σε έναν προσομοιωτή προσεδάφισης πυραύλων και φεγγαριού.

Στην Τουλούζη της Γαλλίας, το Cité de l’Espace εγκαινιάζει μια νέα καθηλωτική εμπειρία: το Lune Xplorer, όπου μπορείτε να καθίσετε σε έναν προσομοιωτή πυραύλων.

Μπορείτε να ανεβείτε σε ένα διαστημόπλοιο παρόμοιο με αυτό που σύντομα θα μεταφέρει τον άνθρωπο πίσω στη Σελήνη.

Κάθε λεπτομέρεια είναι ρεαλιστική, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των επιβατών: τέσσερις ανά κάψουλα. Ο προσομοιωτής είναι στην πραγματικότητα μια φυγόκεντρος που αναπαράγει όλα τα αποτελέσματα της επιτάχυνσης.
«Ήμασταν πραγματικά, κολλημένοι στο κάθισμα… Μόλις κουνήσαμε τα κεφάλια μας, χάσαμε πραγματικά τον προσανατολισμό μας, αλλά ήταν πολύ ωραία», είπε ένας επισκέπτης.

Βετεράνοι αστροναύτες και το προσωπικό της NASA είναι σε ετοιμότητα για να ενημερώσουν τα τουριστικά διαστημικά πληρώματα. Λένε ότι είναι μια αληθινή εμπειρία.

“Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι οι επιταχύνσεις και οι επιβραδύνσεις που σας βάζουμε είναι πραγματικές. Είναι σαν να βρίσκεστε σε έναν πραγματικό πύραυλο”, εξήγησε ο βετεράνος της NASA Jean-François Clervo.

Το αξιοθέατο έχει ανοίξει εν μέσω μιας καταιγίδας νέων μη επανδρωμένων διαστημικών αποστολών στο φεγγάρι. Η NASA σκοπεύει να επιστρέψει ανθρώπους στη σεληνιακή επιφάνεια το 2026.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ