Παραλία Καλαδί, Κύθηρα
- Advertisement -

Τα Κύθηρα, ή αλλιώς Τσιρίγο, είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό νησί που προσφέρει έναν πλούτο διαφορετικών εμπειριών στους επισκέπτες! Βρίσκεται στο σημείο που συναντώνται το Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό πέλαγος και συνδυάζει τυπικά νησιωτικά τοπία στα οποία κυριαρχούν οι απόκρημνοι βράχοι και τα τιρκουάζ νερά με περιοχές πυκνής βλάστησης με καταρράκτες και βάθρες!

Κύθηρα: Το καλοκαίρι πρέπει να σε βρει στο νησί που θα σε κάνει να ερωτευτείς!

Ωστόσο, υπάρχει μια παραλία που ξεχωρίζει σε αυτό το low budget νησί καθώς θα πρέπει να κατεβείτε 124 σκαλοπάτια για να απολαύσετε τις βουτιές σας.

Η παραλία Καλαδί

Ο λόγος γίνεται για την παραλία Καλαδί. Μια από τις πιο διάσημες παραλίες στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Έχει τιρκουάζ νερά, μεγάλα βότσαλα και μια σπηλιά που οδηγεί σε μια μικρότερη παραλία συνθέτοντας ένα ονειρικό τοπίο.

Βουνάρια: ο παράδεισος βρίσκεται τελικά στη Μεσσηνία

Η παραλία Καλαδί είναι αρκετά ήρεμη και ανοργάνωτη ωστόσο πριν κατεβείτε τα 124 σκαλοπάτια θα βρείτε μια καντίνα από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα.

View this post on Instagram

Kaladi 💙

A post shared by Kythira, Greece ☀️ (@kythira_greece) on

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Καλαδί μοιάζει με υγρό Παράδεισο επί της ελληνικής γης, καθώς η ομορφιά του δεν αμφισβητείται από κανέναν. Μάλιστα, ο Guardian, το συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 40 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης (εκεί όπου, μεταξύ άλλων, φιγουράρουν ακόμα 4 ελληνικές).

Βέβαια, πρόκειται για μια παραλία που δεν είναι η ιδανική επιλογή για οικογένειες καθώς αρκετοί άνθρωποι όταν πηγαίνουν στο Καλαδί λένε «ναι» στον γυμvισμό, πετώντας τα μαγιό τους και κολυμπώντας απολύτως… ελεύθεροι.

Αλυκές Δροσιάς: μια ονειρική παραλία μια ώρα από την Αθήνα (βίντεο)

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ