Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
32.8 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗνωμένο Βασίλειο: Το Gatwick περιορίζει τις πτήσεις λόγω covid

Ηνωμένο Βασίλειο: Το Gatwick περιορίζει τις πτήσεις λόγω covid

Το Gatwick του Ηνωμένου Βασιλείου περιορίζει τις πτήσεις λόγω συχνών ασθενειών -κυρίως covid- που προκαλούν ελλείψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με το Reuters το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Gatwick εφάρμοσε προσωρινό όριο στις καθημερινές πτήσεις τη Δευτέρα, λόγω έλλειψης προσωπικού στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας που προκαλείται από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του covid.

- Advertisement -

Το αεροδρόμιο επέβαλε άμεσο ανώτατο όριο 800 πτήσεων που απογειώνονται ή προσγειώνονται την ημέρα μέχρι την Κυριακή 1/10 και είπε ότι 164 πτήσεις θα ακυρωθούν λόγω της διακοπής.

Το CEO του London Gatwick, Stewart Wingate, ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση και είπε ότι ήταν «μια δύσκολη απόφαση να ληφθεί».
«Η δράση που λάβαμε σήμερα σημαίνει ότι οι αεροπορικές μας εταιρείες μπορούν να εκτελούν αξιόπιστα προγράμματα πτήσεων, γεγονός που δίνει στους επιβάτες μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι δεν θα αντιμετωπίσουν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής», δήλωσε ο Wingate.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο πάροχος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας NATS είπε ότι περίπου το ένα τρίτο του προσωπικού στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας δεν ήταν διαθέσιμο για «διάφορους ιατρικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου του COVID», αφήνοντάς τον ανίκανο να διαχειριστεί τον αριθμό των πτήσεων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,380 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ