Μπάνγκοκ

Η πεντανόστιμη κουζίνα, η ζωντανή νυχτερινή ζωή και οι γαλήνιοι ναοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους οι ταξιδιώτες επιλέγουν την Μπανγκόκ σαν ταξιδιωτικό προορισμό.

Επίσης, δείτε 7 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Μπανγκόκ!

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ακόμα στην πόλη από αυτά, και σύμφωνα με τους ανθρώπους που ζουν εκεί, πολλοί περισσότεροι λόγοι για να την αγαπήσετε. Εδώ θα βρείτε πέντε λόγους για τους οποίους οι ντόπιοι θεωρούν ότι η πόλη τους είναι μοναδική.

Η πόλη είναι ανοιχτή όλη μέρα, όλη την εβδομάδα

“Πιθανόν να έχω βρεθεί σε όλες τις γειτονιές της Μπανγκόκ, και η αγαπημένη μου είναι το Γιαογουαράτ”, αναφέρει ο καλλιτέχνης Παιρόζ Πιτσετμετακούλ. “Μου αρέσει να την επισκέπτομαι και να βλέπω τη ζωή και τις παραδόσεις των ανθρώπων εκεί. Το απόγευμα, βλέπεις ηλικιωμένους να κατευθύνονται στους κινέζικους ναούς για να προσευχηθούν, να ψάλλουν και να λιβανίσουν”. Αλλά τη νύχτα η πόλη μεταμορφώνεται σε μια πολύβουη αγορά τροφίμων. Η Μπανγκόκ είναι μια πόλη που σου δίνει ενέργεια. Αν πας στο Παρίσι ή το Λονδίνο, όλα κλείνουν μετά τις 8. Εδώ, η πόλη δεν κοιμάται ποτέ. Είναι λες και η πόλη έχει δυο πλευρές: την πρωινή και τη βραδινή”.

Οι δημόσιοι χώροι καλλιεργούν την έννοια της κοινότητας

“Η Μπανγκόκ αναπτύχθηκε χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο πόλης και εξακολουθεί να επεκτείνεται ακολουθώντας τον τρόπο ζωής των κατοίκων της, οι οποίοι προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα”, αναφέρει ο αρχιτέκτονας Νουταπόλ Τεχοπίτς. “Πάντα ενδιαφερόμουν για τα μέρη στα οποία πηγαίνει ο κόσμος και περνά χρόνο μαζί. Γενικά, οι ντόπιοι αγαπούν τα εμπορικά κέντρα γιατί διαθέτουν κλιματισμό και γενικώς καλύπτουν τις ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι το The Commons, ένα ανοιχτό εμπορικό κέντρο όπου ο κόσμος συναντιέται και περνά την ώρα του”.

Η ανερχόμενη κουλτούρα του καφέ παραμένει πιστή στις ρίζες “Ες Γιέν”

Το Red Diamond παίρνει τον καφέ στα σοβαρά. Το κατάστημα διαθέτει πάνω από 100 διαφορετικές ποικιλίες καφέ, καβουρδίζουν τα πάντα εκεί, ενώ μετρούν ακόμα και το ph του νερού”, λέει ο Rujiyatorn Siriwan, ιδιοκτήτης του Porcupine Cafe. “Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν πολλά ακόμα καφέ για να επιλέξει κανείς σήμερα. Ο ανταγωνισμός είναι πραγματικά υψηλός κι όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες παράγουν τον καφέ οι ίδιοι σε φάρμες, γεγονός που παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί πριν από 5 χρόνια όλα ήταν διαφορετικά. “Ες Γιες” (το ταϋλανδέζικο κρύο εσπρέσο με γάλα εβαπορέ) εξακολουθεί να σερβίρεται σε πολλά καφέ”.

Μοντέρνα cocktail bars έχουν μεταμορφώσει ιστορικά κτίρια στην Μπανγκόκ

“Αν θέλω να βγω, αν δεν πάω στην Σουάν Πλου, μια ανερχόμενη γειτονιά στα νότια του Πάρκου Λουμπίνι, θα επισκεπτόμουν την περιοχή Νάνα στην παλιά πόλη. Πρόκειται για μια γειτονιά γεμάτη με τριώροφα κτίρια του 20ού αιώνα με πύλες γύρω από τα παράθυρα. Πρόσφατα πολλά μπαρ έχουν ανοίξει στα κτίρια αυτά”, αναφέρει ο Πασαπόνγκ Φετπραντίτ, ιδιοκτήτητς του Junker and Bar. “Υπάρχει ένα είδος γοητείας σε αυτά, μοιάζουν με πάντρεμα του παλιού με το νέο. Οι δυο καλύτερες επιλογές μου στη Νάνα θα ήταν είτε το Asia Today, είτε το Ba Hao”.

H underground μουσική σκηνή ευδοκιμεί

“Οι εμφανίσεις διεθνών καλλιτεχνών στην Μπανγκόκ σημειώνουν ρεκόρ, σε βαθμό που πολλοί ξεμένουν από χρήματα προσπαθώντας να τις παρακολουθήσουν όλες”, αναφέρει ο Μοντίπα Βιροζπάν, εκδότης μουσικού περιοδικού. “Από όλα τα μικρότερα συγκροτήματα που έχουν βγει τον τελευταίο καιρό, ίσως το καλύτερο για να παρακολουθήσει κάποιος είναι το DOGWHINE. Eίναι λες και ο Kind Krule συναντά το Iceage. To De Commune είναι ίσως το καταλληλότερο μέρος για να παρακολουθήσει κανείς τα τελευταία συγκροτήματα”. Το σίγουρο είναι ότι η underground μουσική σκηνή της πόλης έχει αρχίσει να γνωρίζει μεγάλη άνθιση.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ