Εβιμβούργο

Οι υπεύθυνοι του project λένε ότι θα είναι μια υποδειγματική πόλη – περιοχή «20 λεπτών».
Γνωρίζετε ήδη τις γεωργιανές βεράντες της Νέας Πόλης του Εδιμβούργου , είστε εξοικειωμένοι με τη γοτθική αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης του, τώρα ετοιμαστείτε για μια εντελώς νέα περιοχή για το “Auld Reekie”: τη Δυτική Πόλη (West Town).

Η West Town δεν θα βρίσκεται στην πραγματικότητα στο ίδιο το Εδιμβούργο, αλλά θα είναι μια πόλη 7.000 κατοίκων στα περίχωρά της. Τα σχέδια για τη διευθέτηση έχουν υποβληθεί επίσημα και οι προγραμματιστές ελπίζουν ότι οι εργασίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, μέρος της Δυτικής Πόλης θα είναι έτοιμο για διαμονή από τις αρχές του 2026.
Η πόλη θα βρίσκεται σε οικόπεδο 205 στρεμμάτων ακριβώς δυτικά της πρωτεύουσας της Σκωτίας και προβλέπεται ότι θα κοστίσει 2 δισεκατομμύρια λίρες. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν σχολεία, ιατρικές παροχές, κοινοτικούς χώρους, μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, χώρο λιανικής και ένα πάρκο. Η ιδέα είναι ότι θα είναι μια «γειτονιά 20 λεπτών», που ουσιαστικά σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα μπορούν να φτάσουν σε όλες τα σημεία ενδιαφέροντος με τα πόδια και θα χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητα.

Η διαδρομή του τραμ του Εδιμβούργου ήδη διασχίζει την τοποθεσία, έτσι οι σχεδιαστές θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα στάση τραμ για να εξυπηρετούν μελλοντικούς ντόπιους της Δυτικής Πόλης.

Τα σχέδια υποβλήθηκαν από τη West Town Edinburgh Limited, που δημιουργήθηκε από την Drum Property Group, στην οποία ανήκει η γη. Ο Graeme Bone, διευθυντής της Drum Property, δήλωσε: «Έχουμε τώρα την ευκαιρία να κάνουμε τη West Town μια υποδειγματική, βιώσιμη γειτονιά 20 λεπτών, ίση με τις καλύτερες νέες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη».

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τα σχέδια στον ιστότοπο της West Town Edinburgh Limited εδώ . Η εφαρμογή σχεδιασμού έρχεται λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αφότου η Σκωτία δήλωσε την επιθυμία της να βάλει τις «πόλεις 20 λεπτών» στο επίκεντρο του πολεοδομικού σχεδιασμού. Και αν εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι σχετικά με το τι ακριβώς αποτελεί μια πόλη ή πόλη 15 ή 20 λεπτών, εδώ μπορείτε να δείτε την εξήγηση.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ