Σε απόσταση μόλις περίπου μιάμιση ώρας από το κέντρο της Αθήνας, κοντά στον οικισμό Στραβά της Κορινθίας θα συναντήσετε μια κρυφή θαλάσσια σπηλιά που θα σας μαγέψει. Ο λόγος για τη Σπηλιά της Φώκιας. Αν θέλετε λοιπόν να ξεφύγετε από τα αυνηθισμένα και να απολαύσετε μια διαφορετική εμπειρία χωρίς να πάτε πολύ μακριά η παραλία της θαλάσσιας αυτής σπηλιάς είναι η ιδανικότερη επιλογή.

- Advertisement -

Φτάνοντας στην Σπηλιά της Φώκιας το τοπίο αναμφίβολα θα σας εντυπωσιάσει. Κάθετα βράχια στην «κόβονται» από μια τεράστια πέτρινη αψίδα. Ένα μοναδικό δημιούργημα της φύσης. Σε αυτό το εσωτερικό της αψίδας στην δεξιά πλευρά βρίσκεται η Σπηλιά της Φώκιας με την ομώνυμη μικρή παραλία.

Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με λεπτό, άσπρο βότσαλο. Τα κρυστάλλινα νερά χρωματίζονται από τα βράχια και τα βότσαλα και παίρνουν ένα διαυγές χρώμα που όμοιο συναντάς στις εξωτικές παραλίες του Ιονίου. Διανύοντας μόλις μιάμιση ώρα διαδρομή από την Αθήνα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε ένα μέρος εξωτικό που σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει τις παραλίες των πανέμορφων νησιών μας.

 Δείτε τη Σπηλιά της Φώκιας μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ