Παρόλο που οι εργασίες ξεκίνησαν ξανά στο δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γερμανίας, αυτό του Μονάχου, περισσότερες από 500 προγραμματισμένες πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Οι έντονες καιρικές συνθήκες επηρεάζουν επίσης τα ταξίδια με τρένο στη νότια Γερμανία.

- Advertisement -

Οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά στο αεροδρόμιο του Μονάχου στις 6 π.μ. τοπική ώρα (05:00 GMT) την Κυριακή μετά από έντονη χιονόπτωση, η επίγεια εναέρια κυκλοφορία σταμάτησε , ανακοίνωσε η εταιρεία εκμετάλλευσης στον ιστότοπό της.

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο ανεστάλησαν το Σάββατο 02/12 εν μέσω της έναρξης των έντονων καιρικών φαινομένων στη νότια Γερμανία.

Η εταιρεία εκμετάλλευσης είπε ότι, αν και οι πτήσεις έχουν πλέον επαναληφθεί, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν «περιορισμοί στην εναέρια κυκλοφορία». Προέτρεψε τους επιβάτες να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους με την αεροπορική τους εταιρεία «εκ των προτέρων» πριν ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο.

Αν και οι επιχειρήσεις είναι και πάλι δυνατές, οι περισσότερες από τις προγραμματισμένες πτήσεις για την Κυριακή έχουν ακυρωθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων dpa. Από τις περίπου 880 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή, περίπου 560 έχουν ακυρωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου στο dpa.

Προβλήματα επίσης και στα ταξίδια με το τρένο

Η μεγάλη ποσότητα χιονιού, ασυνήθιστη τόσο νωρίς στη σεζόν, παρέλυσε μεγάλο μέρος της πολιτείας της Βαυαρίας και της πρωτεύουσάς της, το Μόναχο.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης έκλεισε για αρκετές ώρες το πρωί της Κυριακής. Ο σιδηροδρομικός φορέας Deutsche Bahn είπε ότι ορισμένα τρένα μεγάλων αποστάσεων λειτουργούν και πάλι, αλλά προέτρεψε τους επιβάτες που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην περιοχή τη Δευτέρα να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναβάλουν τα σχέδιά τους.

Τα ελικόπτερα χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των γραμμών και τις πτήσεις κατά μήκος των διαδρομών, ανέφερε η τοπική δημόσια ραδιοτηλεόραση Bayerische Rundfunk. Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση ήταν «χαοτική» το πρωί της Κυριακής στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, με τους επιβάτες να στέκονται σε μια γραμμή μήκους «αρκετών εκατοντάδων μέτρων» αναζητώντας πληροφορίες.

Στο αποκορύφωμα της κακοκαιρίας το Σάββατο, χιλιάδες σπίτια είχαν διακοπές ρεύματος και δεκάδες τροχαία ατυχήματα αναφέρθηκαν στους δρόμους της πολιτείας. Η έντονη χιονόπτωση αύξησε επίσης τον κίνδυνο χιονοστιβάδων στις Βαυαρικές Άλπεις.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ