Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι γεματή εκπλήξεις!! Χρώματα, αρώματα, ποδήλατα και διάσημα αξιοθέατα…Με πάνω από 4, 5 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως το  Άμστερνταμαποτέλει ένα από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμόυς!!!

Εμείς συγκεντρώσαμε τις 10 ΤΟΡ ατραξιόν του και σας τις παρουσιάζουμε…

Διαβάστε ακόμα: Σούπερ προσφορά για Πάσχα στην Τήνο

1. Rijksmuseum

– Το Ολλανδικό Εθνικό Μουσείο Τεχνών και Ιστορίας. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα του κόσμου και εκθέτει 8,000  καλλιτεχνικά και ιστορικά έργα της περιοδού 1200-2000, από την συλλόγη 1 εκατομμυρίου κομματιών που διαθέτει.

rijksmuseum

2. Το σπίτι της Anne Frank

– Βρίσκεται στην οδό Prinsengracht  και είναι το σπίτι που η οικογένεια της Άννα Φρανκ κρύφτηκε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

annafranc

3.Το μουσείο του Van Gogh

– Εγκαινιάστηκε το 1973 και διαθέτει την μεγαλύτερη συλλογή έργων του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου. Είναι το μουσείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην χώρα!

vangogh

4. Floating Flower Market

– Η  Ολλανδία είναι γνωστή για τα λουλούδια της αλλά το καλύτερο μέρος να δεις λουλούδια στοΆμστερνταμ είναι η περίφημη πλώτη αγορά του στο κέντρο. Σε αυτή θα βρείτε πέρα από λουλούδια, βωλβους και άλλα σουβενίρ !

floatingmarket

5. Κανάλια!

– Για να ζήσετε το πραγματικό του πρόσωπο πρέπει να νοικιάσετε ένα πλωτό ποδήλατο και να το γνωρίσετε μέσα από τους ποταμίσιους δρόμους του! Άλλωστε όλη η πόλη συνδέεται μέσω εκατοντάδων καναλιών!

canals

6. Ποδηλατάδα!

– Βρίσκεστεστην πιο φιλική για τους ποδηλάτες πόλη στον κόσμο!! Εκμεταλλευτείτε το και σας εγγυώμαι θα το διασκεδάσετε!!

vondelpark

7. Vondelpark

–  Ένα πανέμορφο αστικό πάρκο στην καρδιά της πόλης! Το ιδανικό μέρος για να περάσετε ένα ηλιόλουστο απόγευμα κάνοντας ποδήλατο, τρέχοντας ή απλά αράζοντας στο γρασίδι του!

8. Coffee Shops

– Τα διάσημα Coffee Shops που νόμιμα πουλούν κάνναβη! Πολλοί τουριστές επικέφτονται την πόλη μονό για αυτά και τα διάσημα brownies του!

mpafos

9. De Wallen Red Light District

redlightdistrict

Η πορνεία είναι επίσης νόμιμη στο Άμστερναμ και περπατώντας την De Wallen -το μεγαλύτερο και διασημότερο δρόμο με Κόκκινα Φανάρια- είναι μια μοναδική εμπειρία.Σε αυτήν βρίσκονται πολλά  sex shops, sex theatres, peep shows,ένα μουσείο του σεξ, ένα μουσείο κάνναβης και πολλά coffee shops.

10. Heineken Experience

heineken

Ένα μουσείο για την μπύρα!! Εκθέτει διάφορες ατραξιόν και διαθέτει 2 μπαρ!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ