Ζερμάτ Ελβετία

To Ζερμάτ ή αλλιώς Τσερμάτ είναι διάσημο ορειβατικό και χειμερινό θέρετρο στις Άλπεις, δεσπόζει στο άνω άκρο της κοιλάδας Μάττερταλ, στους πρόποδες των ψηλότερων βουνών της Ελβετίας, σε υψόμετρο 1.620 μέτρων.

Βρίσκεται στη “σκιά” του εντυπωσιακού βουνού Μάττερχορν (Metterhorn) ή όρος Τσερβίνο στις Άλπεις, στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας. Το ύψος του φτάνει τα 4.478 μέτρα, κατατάσσοντάς το ανάμεσα στις ψηλότερες κορυφές των Άλπεων!

- Advertisement -
Το αλπικό τοπίο του Ζερμάτ

Δείτε 10 πόλεις και χωριά στην Ελβετία που μοιάζουν να βγήκαν από παραμύθι!

Το Ζερμάτ είναι δήμος στην περιοχή του Φισπ, στο γερμανόφωνο κομμάτι του Βαλαί στην Ελβετία και ξεχωρίζει για το απαράμιλλής ομορφιάς φυσικό τοπίο που το περιτριγυρίζει!

Το υπέροχο τοπίο που περιστοιχίζει το Ζερμάτ

Μέχρι τα μισά του 19ου αιώνα ήταν κυρίως μια αγροτική κοινότητα, ενώ αργότερα ακολούθησε κατασκευή πολλών τουριστικών εγκαταστάσεων τόσο λόγω της τοποθεσίας του καθώς είναι ιδανικό το σημείο για χειμερινές διακοπές στις Άλπεις αλλά και λόγω της επιβλητικής φυσικής ομορφιάς του.

Διαβάστε ακόμα:  Το ελληνικό νησί που «φιγουράρει» ανάμεσα στα 8 ομορφότερα της Ευρώπης

Κορονοϊός: “Όχι” λέει η Ελβετία σε δεύτερο lockdown!

Ζερμάτ, κέντρο χριστούγεννα

Ο μόνιμος πληθυσμός είναι περίπου 6.000 κάτοικοι, αν και υπάρχουν αρκετές φορές περισσότεροι τουρίστες εκεί. Η τοπική οικονομία βασίζεται στο τουρισμό, με περίπου τις μισές θέσεις εργασίας να είναι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια και μόλις λίγο κάτω από το μισό των διαμερισμάτων να είναι για διακοπές.

Κάντε ένα υπέροχο ταξίδι στην Βέρνη της Ελβετίας!

Θέα στις Άλπεις από το Ζερμάτ
Το απαράμιλλής ομορφιάς τοπίο στο Ζερμάτ

Με 300 ημέρες ηλιοφάνειας ετησίως, στο ελβετικό «διαμάντι» κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει την υψηλότερη τοποθεσία για σκι στις Άλπεις και εξαιρετικές υποδομές, οι οποίες χάρη στους παγετώνες εξασφαλίζουν τη δυνατότητα για σκι τους περισσότερους μήνες του έτους.

Ζερμάτ, Ελβετία

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ