Μεσσηνία παραλίες

Στη Μεσσηνία θα συναντήσετε πολλές όμορφες παραλίες! Ποιες είναι, όμως αυτές που ξεχωρίζουν; Εμείς στο travelstyle.gr σας φτιάξαμε μια λίστα με τις πιο μαγευτικές παραλίες του Νομού Μεσσηνίας…

Πέρα, όμως, από τις παραλίες σας παροτρύνουμε να επισκεφτείτε 5 παραθαλάσσια χωριά της Μεσσηνίας που θυμίζουν νησί!

Βοϊδοκοιλιά

Βοϊδοκοιλιά Μεσσηνία

Αναµφίβολα το καµάρι της Μεσσηνίας καθώς θεωρείται από τις οµορφότερες της Μεσογείου, χάρη στο ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος. Χιλιοφωτογραφισµένη παραλία που απλώνεται σε ένα υπέροχο ηµικύκλιο που µοιάζει να σχηµατίζει το γράµµα Ω, µε τιρκουάζ νερά και ψιλή σαν πούδρα άµµο. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου.

Καλογριά

Παραλία Καλογριά, Μεσσηνία

Γαλαζοπράσινα νερά, αµµώδη ακτή και πυθµένας, δροσερή σκιά από ψηλά δέντρα και χαρούµενοι επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό που την επιλέγουν για τα θέλγητρά της. Οργανωµένη και µε beach bar που συγκεντρώνει πλήθος νεαρόκοσµου, αποτελεί το υπέροχο µυστικό της Στούπας. Λέγεται πως εδώ έζησε για 2 χρόνια ο Νίκος Καζαντζάκης µαζί µε τον θρυλικό ήρωα του µυθιστορήµατος του “Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορµπά”.

Φονέας

Παραλία Φονέας Μεσσηνία

Μη σας τροµάζει η ονοµασία της, γιατί µόνο τροµακτική δεν είναι! Και εδώ το τοπίο είναι παραδεισένιο, µε πρασινογάλαζα νερά, δέντρα που απλώνουν τη σκιά τους, µεγάλα λευκά βότσαλα, επιβλητικούς βράχους και το σηµείο όπου καταλήγει το φαράγγι του Φονέα. Η πιο αγαπηµένη από τις λιγότερο γνωστές παραλίες της Δυτικής Μάνης.

Χρυσή Ακτή

Από τις οµορφότερες του νοµού, ελάχιστα λεπτά από την Πύλο, µήκους 4 χιλιοµέτρων. Στρωµµένη µε ψιλή άµµο, πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά προσφέρει άπλετη θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου, το νησί Σφακτήρια και την Πύλο.

Λαγκούβαρδος

Όταν η φύση µοίραζε οµορφιά, η συγκεκριµένη παραλία πήρε την περισσότερη. Καταγάλανα νερά, πεύκα που ρίχνουν τη σκιά τους, καθαρή άµµος και αρκετά δηµοφιλής στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Φοινικούντα

Φοινικούντα Μεσσηνία

Στο ήσυχο και µαγευτικό παραθαλάσσιο θέρετρο, ντόπιοι και επισκέπτες επισκέπτονται την παραλία του οικισµού που διαθέτει κρυστάλλινα νερά, µεγάλη αµµουδιά και πλήθος επιλογών από µικρά ταβερνάκια και καφετέριες για φαγητό µετά την απόλαυση του µπάνιου.

Παραλία Καλαµάτας

Βραβευµένη µε Γαλάζια Σηµαία µε εξαιρετική ποιότητα νερών και καθαρή ακτή που αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών.

Ελαία

Ο υδάτινος παράδεισος της Κυπαρισσίας µε χρυσαφένια αµµουδιά, πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά, δέντρα για σκιά, οργανωµένη αλλά και ιδανική για όσους θέλουν να περάσουν ήσυχες στιγµές.

Περούλια

Παραλία Περούλια, Μεσσηνία

Λίγα χιλιόµετρα από την Κορώνη, στο χωριό Βουνάρια, απλώνεται ένα αµµώδες όνειρο µε χρυσή παραλία και καθάρια, ήρεµα νερά σε µια παραδεισένια καταπράσινη τοποθεσία. Αποτελεί ένα καλά κρυµµένο µυστικό καθώς για να αποκτήσετε πρόσβαση ίσως χρειαστεί να πάρετε οδηγίες από τους ντόπιους.

Μάθετε τα πάντα για τη Μεσσηνία μέσα από τον οδηγό μας, Gold book of Messinia, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε online, αλλά και να τον κατεβάσετε εντελώς δωρεάν!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ