Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
27.6 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΑυτές είναι επισήμως οι πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου

Αυτές είναι επισήμως οι πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου

Ο δείκτης IMD Smart City Index αποκάλυψε ποιοι προορισμοί έχουν την καλύτερη τεχνολογία, υποδομές και υπηρεσίες.

Όταν λέμε «πιο έξυπνη πόλη», μπορεί να φανταστείτε ένα μέρος γνωστό για τα καθιερωμένα πανεπιστήμια ή το σπίτι καινοτόμων βιομηχανίων. Ωστόσο, αυτή η μελέτη βλέπει τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

- Advertisement -

Ο δείκτης IMD Smart City Index αξιολογεί αυτό που περιγράφει ως «αντιλήψεις των κατοίκων για θέματα που σχετίζονται με δομές και τεχνολογία που τους είναι διαθέσιμη στην πόλη τους», με τις «δομές» να αναφέρονται σε υποδομές και τεχνολογία που σημαίνει την τεχνολογία και τις υπηρεσίες μιας πόλης. Στη συνέχεια, οι πόλεις αξιολογούνται ως προς την υγεία και την ασφάλεια, την κινητικότητα, τις δραστηριότητες, τις ευκαιρίες και τη διακυβέρνηση.

142 πόλεις έχουν αναλυθεί στην κατάταξη του 2024. Πού βρίσκεται λοιπόν η πιο έξυπνη πόλη στον κόσμο; Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, είναι η Ζυρίχη. Η ελβετική πόλη έχει ιδιαίτερα καλή βαθμολογία για τις δημόσιες συγκοινωνίες, τις βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής, την εκπαίδευση και τη δημόσια ασφάλεια, αλλά βρίσκεται άνετα πάνω από το μέσο όρο για κάθε παράγοντα.

Ζυρίχη Ελβετία
Ζυρίχη

Το Όσλο ήρθε στη δεύτερη θέση, επίσης για τέταρτη φορά, σημειώνοντας ιδιαίτερα καλά σκορ για την ελάχιστη κυκλοφοριακή συμφόρηση και τους χώρους πρασίνου. Η αυστραλιανή πρωτεύουσα Καμπέρα ήρθε στην τρίτη θέση, χάρη στη χαμηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και το γεγονός ότι θεωρείται ένα φιλόξενο περιβάλλον για τις μειονότητες.

Όσλο
Photo: Vlado Paunovic: https://www.pexels.com

Οι 10 πιο έξυπνες πόλεις στον κόσμο:

  1. Ζυρίχη
  2. Άσλο
  3. Καμπέρα
  4. Γενεύη
  5. Σιγκαπούρη
  6. Κοπεγχάγη
  7. Λοζάνη
  8. Λονδίνο
  9. Χέλσινκι
  10. Αμπού Ντάμπι
Καμπέρα Αυστραλία
Καμπέρα

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον δείκτη και την κατάταξη όλων των πόλεων μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,386 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ