Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
24 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsQantas: Ο CEO με αύξηση μισθού... 900% και τα μεγάλα σκάνδαλα

Qantas: Ο CEO με αύξηση μισθού… 900% και τα μεγάλα σκάνδαλα

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Qantas, Alan Joyce, έλαβε αύξηση μισθού σχεδόν 900%, αλλά περικόπηκε το μπόνους εν μέσω σκανδάλων!
Η Qantas Airways της Αυστραλίας δήλωσε ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της έλαβε αύξηση μισθού συγκεκριμένα κατά 872% πριν αποχωρήσει για σύνταξη καθώς συγκέντρωνε μακροπρόθεσμα κίνητρα για χρόνια, αλλά πρόσθεσε ότι θα περικόψει και παρακρατήσει μεγάλα μπόνους εν μέσω επιζήμιων αγωγών .

Ο Άλαν Τζόις, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε στις αρχές του μήνα μετά από μήνυση της ρυθμιστής αρχής της Αυστραλίας η οποία κατηγόρησε την Qantas ότι πούλησε εισιτήρια σε χιλιάδες ανθρώπους για ήδη ακυρωμένες πτήσεις, από τα οποία κέρδισε 21,4 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας για το οικονομικό έτος 2023, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες.

- Advertisement -

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού ήταν σε μετοχές που ο Joyce είχε τη δυνατότητα να εξαργυρώσει αφού κατοχυρώνονταν, σύμφωνα με την έκθεση. Η συνολική αμοιβή του Joyce για το προηγούμενο έτος ήταν 2,3 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας!

Η Qantas μείωσε ένα πρόσθετο βραχυπρόθεσμο μπόνους του Τζόις κατά το ένα πέμπτο των διαθέσιμων 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας και το απέκλεισε εν αναμονή της έκβασης δύο αγωγών που μπορεί να οδηγήσουν σε βαριά πρόστιμα και περαιτέρω αναταραχή στη φήμη της εταιρείας, πρόσθεσε η έκθεση.
«Αναγνωρίζοντας τον αντίκτυπο του πελάτη και της επωνυμίας λόγω των γεγονότων, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εφαρμόσει τη διακριτική του ευχέρεια για να μειώσει τα βραχυπρόθεσμα κίνητρα» για τον Joyce και άλλα στελέχη, δήλωσε ο πρόεδρος Richard Goyder στην έκθεση.

Η εταιρεία μπόρεσε να ανακαλέσει 8,4 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας από τα μπόνους που βασίζονται σε μετοχές που συνέλεξε ο Τζόις το έτος, αλλά δεν του επιτρέπεται ακόμη να πουλήσει, πρόσθεσε η έκθεση. Θα μπορούσε επίσης να «ανακτήσει» τα μπόνους μη επενδεδυμένων μετοχών για τον Joyce, αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε.

Το τελικό πακέτο αποδοχών του Τζόις περιλαμβάνει τα 15 χρόνια της διοίκησης της εταιρείας, η οποία κυριαρχεί στα αεροπορικά ταξίδια της Αυστραλίας. Η Qantas πραγματοποίησε ετήσια κέρδη ρεκόρ για το έτος έως τον Ιούνιο του 2023, αλλά ήρθε εν μέσω δημόσιας οργής για τις ακυρωμένες πτήσεις και την ανησυχία των εργαζομένων για την απόλυση 1.700 υπαλλήλων εδάφους κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των συνόρων που σχετίζονται με τον COVID.

Η αεροπορική εταιρεία αντιμετωπίζει μήνυση της Αυστραλιανής Επιτροπής Ανταγωνισμού και Καταναλωτών λέγοντας ότι παραβίασε τη νομοθεσία για τους καταναλωτές πουλώντας ναύλους για 8.000 πτήσεις που είχαν ήδη ακυρωθεί στα μέσα του 2022, αμέσως μετά το άνοιγμα των συνόρων. Η Qantas είπε ότι εξετάζει την αγωγή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο κήρυξε παράνομες τις απολύσεις του 2020 αυτόν τον μήνα. Η Qantas πρέπει να επιστρέψει στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για να καθορίσει τι πρέπει να πληρώσει σε ποινές και αποζημιώσεις στους πληγέντες εργαζόμενους.

«Ο Άλαν… αναγνώρισε ανοιχτά ότι υπήρχαν στοιχεία της επανεκκίνησης του COVID που θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί καλύτερα και ανέλαβε δράση για να αρχίσει να το αλλάζει», έγραψε ο Γκόιντερ στην έκθεση.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,422 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ