Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
35.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΘα μπορούσαν οι αεροπορικές εταιρείες να «αναγκαστούν» να σταματήσουν τις χρεώσεις των...

Θα μπορούσαν οι αεροπορικές εταιρείες να «αναγκαστούν» να σταματήσουν τις χρεώσεις των χειραποσκευών;

Με τους διάφορους αστερίσκους στις χρεώσεις χειραποσκευών στις αεροπορικές εταιρείες, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφύγετε κάποιες κρυφές χρεώσεις. Ωστόσο, τα τέλη για τις χειραποσκευές μπορεί σύντομα να αποτελέσουν παρελθόν, καθώς η ΕΕ προσπαθεί να απλοποιήσει την τιμολόγηση των εισιτηρίων για αεροπορικά ταξίδια.

Η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα που καλεί τις αεροπορικές εταιρείες να εγγυηθούν ότι οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν χειραποσκευές δωρεάν.

- Advertisement -

Παροτρύνει τις χώρες να επιβάλουν μια απόφαση για τις χειραποσκευές που εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2014. Επίσημη ψηφοφορία για την έγκριση του ψηφίσματος θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Οκτώβριο.

Τι σημαίνει η απαγόρευση των τελών αποσκευών καμπίνας για τους επιβάτες;

Η ΕΕ θέλει να λύσει δύο μεγάλα προβλήματα: οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ασυνεπείς πολιτικές για τις χειραποσκευές που προκαλούν σύγχυση στους επιβάτες. Επιπλέον, η ασαφής διαφήμιση που θα μπορούσε να σημαίνει κρυφές χρεώσεις αποσκευών κατά την αγορά του εισιτηρίου σας.

Το 2014, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι οι χειραποσκευές που συμμορφώνονται με «λογικές» απαιτήσεις για το μέγεθος και το βάρος ήταν ουσιαστικό μέρος των αεροπορικών ταξιδιών. Το δικαστήριο ουσιαστικά αποφάσισε ότι οι επιβάτες δεν έπρεπε να πληρώσουν επιπλέον – αλλά η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Το νέο ψήφισμα συνιστά την επιβολή αυτής της απόφασης για να απαλλαγούμε από τις επιπλέον χρεώσεις για τις χειραποσκευές. Επιδιώκει επίσης σαφήνεια για τους επιβάτες σχετικά με το τι ακριβώς είναι το «λογικό» μέγεθος και βάρος.

Τα πρότυπα βάρους και μεγέθους μπορεί να διαφέρουν πολύ μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών. Αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό για επιβάτες με πτήσεις ανταπόκρισης σε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες που έχουν διαφορετικά πρότυπα, αυξάνοντας την πιθανότητα να πληρώσουν επιπλέον τέλη στην πύλη επιβίβασης. Η ΕΕ προτρέπει επίσης τις αεροπορικές εταιρείες να είναι πιο έγκαιρες με τους επιβάτες όταν παρέχουν πληροφορίες σχετικά με πρόσθετα κόστη , όπως χρεώσεις για την κατανομή θέσεων και τον χρόνο πτήσης.

Οι αεροπορικές εταιρείες «παίζουν με τις τιμές και εξαπατούν τους ταξιδιώτες»

Η πιθανή απαγόρευση των τελών για τις χειραποσκευές αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την απλούστευση της έκδοσης εισιτηρίων και των τελών για αεροπορικά ταξίδια σε ολόκληρη την ΕΕ.

Νωρίτερα φέτος, το Υπουργείο Καταναλωτικών Υποθέσεων της Ισπανίας ξεκίνησε έρευνα για πολλές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους σχετικά με τα τέλη χειραποσκευών. Ανέφερε ότι ο διαχωρισμός αυτών των τελών από τις τιμές των εισιτηρίων σήμαινε ότι οι αερομεταφορείς θα μπορούσαν να προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές που δεν αντικατοπτρίζουν το συνολικό κόστος που πλήρωσαν οι επιβάτες.

Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές θα μπορούσαν να παραπλανηθούν και να πιστέψουν ότι έπαιρναν μια καλύτερη συμφωνία από ό,τι στην πραγματικότητα. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι οι μηχανές αναζήτησης μπορεί να προσφέρουν αθέμιτο πλεονέκτημα σε αεροπορικές εταιρείες που διαφημίζουν αυτούς τους εξαιρετικά χαμηλούς ναύλους.

«Αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους συναλλάσσονται με την τιμή των εισιτηρίων κρύβοντας τα επιπλέον για τη μεταφορά των χειραποσκευών μέχρι το τέλος της αγοράς», δήλωσε ο Ισπανός ευρωβουλευτής Jordi Cañas.

«Η Ευρώπη έχει ήδη μιλήσει για το θέμα, αλλά τα κράτη μέλη συνεχίζουν να επιτρέπουν στις αεροπορικές εταιρείες να παίζουν με τις τιμές και να εξαπατούν τους ταξιδιώτες. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,196 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ