Μεγάλα προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στις αεροπορικές πτήσεις στη Γαλλία μετά την απεργία που προγραμματίζουν τα σωματεία εργαζομένων της Air France στις 5 Δεκεμβρίου.

Επίσης, μεγάλη προσφορά της Aegean, ταξιδέψτε σε 9 πόλεις της Ευρώπης με έκπτωση 20%!

Πιο συγκεκριμένα, στην απεργία θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους. Ωστόσο, η απεργία στις αερομεταφορές θα έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Air France και οι επιβάτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεγάλες καθυστερήσεις και πολλές ακυρώσεις πτήσεων.

Οι εταιρίες δημόσιων συγκοινωνιών του Παρισιού σχεδιάζουν κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα η πόλη να κινδυνεύει με κυκλοφοριακό χάος. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφορών εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας.

Ποιες αεροπορικές εταιρείες παραμελούν περισσότερο την υγιεινή;

Έρευνα έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Which? Travel που ανέδειξε, σύμφωνα με τη κρίση του κόσμου, τις πιο βρώμικες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο.

Επίσης, η Austrian Airlines επαναφέρει δύο δρομολόγια προς Καβάλα και Σάμο!

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 8.000 άτομα και έδωσαν την “πρωτιά” στην πολύ γνωστή ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair. Το ποσοστό ήταν 42%, σύμφωνα με τα όσα γράφει το Skynews.

έρευνα υγιεινής για αεροπορικές εταιρείες

Από την άλλη μεριά, η μελέτη έχει διαπιστώσει πως 8 στους 10 επιβάτες αξιολογούν θετικά την υγιεινή σε 42 αεροπορικές εταιρείες.

Παρ’όλα αυτά, οι πελάτες της Ryanair ήταν πολύ δυσαρεστημένοι, με το 24% να θεωρεί πολύ “κακή” την καθαριότητα στις πτήσεις της.

έρευνα υγιεινής για αεροπορικές εταιρείες

Η έρευνα στην Ryanair

Ερευνητής της Which?, χρησιμοποίησε υπεριώδες φως για την εξέταση της καθαριότητας, μίας πτήσης της Ryanair. Τα όσα “βρήκε” δεν ήταν τόσο θετικά, λερωμένα προσκέφαλα, λαδωμένοι οι δίσκοι φαγητού, ενώ τα παραθυρόφυλλα ήταν σκονισμένα.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο η Ryanair που της ασκήθηκε κριτική για την υγιεινή της. Όμως, ήταν στη χειρότερη θέση από όλες τις αεροπορικές που συμμετείχαν στην έρευνα.

Η WizzAir έχει και αυτοί πολλούς δυσαρεστημένους πελάτες, καθώς έξι στους δέκα δήλωσαν ικανοποιημένοι από την καθαριότητα.

Λίγο καλύτερα ήταν τα αποτελέσματα για τους επιβάτες των ισπανικών αεροπορικών, Vueling και Iberia, με το 63% να δηλώνει ευχαριστημένο.

Περίπου τα 2/3 (68%) των επιβατών της ΕasyJet βαθμολόγησαν την καθαριότητα ως «καλή», «πολύ καλή» ή «εξαιρετική».

Μία εταιρεία, που πάνω από τρεις στους τέσσερις επιβάτες σχολιάζουν θετικά την κατάσταση υγιεινής των πτήσεων της, είναι η British Airways.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά για των αεροπορικών εταιρειών για την υγιεινή στα αεροσκάφη:

  1. Air New Zealand (97%)
  2. Singapore Airlines (96%)
  3. Emirates (95%)
  4. Qatar Airways (95%)
  5. Cathay Pacific (94%)
  6. Swiss (94%)

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρσι από το Marketplace, μια καναδική τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε τη ζοφερή πραγματικότητα των διαφόρων τύπων βακτηριδίων, μούχλας και μυκήτων που βρίσκονται στα αεροπλάνα.

Μετά την ανάλυση περισσότερων από 100 δειγμάτων που συλλέχθηκαν σε 18 εγχώριες καναδικές πτήσεις, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα προσκέφαλα ήταν το πιο μολυσμένο μέρος σε ένα αεροπλάνο.

Προσφέροντας συμβουλές στους επιβάτες για το πώς να προστατευτούν, η Which? συνιστά το πλύσιμο των χεριών πριν από το φαγητό, την χρήση αντισηπτικών και απολυμαντικών υγρών, και την αποφυγή της επαφής των χεριών με τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ