Σίταινα Πάρνωνας

Ένα από τα μικρά χωριά του Πάρνωνα, άγνωστο στους περισσότερους που “φωλιάζει” μέσα στα έλατα και αξίζει να βάλετε στα ταξιδιωτικά σας πλάνα καθώς θα διαπιστώσετε ότι αποτελεί φυσικό “μνημείο” του Πάρνωνα, είναι η άγνωστη αλλά όμορφη Σίταινα της Αρκαδίας.

Η Σίταινα μπορεί να μην ανήκει στα διάσημα χωριά του Πάρνωνα, που συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών, ωστόσο η φυσική της ομορφιά, καθώς είναι φωλιασμένη μέσα στα έλατα σε υψόμετρο 700 μέτρα, την καθιστούν ένα από τα ομορφότερα χωριουδάκια στον Πάρνωνα, όπου θα απολαύσετε το μεγαλείο της φύσης σε κάθε του γωνιά.

- Advertisement -

Το “πέτρινο” χωριό

Επιλέγοντας την Πελοπόννησο, γνωρίζεις καλά πως κρύβει πολλά μυστικά να σου αποκαλύψει και πολλές ομορφιές να επιδείξει! Σε αυτό το μικρό χωριό οι επισκέπτες αντικρίζουν ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και έναν τόπο όπου η φύση έχει ζωγραφίσει κάθε σημείο. Βασικό χαρακτηριστικό του οικισμού, τα πέτρινα αρχοντικά με την παραδοσιακή τακώνικη αρχιτεκτονική, που διατηρούν ανέπαφδα όλα τα στοιχεία του παρελθόντος.

Η Σίταινα χωρίζεται σε δύο συνοικίες από μια καταπράσινη ρεματιά του Βρασιάτη, τον Γαλατά στους πρόποδες του Πλακιά και τον ελατοσκέπαστο Μαντζανά, κάτω από το βουνό Ζηπουνιά. Από εδώ ξεκινούν άριστα σηματοδοτημένα μονοπάτια, όπως το αγαπημένο των ορειβατών που ανηφορίζει προς την Μεγάλη Τούρλα, την δυσθεώρητη κορυφή του Πάρνωνα στα 1.934 μέτρα.

Διαβάστε ακόμα:  Αττική: Οι καλύτερες προτάσεις για μια μονοήμερη εκδρομή εντός νομού
Σίταινα: Το "άσημο" χωριό της Πελοποννήσου μέσα στα έλατα, φυσικό "μνημείο" του Πάρνωνα! (βίντεο)

Επιπλέον, το δάσος με τα έλατα, τις καρυδιές και τα πεύκα έχει χαρακτηριστεί μνημείο της φύσης, δημιουργώντας ένα από τα πιο όμορφα τοπία που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης. Η φιλόξενοι κάτοικοι αλλά και η ηρεμία του τόπου υπόσχονται να προσφέρουν αφειδών μοναδικές στιγμές χαλάρωσης μέσα στη φύση.

Δείτε το χωριό μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ