Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2025
17.5 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΗ ελληνική πόλη που είναι ανάμεσα στους 16 καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της...

Η ελληνική πόλη που είναι ανάμεσα στους 16 καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης – Και δεν είναι ούτε η Αθήνα, ούτε η Θεσσαλονίκη

Το European best destinations σε νέα έρευνά του, ξεχωρίζει τους 16 καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης. Στη λίστα μεταξύ των κορυφαίων και αναμενόμενων όπως η Ρώμη και το Παρίσι, φιγουράρει και μια ελληνική πόλη που, στοίχημα, δεν πάει ο νους σας! Δεν είναι ούτε η Αθήνα, ούτε η Θεσσαλονίκη! Ο λόγος για την όμορφη Πρέβεζα που κατέκτησε μια θέση στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης – και μάλιστα όχι οποιαδήποτε θέση αλλά τη 2η πάνω από τη Ρώμη, το Παρίσι, το Σαν Σεμπαστιάν, την Κοπεγχάγη…

Δοκιμάστε τρούφες στην Ίστρια, αβγοτάραχο και ένα ποτήρι ούζο στην Πρέβεζα, «Buranelli» στη Βενετία, άγρια ​​σπαράγγια στο Μόντε Ίζολα με ένα κρασί από τη Franciacorta ή ένα Pastel de Nata και ένα ποτήρι Porto στην Πορτογαλία … Οι καλύτεροι γαστρονομικοί προορισμοί στην Ευρώπη σας περιμένουν!

- Advertisement -

Με τα βραβευμένα με αστέρια εστιατόρια, τις τοπικές ταβέρνες, τα μπιστρό ή το street food, οι προορισμοί αυτοί της Ευρώπης αποτελούν υπόσχεση για εξαιρετικές γεύσεις, μια «επίδειξη πυροτεχνημάτων» από πρωτότυπες και αξέχαστες γεύσεις.

Συγκεκριμένα για την Πρέβεζα το άρθρο, γράφει: Ανακαλύψτε την πλούσια γαστρονομική κουλτούρα της Ηπείρου, έναν από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη .

Η Πρέβεζα, πρωτεύουσα αυτής της υπέροχης περιοχής, έχει συχνά βραβευτεί για την ομορφιά των παραλιών της, τα χαρακτηριστικά σοκάκια της, την υπέροχη μαρίνα της, τα παραθαλάσσια εστιατόρια και την κληρονομιά της. Η κουζίνα της Πρέβεζας , επηρεασμένη από την ιδιαιτερότητα του τόπου της που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, προσφέρει αμέτρητα πιάτα και συνδυασμούς γεύσεων.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε νόστιμο και φρέσκο ​​ψάρι που αλιεύεται τοπικά. Δοκιμάστε το εξαιρετικό αβγοτάραχο Πρέβεζας με τη λεπτή, γλυκιά γεύση και το φίνο άρωμά του. Προτιμάτε κρέας; Το ντόπιο ζουμερό κρέας αποτελεί τη βάση των κλασικών πιάτων στην Πρέβεζα.

Τυριά ΠΟΠ, μαριναρισμένα θαλασσινά, για να μην αναφέρουμε το ούζο, σας περιμένουν επίσης στην Πρέβεζα. Η Πρέβεζα έχει αναδειχθεί σε ένα βασίλειο του ούζου, με πολλά αποστακτήρια εξαιρετικής ποιότητας, ανάμεσά τους ένα από τα παλαιότερα στην Ελλάδα. Στενά σοκάκια και γραφικές ταβέρνες, γαστρονομικές απολαύσεις με τη γεύση της τοπικής σαρδέλας και του ούζου στον ουρανίσκο, οι αναμνήσεις από τις ελληνικές γεύσεις επιστρέφουν!

Ακολουθεί η πλήρης λίστα:

Οι 16 καλύτεροι γαστρονομικοί προορισμοί της Ευρώπης

1. Μάριμπορ, Σλοβενία

Παλιά ξύλινα βαρέλια κρασιού σε ένα παλιό κελάρι κρασιού Vinag στο Μάριμπορ

Ανακαλύψτε το Μάριμπορ, τον καλύτερο γαστρονομικό προορισμό στην Ευρώπη! Η πόλη του Μάριμπορ είναι ένα γοητευτικό πολιτιστικό, γαστρονομικό και εκπαιδευτικό κέντρο στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Οι βαθιές πολιτιστικές και ιστορικές ρίζες της πόλης χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα και, ως εκ τούτου, το παλιό κέντρο της πόλης προσφέρει πλούσια κληρονομιά και πληθώρα γνήσιων εμπειριών. Συγκεκριμένα, οι ντόπιοι είναι περήφανοι για τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες, το παλαιότερο αμπέλι στον κόσμο.

Το Μάριμπορ – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2012 – έχει τη φήμη μιας χαρούμενης και φιλόξενης πόλης, με πολυάριθμες διεθνείς πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Μην χάσετε τη ζωντανή ατμόσφαιρα των καλοκαιρινών φεστιβάλ και απολαύστε ένα δραστήριο διάλειμμα στην πόλη.Το γραφικό φυσικό τοπίο προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για πεζοπορία, ποδηλασία, σκι και σπορ αδρεναλίνης.

Το Μάριμπορ και η γύρω οινοπαραγωγική περιοχή του αποτελούν επίσης έναν θησαυρό εξαιρετικού κρασιού και κουζίνας . Ανακαλύψτε τα κρασιά παγκόσμιας κλάσης της σλοβενικής περιοχής Štajerska και κάντε μια πρόποση με τους σεφ, των οποίων οι γαστρονομικές δημιουργίες φτάνουν ακόμη και τα αστέρια Michelin . Το Μάριμπορ κατέχει τον τίτλο του Πράσινου Προορισμού και πολλοί από τους τοπικούς παρόχους του προσφέρουν βιώσιμες και αυθεντικές εμπειρίες.

Αμπελώνας έξω από το Μάριμπορ

2. Πρέβεζα, Ελλάδα

(βλ. παραπάνω)

3. Ρώμη, Λάτσιο – Ιταλία

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας είναι το λίκνο πολλών πολιτισμών αλλά και το λίκνο πολλών νόστιμων πιάτων .

Γνωρίζατε ότι τα ζυμαρικά carbonara, τα Carciofi alla Romana και τα Porchetta είναι γαστρονομικές σπεσιαλιτέ της Ρώμης ; Μια υπόδειξη: όλα τα πιάτα με την ονομασία “Alla Romana” είναι τοπικά πιάτα. Δεν είναι θρύλος, οι Ιταλοί έχουν τα καλύτερα ζυμαρικά και τις καλύτερες πίτσες στον κόσμο και τα καλύτερα παγωτά!

Οι μεγάλοι κώδικες της ιταλικής γαστρονομίας έχουν καταληφθεί από το πρόχειρο φαγητό σε άλλες χώρες, όπως οι πίτσες και το παγωτό, αλλά στην Ιταλία οι πίτσες, ακόμη και το gelato, μπορούν να είναι ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες.

saltibocca

Θέλετε αυθεντική ιταλική γαστρονομία; Δοκιμάστε τις αγκινάρες σε antipasti, rigatoni carbonara, Pizza al taglio, Trapizzino, Gnocchi alla Roma.

Γνωρίζατε ότι η Ρώμη έχει 372 εστιατόρια βραβευμένα; Σχεδόν τρεις φορές περισσότερα από ό,τι στο Παρίσι!

4. Πόρτο και η κοιλάδα Ντούρο, Πορτογαλία

Τι θα λέγατε για μια εκδρομή στο Πόρτο; Οι κάτοικοι του Πόρτο είναι γνωστό ότι αντιστάθηκαν στην επίθεση του στρατού του Ναπολέοντα. Αυτός ο στρατός ήθελε να λιμοκτονήσουν οι κάτοικοι του Πόρτο, αλλά αυτοί αντιστάθηκαν τρεφόμενοι με εντόσθια. Ξέρουν, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, πώς να εξιδανικεύουν αυτά τα λιγότερο ευγενή μέρη αλλά με μοναδικές γεύσεις.

Francesinha (Φρανσισίνια) -ένα διάσημο, πλούσιο και πικάντικο σάντουιτς από το Πόρτο

Ωστόσο, το Πόρτο και οι κάτοικοί του είναι επίσης πολύ μοντέρνοι και πολλά εστιατόρια με χορτοφαγικές και vegan επιλογές ή επιλογές χωρίς γλουτένη σας περιμένουν σε αυτή την λαμπερή και δυναμική πόλη.

Απαραίτητο είναι ένα γεύμα και ένα κρασί Πόρτο που χρονολογείται από το έτος γέννησής σας στο Graham’s στο εστιατόριο Vinum (αν είστε millennials παρά boomer).

Η κοιλάδα Ντούρο είναι επίσης διάσημη για τα απίστευτα κρασιά της, τα τοπία της και, εδώ και μερικά χρόνια, τα πολυτελή ξενοδοχεία και παλάτια της, ιδανικό για καταφύγιο ευεξίας και γαστρονομίας .

5. Καβτάτ, Περιφέρεια Κόναβλε – Κροατία

Τα εστιατόρια και οι κονόμπα στο Τσαβτάτ βασίζουν την γαστρονομική τους προσφορά στην δαλματική και μεσογειακή κουζίνα: ψάρι, λαχανικά και ελαιόλαδο, και αναζητούν και ακολουθούν τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις.

Τουριστικός παραλιακός δρόμος με θέα στο Τσάβτατ, ακτογραμμή της Αδριατικής στην περιοχή Δαλματία της Κροατίας

Σε πολυάριθμες ταβέρνες και αγροτικά σπίτια, η ενδοχώρα του Κόναβλε προσφέρει παραδοσιακά παρασκευασμένα απλά πιάτα και υγιεινό φαγητό σε μια μοναδική ατμόσφαιρα των παλιών σπιτιών του Κόναβλε. Διάφορα πιάτα με κρέας και ψάρι που παρασκευάζονται σε πέτρινο φούρνο, σπιτικό καπνιστό ζαμπόν και τυρί σε λάδι, πράσινα ζυμαρικά και άλλα σπιτικά πιάτα αποτελούν μόνο ένα αποκλειστικό συμπλήρωμα στην κουζίνα ψαριών της Δαλματίας και προσφέρουν ποικίλες δυνατότητες επιλογής, αλλά πάντα με την ίδια ευχαρίστηση.

Το Τσαβτάτ θα σας σαγηνεύσει με την ομορφιά των τοπίων του, αλλά και με τον πλούτο της πολιτιστικής και ιστορικής του κληρονομιάς… και της γαστρονομίας του!

6. Παρίσι, Ιλ ντε Φρανς – Γαλλία

Το Παρίσι είναι παγκοσμίως διάσημο για τη μόδα, ο Πύργος του Άιφελ κατατάσσεται στα 7 θαύματα της Ευρώπης, τα μουσεία του κατατάσσονται στα πιο όμορφα μουσεία της Ευρώπης, αλλά η πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι επίσης διάσημη στους food lover (και γαστρονομικά απαιτητικούς) ταξιδιώτες .

Γαλλικά τυριά

Ξεκινήστε τη μέρα σας στο Παρίσι με ένα νόστιμο κρουασάν. Μακριά από τα χορταστικά κρουασάν που συναντώνται σε όλο τον κόσμο, τα γαλλικά κρουασάν φτιάχνονται από σφολιάτα βουτύρου που τα κάνει τόσο τραγανά και νόστιμα.

Αλλά να έχετε υπόψη σας ότι οι Γάλλοι δεν εφηύραν τα «Viennoiseries» (γλυκά στα γαλλικά), τα οποία οφείλουν το όνομά τους στη « Βιέννη » -η πρωτεύουσα της Αυστρίας κατατάσσεται επίσης στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Οι Βιεννέζοι αρτοποιοί τον 17ο αιώνα ήταν οι πρώτοι που ειδοποίησαν τις αρχές για έναν πόλεμο μεταξύ της Αυστριακής Αυτοκρατορίας και των Οθωμανών. Για να γιορτάσουν τη νίκη της Αυστρίας, δημιούργησαν ένα γλυκό σε σχήμα ημισελήνου, όπως αυτό στην τουρκική σημαία.

Αλλά το Παρίσι έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από κρουασάν, είναι επίσης διάσημο για τα μακαρόν του, τα οποία ήταν τα αγαπημένα γλυκά της Μαρίας Αντουανέτας. Η Πρωτεύουσα των Ερωτευμένων προσφέρει 121 εστιατόρια με αστέρια Μισελέν, αλλά και μπιστρό, κρουαζιέρες με γεύματα και σαμπάνια , χίλιους και έναν τρόπους για να γιορτάσετε την αγάπη και το φαγητό στο Παρίσι.

τα περίφημα γαλλικά μακαρόν

7. Σαν Σεμπαστιάν, Χώρα των Βάσκων – Ισπανία

Κάθε δικαιολογία για να επισκεφθείτε το Σαν Σεμπαστιάν είναι καλή. Εκτός από την απαράμιλλη ομορφιά του κόλπου La Concha (ένας κόλπος σε σχήμα κοχυλιού) τον οποίο ερωτεύτηκε η βασιλική οικογένεια στις αρχές του περασμένου αιώνα και συνεχίζει να γοητεύει όποιον έρχεται να τον δει, η πόλη είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε για την καινοτόμο κουζίνα που την έχει κάνει διάσημη σε όλο τον κόσμο, για μια μεγάλη ποικιλία φεστιβάλ που την έχουν καταστήσει ένα γνήσιο πολιτιστικό φαινόμενο και για έναν ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής που είναι σε άμεση επαφή με τους φυσικούς πόρους που προσφέρει. Όλοι αυτοί οι λόγοι την έχουν καταστήσει κορυφαίο τουριστικό προορισμό τους τελευταίους δύο αιώνες.

Γεύσεις του κόσμου - Σαν Σεμπαστιάν
Τα διάσημα pinxtos

Το φαγητό είναι μια μορφή τέχνης στο Σαν Σεμπαστιάν και ένα σημάδι της ταυτότητας της πόλης. Οι σεφ της την έχουν κάνει διάσημη σε όλο τον κόσμο και τα 16 εστιατόρια με αστέρια Michelin της σάς δίνουν μια ιδέα για τα πρότυπα που μπορείτε να περιμένετε από τους καλλιτέχνες μαγειρικής της Ντονόστια. Αλλά οι πιο πολύτιμοι θησαυροί του φαγητού εδώ είναι τα διάσημα pinctos της: γαστρονομικές λιχουδιές που κυμαίνονται από την αυθεντική φέτα ψωμιού με εκλεκτά υλικά πάνω, μέχρι μικροσκοπικές δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας.

Μια περιοχή τόσο γνωστή για το φαγητό της πρέπει απλώς να συνοδεύει τέλεια ένα γεύμα: ο μηλίτης, ένα από τα κατεξοχήν τοπικά ποτά.

8. Βρυξέλλες, Βέλγιο

Οι Βέλγοι είναι γνωστοί ότι είναι bon vivant. Νόστιμη και πλούσια, η βελγική κουζίνα είναι επηρεασμένη από τη φλαμανδική κουζίνα (οι Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα της Φλάνδρας και του Βελγίου) και τη γαλλική κουζίνα που είναι κοντά στην κουζίνα μπρασερί. Προφανώς, πολλοί σεφ από πολλαπλές προελεύσεις έχουν έρθει για να συμπληρώσουν την προσφορά και η βελγική κουζίνα σήμερα είναι ένα μείγμα γεύσεων από όλο τον κόσμο.

Βρυξέλλες brunch
Brunch στις Βρυξέλλες

Φανταστείτε μια τόσο μικρή χώρα να κατάφερε να βάλει στον παγκόσμιο χάρτη προϊόντα όπως η «βελγική βάφλα», οι τηγανητές πατάτες – ποτέ μην πείτε σε έναν Βέλγο «τηγανητές πατάτες» η πατρότητα της εφεύρεσης του πιο δημοφιλούς side dish στον κόσμο αποτελεί θέμα τριβής μεταξύ Γάλλων και Βέλγων, «λαχανάκια Βρυξελλών», «La Carbonnade à la Flamande», cuberdons, πραλίνες, έξι μπύρες Trappist (υπάρχουν μόνο 11 στον κόσμο), «cramique», chicory au gratin, chicken waterzooi, κουνέλι με μπύρα, τηγανίτες με καστανή ζάχαρη…

Χαλαρώστε τη ζώνη σας, ανοίξτε το στόμα σας διάπλατα και γευτείτε τα καλύτερα της βελγικής κουζίνας!

9. Κοπεγχάγη, Δανία

Τα “Smørrebrød”, Krebinetter, Wienerbrød, Flæskesteg,… δεν είναι ονόματα επίπλων Ikea αλλά δανέζικα πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε σε ένα city break στην Κοπεγχάγη.

Smørrebrød

Πέρα από τα παραδοσιακά πιάτα, η Κοπεγχάγη είναι γνωστή για τη «Νέα Σκανδιναβική Κουζίνα» της και τους διάσημους σεφ και τα εστιατόριά της που κατατάσσονται ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.

Ωστόσο, όπως και οι Σουηδοί, οι Δανοί τρέφονται πραγματικά με «δανέζικα κεφτεδάκια» (πιο γνωστα σε εμάς ως σουηδικά κεφτεδάκια). Το χοιρινό, η πατάτα, το βούτυρο και η κρέμα γάλακτος είναι βασικά συστατικά της παραδοσιακής δανέζικης κουζίνας και τα τέλεια συστατικά για να αντιμετωπίσετε τον κρύο δανέζικο χειμώνα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη δανέζικη κουζίνα; Δείτε το κλασικό “Babettes Gaestebud”, (Babette’s Feast ή στα ελληνικά “Η γιορτή της Μπαμπέτ”) του 1987, μια ταινία της οποίας η ιστορία διαδραματίζεται στις άγριες ακτές της Γιουτλάνδης στη Δανία και τελειώνει με ένα γαλλικό δείπνο… η οποία όμως δείχνει πολλά για τα δανέζικα έθιμα και τις παραδόσεις.

Babettes gæstebud (1987) - Officiel trailer

10. Μόντε Ίσολα – Λομβαρδία – Ιταλία

Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στο Μόντε Ίζολα, έναν από τους ομορφότερους προορισμούς στην Ιταλία. Στο Μόντε Ίζολα μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα όπως το σαλάμι και το περίφημο «ψάρι σε λάδι» που τόσο εκτιμούν οι τουρίστες.

Η τυπική αποξηραμένη σαρδέλα του Μόντε Ίσολα, σάντος – προϊόντα της λίμνης Ιζέα

Μια άλλη σημαντική παράδοση είναι η παραγωγή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, το οποίο παρασκευάζεται από τοπικούς αγρότες και στη συνέχεια πωλείται στην αγορά. Μπορείτε να μάθετε για την προέλευση αυτής της σπεσιαλιτέ στο ελαιοτριβείο που βρίσκεται στο Carzano. Όσον αφορά τα τυπικά πιάτα, οι ψαράδες χρησιμοποιούν εξειδικευμένες μεθόδους για να αποξηράνουν τις σαρδέλες και τις πέρκες στον ήλιο.

Σάντς (Alosa agone) εκτεθειμένα στον ήλιο για ξήρανση στο Μόντε Ίσολα, Λίμνη Ιζέο

11. Ίστρια, Κροατία

Η Ίστρια είναι πράγματι μια γιορτή για τα μάτια και το στόμα. Τα ρυάκια της ρέουν προς τη θάλασσα μέσα από βαθιές κοιλάδες και ρεματιές που θυμίζουν τους αρχαίους τοπικούς μύθους για γίγαντες. Οι κυματιστοί λόφοι αγναντεύουν τα χωράφια και τις κοιλάδες με τις μικρές πόλεις σκαρφαλωμένες στις κορυφές, θυμίζοντας παλιούς πίνακες. Η θέα είναι υπέροχη: βουνά με λευκές κορυφές, καταπράσινα χωράφια με σιτάρι, οροπέδια, κοιλάδες, αμπελώνες και ελαιώνες στις πλαγιές των λόφων και, τέλος, η θάλασσα.

Επιλογή από κρασιά της Ίστριας έξω από ένα εστιατόριο

Η Ίστρια είναι παγκοσμίως γνωστή για τα ελαιόλαδα, τα κρασιά, τις τρούφες, τα άγρια ​​σπαράγγια, τα ψάρια και τα οστρακοειδή, το μινεστρόνε, το λάχανο και τα ψητά λουκάνικα, το τοπικό μέλι και το τυρί της.

Motovun, Umag, Novigrad, Groznjan, Oprtalj, Buje, Brtonigla, είναι οι γευστικές γαστρονομικές στάσεις στο επόμενο οδικό ταξίδι σας στην Κροατία.

12. Βενετία, Βένετο – Ιταλία

Η πόλη των Δόγηδων , η παγκόσμια πρωτεύουσα των ερωτευμένων, είναι επίσης ένας κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός .

Οι γκουρμέ επισκέπτες θα ανακαλύψουν πολλά από τα παραδοσιακά πιάτα της Βενετίας, όπως τα “Cicchetti” (τοπικά ορεκτικά) με ένα ποτήρι Spritz, το ριζότο ή “Λαζάνια” μαγειρεμένο με μελάνι σουπιάς, σαρδέλες σε μαρινάδα, την Granseola Alla Veneziana (καβουρόψαρο) ΚΑΙ το νόστιμο ιταλικό παγωτό .

Πεινάτε ενώ περπατάτε στη Βενετία; Το «Buranelli», ένα βενετσιάνικο μπισκότο, είναι η τέλεια λιχουδιά. Οφείλει το όνομά του στο γειτονικό νησί Μπουράνο.

Θέλετε να δοκιμάσετε υψηλή κουζίνα; Η Βενετία διαθέτει 32 εστιατόρια με αστέρια από τον διάσημο «Οδηγό Michelin».

13. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

«Κιοφτέ», «Κουρού Φασούλιε», «Λαχματζούν», «Μενεμέν», «Σιμίτ» είναι μερικά από τα παραδοσιακά τουρκικά πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε στην όμορφη Κωνσταντινούπολη.

Τα καλύτερα εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη

Φημισμένη για τα εστιατόριά της στην άκρη του Βοσπόρου, στις ευρωπαϊκές και ασιατικές ακτές, η Κωνσταντινούπολη φημίζεται επίσης για το street food , το ψητό καλαμπόκι, το παγωτό μαστίχα που δεν λιώνει στο στόμα και είναι απίστευτα ελαστική, ή το Simit, την τουρκική εκδοχή του bagel με σουσάμι, του οποίου το άρωμα γεμίζει τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

street food Κωσταντινούπολη

Υπάρχουν χίλιες και μία γαστρονομικές εμπειρίες για να απολαύσετε στην Κωνσταντινούπολη… Αν σχεδιάσετε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στις δραστηριότητές σας, μην αμελήσετε να προσθέσετε κάποια όπως « Κρουαζιέρα με δείπνο».

14. Σορέντο, Νάπολη – Ιταλία

Η ιταλική κουζίνα είναι παγκοσμίως διάσημη και αναγνωρίζεται ως μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Πολλά τυπικά πιάτα του Σορέντο θα σας εντυπωσιάσουν, όπως τα “Νιόκι α λα Σορεντίνα”, τα “Σπαγέτι α λα Νεράνο”, τα “Σκιαλιέλι α λα Βονγκόλε”, αλλά ένα πράγμα θα κάνει τους πάντες να συμφωνήσουν: ένα Λιμοντσέλο στο τέλος του γεύματος.

Ένα τυπικό κατάστημα στο Σορέντο που πουλάει τοπικά προϊόντα

Αυτό το τοπικό χωνευτικό ποτό παράγεται με τα λεμόνια που φυτρώνουν στα απόκρημνα εδάφη του Σορέντο. Αυτό το ιταλικό λικέρ είναι ένα από τα σύμβολα της ηλιόλουστης και απίστευτης ακτής Αμάλφι.

Με τη γλυκόξινη γεύση του, ένα γεύμα σε αυτόν τον προορισμό θα είναι τόσο όμορφο όσο και ρομαντικό.

Με τους απόκρημνους βράχους της που μοιάζουν με τους βράχους της Μαδέρας στην Πορτογαλία, η ακτή Αμάλφι εκτείνεται σε περισσότερα από 50 χιλιόμετρα μαγευτικών τοπίων. Τα παραδοσιακά ψαροχώρια της ακτής Αμάλφι είναι απίστευτα πολύχρωμα και απόλυτα γοητευτικά, καθώς φωλιάζουν σαν αετοί στους βράχους, πάνω στις βραχώδεις κορυφές.

Ελάτε να την επισκεφθείτε εκτός της υψηλής περιόδου. Την άνοιξη, οι λεμονιές αρωματίζουν τον θαλασσινό αέρα της ακτής Αμάλφι και τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο οι απίστευτοι αμπελώνες που είναι λαξευμένοι στους βράχους ζωντανεύουν. Δικαίως θεωρούμενη ως στολίδι της Ιταλίας, η ακτή Αμάλφι είναι ένας θρυλικός προορισμός, ένας μυθικός τόπος διακοπών που έχει μαγέψει μυθικούς ήρωες όπως ο Οδυσσέας – που μαγεύτηκε από τις Σειρήνες.

Αμάλφι, Ραβέλο, Ποζιτάνο, πολύχρωμα χωριά σας περιμένουν κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στην ακτή Αμάλφι και όλα με θαυμαστές γαστρονομικές εκπλήξεις!

15. Αλγκάρβε, Πορτογαλία

Βραβευμένη ως «Καλύτερη Ευρωπαϊκή Περιοχή στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία» από το Συμβούλιο της Ευρώπης πριν από λίγα χρόνια, η Αλγκάρβε δεν είναι απλώς ένας παράδεισος για τους λάτρεις του ήλιου, της παραλίας και της αδράνειας.

Sardinhas Grelhadas (ψητές σαρδέλες)

Αναγνωρισμένη για την ομορφιά των παραλιών της, βραβευμένη ανάμεσα στις ομορφότερες παραλίες της Πορτογαλίας , αλλά και για τη φύση της που κατατάσσεται ανάμεσα στα ομορφότερα τοπία της Ευρώπης ή στα καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στην Ευρώπη, η Αλγκάρβε (που περιλαμβάνει πόλεις όπως το πανέμορφο Φάρο) είναι ένας οικογενειακός προορισμός , φιλόξενος, γνωστός για τον χειμερινό ήλιο αλλά και φημισμένος για τη γαστρονομία του.

Γαστρονομικός και οινολογικός προορισμός, η Αλγκάρβε είναι και ένας γενναιόδωρος προορισμός, όπως και τα τοπικά του πιάτα, όπως το “Frango de Guia” (η πόλη της Guia είναι η πρωτεύουσα του κοτόπουλου στην Ευρώπη -δοκιμάστε το διάσημο κοτόπουλο piri-piri), το Cataplana de Marisco, Feijoada, Sardinhas Grelhadas (ψητές σαρδέλες) Tavira και «Batata doce de Aljezur».

Είτε σε ένα εστιατόριο με αστέρια, είτε σε ένα εστιατόριο στην παραλία ή σε μια τοπική ταβέρνα, τα πιάτα είναι γενναιόδωρα και πεντανόστιμα, κάποιοι (ξένοι κυρίως) με ελαφρύ στομάχι ζητούν ένα «meia porçao» που σημαίνει «μισή μερίδα» που συχνά είναι αρκετό αν θέλετε να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας αλλά και να χορτάσετε!

16. Βιέννη, Αυστρία

Η γαστρονομική απόλαυση έρχεται πάντα πρώτη στη Βιέννη: Οι καλλιτεχνικά σχεδιασμένες βιτρίνες του ζαχαροπλάστη Demel της αυτοκρατορικής και βασιλικής αυλής αποτελούν εξίσου αναπόσπαστο κομμάτι του βιεννέζικου τρόπου ζωής με τα καφενεία στα οποία οι άνθρωποι περνούν τον χρόνο τους. Τον Μάιο, το Genussfestival προσκαλεί τους επισκέπτες να περπατήσουν και να δοκιμάσουν φαγητό και ποτό στο Stadtpark.

Το διάσημο Cafe Central στη Βιέννη

Είκοσι εστιάτορες προσφέρουν σπεσιαλιτέ από όλο τον κόσμο στο Φεστιβάλ Μουσικών Κινηματογράφου στην Πλατεία του Δημαρχείου το καλοκαίρι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γαστρονομική εκδήλωση στην Ευρώπη και συνοδεύεται διακριτικά από όπερες, μπαλέτο και συναυλίες από κλασική έως ποπ μουσική. Οι γκουρμέ ταξιδιώτες διασκεδάζουν επίσης κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εστιατορίων της Βιέννης ή σε ένα από τα εννέα εστιατόρια με βραβείο Οδηγού Michelin.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

- Advertisement -

Follow us

110,023LikesΚάντε Like
88,248 FollowersΑκολουθήστε
205,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ