Παλιό Μικρό Χωριό Ευρυτανίας

Μην το μπερδέψετε με το Μικρό Χωριό της Ευρυτανίας. Βρίσκεται κοντά και είναι πνιγμένο στα έλατα, ενώ διακρίνεται για τα πολλά αρχοντικά σπίτια που θα δείτα μέσα στα σοκάκια του!

Είναι ένας μικρός και άγνωστος οικισμός στους περισσότερους, δίπλα στο Μικρό Χωριό της Ευρυτανίας, που ωστόσο ξεχωρίζει για το μοναδικό του φυσικό κάλλος αλλά και για την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του. Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας και ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά του τόπου…

Παλιό Μικρό Χωριό Ευρυτανίας Μέσα σε έλατα και φύση

Αλπικό τοπίο και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική

Ο νομός Ευρυτανίας διακρίνεται για τα υπέροχα χωριά του, γραφικά και παραδοσιακά, αλλά και για τα μοναδικά ελατοδάση που χαρίζουν στην ευρύτερη περιοχή μια μοναδική εικόνα. Πέρα από τα διάσημα χωριά του τόπου υπάρχει ένας μικρός οικισμός που φωλιάζει μέσα στο δάσος, σε ένα μοναδικό αλπικό σκηνικό.

Παλιό Μικρό Χωριό Ευρυτανίας όμορφα σπίτια

Το Παλιό Μικρό Χωριό μην το μπερδέψετε με το διπλανό του Μικρό Χωριό (μόλις 2 χιλιόμετρα απόσταση), αφού αποτελεί από μόνο του ένα μικρό ευρυτανικό “διαμάντι”! Χτισμένο περίπου στα 1.000 μέτρα ατενίζει τα υπέροχα δάση με έλατα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα μοναδικό τοπίο.

Παλιό Μικρό Χωριό Ευρυτανίας κεντρική πλατεία με αρχοντικά

Ευκαιρία να γνωρίσετε και την Καστανιά, ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Ευρυτανίας

Βασικό χαρακτηριστικό του χωριού, πέρα από το φυσικό κάλλος, είναι τα πολλά πέτρινα αρχοντικά που θα συναντήσει εδώ κάποιος, αποτυπώνοντας όλα την αίγλη του παρελθόντος. Κι ανα αναρωτηθείτε πώς σε ένα τόσο μικρό χωριουδάκι υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα σπίτια, η απάντηση δίνεται μέσα από την ιστορία του τόπου.

Παλιό Μικρό Χωριό Ευρυτανίας με πέτρινα αρχοντικά

Οι κάτοικοι του χωριού ξενιτεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου εργάτηστηκαν σκληρά και δημιούργησαν περιουσίες. Στη συνέχεια επέστρεψαν στον τόσπο τους και φρόντισαν να κατασκευάσουν όμορφα αρχοντικά, που κέρδισαν αμέσως τις εντυπώσεις.

Παλιό Μικρό Χωριό Ευρυτανίας με πέτρινα σπίτια και σοκάκια

Μια βόλτα στο υπέροχο φαράγγι Πάντα Βρέχει, που είναι το καλά “κρυμμένο” μυστικό της Ευρυτανίας, επιβάλλεται!

Διαβάστε ακόμα:  Ταξίδι στην Κάρπαθο: Ανακαλύπτουμε ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά της - Από τον Τάσο Δούση
Παλιό Μικρό Χωριό Ευρυτανίας μέσα στα έλατα και στις λίμνες

Περιποιημένα κτήρια με όμορφες αυλές και γραφικά πέτρινα σοκάκια υποδέχονται τους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου, προσφέροντας ένα μοναδικό αλπικό σκηνικό αλλά και τη δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες στη φύση. Δείτε το υπέροχο βίντεο-περιήγηση στο χωριό.

Διαμονή στον ξενώνα “Αερικό” με βαθμολογία 9,6

Με θέα τα χιονισμένα βουνά, ο ξενώνας “Αερικό” στο Καρπενήσι θα σας μεταφέρει στην αγγλική εξοχή μέσα από το ρομαντικό country style του, που δικαιώνει τη βαθμολογία 9,6 που λαμβάνει στην booking.

ξενώνας αερικό στο Καρπενήσι

Βγαλμένος από σελίδες της Laura Ashley, ο ξενώνας “Αερικό” μεταφέρει εύκολα τους επισκέπτες του στην αγγλική εξοχή, με έντονα στοιχεία ρομαντισμού. Μια πρόταση διαμονής στο Καρπενήσι Ευρυτανίας που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Το “Αερικό” είναι χτισμένο πάνω σε έναν βράχο από το 1969, προσφέροντας μοναδική θέα στην πόλη του Καρπενησίου αλλά και στα χιονισμένα βουνά, ενώ στο εσωτερικό του οι διακοσμητικές λεπτομέρειες αποτυπώνουν την ρομαντική αγγλική εξοχή.

Ζεστά χρώματα, φλοράλ λεπτομέρειες και φιλόξενο περιβάλλον συνθέτουν μια υπέροχη εικόνα διαμονής με όλες τις ανέσεις.

Η οικοδέσποινα θα σας προσφέρει χειροποίητο πρωινό με τοπικά καλούδια και στο τέλος θα σας χαρίσει το πιο γλυκό της χαμόγελο, όσο εσείς θα απολαμβάνετε τη θαλπωρή του τζακιού.

Κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο αλλά και στο όμορφο χωριό Φιδάκια, που πρέπει οπωσδήποτε να το ανακαλύψετε, θα βρείτε να κάνετε πάρα πολλά πράγματα, δίνοντας έμφαση στην χαλάρωση και στην περισυλλογή.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ