Μπορεί η Αθήνα να μην φημίζεται για το πράσινο, όμως διαθέτει μερικούς σπουδαίους επίγειους παραδείσους που αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για όσους από εσάς θέλετε να πιάσετε το Μάη από αύριο (Πρωτομαγιά)!

Βουνό και θάλασσα συνδυάζονται και ξεδιπλώνονται μπροστά σας και σας προ(σ)καλούν να ταξιδέψετε και να ανανεώσετε τη διάθεση σας, μπαίνοντας σε ζώνες οξυγόνου και αφήνοντας πίσω τη βαβούρα της πόλης.

Αποδράστε σε έναν από τους παρακάτω τρεις προορισμούς και φτιάξτε το καλύτερο πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

Ιδανική μονοήμερη απόδραση για Πρωτομαγιά κοντά στην Αθήνα! (photos)

Πάρνηθα

Αν επιλέξετε να πάρετε τα όρη, τότε η Πάρνηθα είναι ο πρώτος προορισμός που μπορείτε να εξερευνήσετε, καθώς δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τις ομορφιές της φύσης. Εκεί ο χρόνος περνά ευχάριστα μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως η πεζοπορία σε χωμάτινους δρόμους.

Αθήνα: 3 μέρη για να φτιάξεις το καλύτερο πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

Βρείτε το καταφύγιο Μπάφι, που ανεγέρθηκε το 1933 και μπείτε σε έναν άλλο μαγικό κόσμο, αυτόν του καταπράσινου δάσους. Χαλαρώστε ακούγοντας το θρόισμα και απολαύστε το πικ νικ στο ξέφωτο. Μετά το Μπάφι θα βρείτε το καταφύγιο Φλαμπούρι, το δεύτερο οργανωμένο καταφύγιο της Πάρνηθας, που έχει επίσης εστιατόριο, χώρο για διαμονή και διοργανώνει δραστηριότητες.

Πρωτομαγιά στην Αθήνα; 5 υπέροχες προτάσεις για εξόρμηση στη φύση! (photos)

Διαβάστε ακόμα:
Αιτωλικό: Η «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας που περιβάλλεται από καταγάλανα νερά!

Τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου

Ενας από τους μεγαλύτερους διασωθέντες πνεύμονες της Αττικής, 15 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, με μια έκταση περίπου 47.000 στρεμμάτων. Ενα υπέροχο τοπίο, με δάση και πυκνή βλάστηση, δρόμους και μονοπάτια χωμάτινα, αλλά και κάποια ξέφωτα, που είναι εξαιρετικά για παιχνίδι και πικ – νικ. Ενα αυθεντικό φυσικό περιβάλλον, στο οποίο θα συναντήσετε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, μέσα από τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Αθήνα: 3 μέρη για να φτιάξεις το καλύτερο πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

Πρωτομαγιά: Αποδράστε στο ελληνικό καταπράσινο νησί που ελάχιστοι γνωρίζουν 40χλμ από την Πάτρα! (photos)

Σούνιο

Το νοτιότερο σημείο της Αττικής, το οποίο συνδυάζει την ομορφιά του αρχαιολογικού του χώρου με τη θέα στο Αιγαίο πέλαγος και για να το «φτάσετε», θα κάνετε μια ξεχωριστή και χαλαρωτική διαδρομή δίπλα από τις πιο γνωστές παραλίες της Αττικής, όπως η Βάρκιζα και το Λαγονήσι.

Αθήνα: 3 μέρη για να φτιάξεις το καλύτερο πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

Γνωρίστε την ελληνική μυθολογία, περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο, θαυμάστε τον επιβλητικό Ναό του Ποσειδώνα και φωτογραφηθείτε κάτω από αυτόν. Το Σούνιο είναι μια εναλλακτική πρόταση για εκδρομή την ημέρα της Πρωτομαγιάς! Στο τέλος της περιήγησης σας, ολοκληρώστε τη βόλτα με ένα γεύμα σε ταβέρνες της περιοχής που προσφέρουν εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ