Ο ποταμός Caño Cristales δεν έχει κι άδικα το παρατσούκλι «υγρό ουράνιο τόξο», αφού τα απαράμιλλα χρώματά του έχουν τους τόνους του κόκκινου, του μπλε, του πορτοκαλί, του κίτρινου και του πράσινου.

- Advertisement -

Φτάνει τα 100 χιλιόμετρα σε μήκος, σε ένα φυσικό περιβάλλον που μοιάζει να μην υπάρχει αλλού στον κόσμο. Από τα 100 του χιλιόμετρα, όμως, μόνο σε ένα μήκος 30 χιλιομέτρων η περιοχή είναι ανοιχτή και ασφαλής.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα χρώματα του ποταμού προέρχονται από φύκια ή βρύα, στην πραγματικότητα, όμως, οι αποχρώσεις αυτές οφείλονται σε ένα ενδημικό, υδρόβιο φυτό που ονομάζεται macarenia clavigera και απαιτεί συγκεκριμένες συνθήκες για να ευδοκιμήσει, όπως συγκεκριμένη στάθμη του νερού, συγκεκριμένο ηλιακό φως κ.ά.

Παρ’ όλο που οι αποχρώσεις του κόκκινου, από ανοιχτό ροζ μέχρι κόκκινο σκούρο, είναι οι πιο συχνές στον ποταμό αυτό, το φυτό macarenia clavigera γίνεται λαμπερό πράσινο στη σκιά, ενώ πολλοί το έχουν πετύχει σε μπλε, κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις.

Τα υπέροχα χρώματα του ποταμού είναι ορατά μόνο από Ιούνιο μέχρι Δεκέμβριο, ενώ από Ιανουάριο μέχρι Μάιο, ο ποταμός είναι κλειστός για τους τουρίστες.

AΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ