Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
26.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Μαδρίτη και η Λισαβόνα σύντομα θα συνδεθούν με απευθείας δρομολόγιο τρένου

Η Μαδρίτη και η Λισαβόνα σύντομα θα συνδεθούν με απευθείας δρομολόγιο τρένου

Η Μαδρίτη και η Λισαβόνα θα συνδεθούν σύντομα με απευθείας τρένο!
Η νέα υπηρεσία υψηλής ταχύτητας αναμένεται να μειώσει τους χρόνους ταξιδιού μεταξύ των πρωτευουσών έως το 2027.
Η Λισαβόνα και η Μαδρίτη είναι δύο από τις πιο ζωντανές, συναρπαστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, αλλά η σύνδεση μεταξύ τους δεν είναι η πιο εύκολη, καθώς μέχρι τώρα δεν συνδέονται απευθείας με τρένο.

Ωστόσο, όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν – τουλάχιστον το 2027. Οι πορτογαλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια εξάωρη απευθείας γραμμή μεταξύ Λισαβόνας και Μαδρίτης σε τρία χρόνια.

- Advertisement -

Ο ισπανικός σιδηροδρομικός φορέας Renfe συνήθιζε να εκτελεί απευθείας δρομολόγιο, αλλά αυτή καταργήθηκε το 2020 και δεν έχει ακόμη επανέλθει . Αυτή τη στιγμή, το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει πάνω από εννέα ώρες, περισσότερο από το να πάρεις λεωφορείο (επτά ώρες) και να οδηγήσεις (έξι), και συχνά περιλαμβάνει έως και τέσσερις αλλαγές μέσων.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες μπορούν να χαρούν, καθώς η άμεση εξυπηρέτηση είναι πλέον δυνατή χάρη στην κατασκευή μιας τρίτης γέφυρας στον ποταμό Τάγο, και οι κυβερνήσεις τόσο της Ισπανίας όσο και της Πορτογαλίας εργάζονται για να δημιουργήσουν το δικό τους τμήμα στη γραμμή.

Η Ισπανία έχει ήδη κατασκευάσει 150 χιλιόμετρα διαδρομής μεταξύ Plasencia, Cáceres και Aragón και η τοπική κυβέρνηση της Castilla-La Mancha βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Υπουργό Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας της Ισπανίας για την κατασκευή ενός άλλου τμήματος της διαδρομής.

Στην Πορτογαλία, η κατασκευή έχει ξεκινήσει μεταξύ Évora και Elvas και θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το 2025. Όταν ολοκληρωθεί η νέα γραμμή, η διαδρομή του τρένου μεταξύ Λισαβόνας και Μαδρίτης θα διαρκέσει έξι ώρες ενώ υπάρχουν και φιλόδοξοι στόχοι να μειωθεί σε τρεις ώρες έως το 2034.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό – υπάρχουν επίσης σχέδια για τη σύνδεση πολλών άλλων πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της έκτασης μεταξύ Πόρτο και Βίγκο και Πόρτο και Λισαβόνας.

Έτσι, το ταξίδι ανάμεσα σε αυτές τις δύο πρωτεύουσες της Ιβηρικής θα πρέπει σύντομα να είναι πολύ πιο ομαλό. Και σε μια νίκη για το περιβάλλον, υπάρχουν ελπίδες ότι οι 40 καθημερινές πτήσεις μεταξύ Λισαβόνας και Μαδρίτης – και οι 20 μεταξύ Λισαβόνας και Πόρτο – θα μειωθούν επίσης δραστικά, σύμφωνα με το The Local .

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,386 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ