Ελαφόνησος: Ο Παράδεισος των 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων

Αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου και η αλήθεια είναι πως μια ματιά στις παραλίες με τα τιρκουάζ νερά, τους θαλάσσιους θησαυρούς της και τους φυσικούς της αμμόλοφους αρκεί για να γοητεύσει τον ταξιδιώτη. Ο λόγος για την Ελαφόνησο, το μικρό νησί που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου και κάθε Καλοκαίρι -και ειδικότερα κάθε Αύγουστο- προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

Ελαφόνησος: Ένας «θησαυρός» 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων

Οι επιλογές που ο επισκέπτης έχει στην Ελαφόνησο δεν είναι πολλές, αν αναλογιστεί μάλιστα κάποιος το γεγονός ότι το μέγεθος του νησιού δεν ξεπερνά τα 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιλογές αυτές αρκούν για να προσφέρουν σε κάθε ταξιδιώτη όλα όσα αποζητά από μερικές ημέρες ηρεμίας και ξεγνοιασιάς μακριά από το κλεινόν άστυ. Το σίγουρο είναι πως οι παρακάτω διαχρονικές «στάσεις» αξίζει να μπουν σε κάθε πρόγραμμα αυτό το Καλοκαίρι.

Πολυτελές σκάφος θα κινείται με ηλιακή ενέργεια

Οι παραλίες της Ελαφονήσου αποτελούν τον βασικό πόλο έλξης των τουριστών στο νησί με τον Σίμο να αποτελεί την κύρια «ατραξιόν» του. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου και αποτελείται ουσιαστικά από δύο αμμουδιές -το Σαρακίνικο και τον Φράγκο- οι οποίες βρίσκονται αντικρυστά η μία από την άλλη και περιβάλλονται από χρυσαφένιους αμμόλοφους και κέδρους. Στο παρελθόν πολλοί ήταν εκείνοι που επισκέπτονταν τον Σίμο για να κατασκηνώσουν ελεύθερα στην περιοχή. Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να χαρούν τον φυσικό πλούτο του νησιού, μένοντας στο γνωστό οργανωμένο κάμπινγκ της Ελαφονήσου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Σίμο.

2

Ο Σίμος δεν είναι, βέβαια, η μοναδική παραλία που μπορούν να επισκεφθούν όσοι ταξιδεύουν στην Ελαφόνησο για τις διακοπές τους. Η παραλία της Λεύκης βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Σίμο και παρά το σχετικά μικρό μέγεθός της, γοητεύει τον επισκέπτη με τα σμαραγδένια νερά της και κυρίως, με την ηρεμία που του χαρίζουν.

Στη δυτική πλευρά του νησιού βρίσκεται η παραλία της Παναγίας με τα γαλανά νερά, τους αμμόλοφους και τους κέδρους, ενώ σε κοντινή απόσταση ο επισκέπτης θα συναντήσει και τον Αγλύφτη, μια μικρή παραλία με βότσαλο στην άκρη της οποίας βρίσκεται και το ιερό ξωκλήσι του Άγιου Πατάπιου. Στην περίπτωση δε που θέλετε να κάνετε τις βουτιές σας στη θάλασσα δίχως να απομακρυνθείτε πολύ από τον κεντρικό οικισμό, τότε αξίζει να γνωρίζετε πως σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι θα ανακαλύψετε το Κοντογόνι, μια παραλία η οποία προτιμάται σε μεγάλο βαθμό από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού.

Έπειτα από τις βουτιές στα γαλανά και πράσινα νερά και τη χαλάρωση πάνω στη χρυσή, ψιλή άμμο, αξίζει να βρεθείτε στο λιμάνι της Ελαφονήσου -τον κεντρικό οικισμό του νησιού- για να γευτείτε νόστιμα πιάτα σε κάποια από τις ψαροταβέρνες που υπάρχουν κατά μήκος της προκυμαίας του νησιού. Εκεί θα βρείτε, φυσικά, και μικρά μπαράκια που κάθε βράδυ γεμίζουν με ντόπιους και τουρίστες οι οποίοι τα επισκέπτονται για να απολαύσουν ένα δροσιστικό κοκτέιλ δίπλα στο κύμα.

Πηγή: cnn.com