Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
21.2 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΤο ελληνικό φαγητό που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τα...

Το ελληνικό φαγητό που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τα 100 καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στον κόσμο

Ακόμη μία διάκριση για την ελληνική γαστρονομία, καθώς στη λίστα με τα 100 καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα του κόσμου και μάλιστα στην πρώτη δεκάδα, βρίσκεται και ένα ελληνικό. Συγκεκριμένα στην 10η θέση της κατάταξης, βρίσκεται ένα αγαπημένο φαγητό όλων, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που μπορεί να προστεθεί και κρέας αλλά σίγουρα εμείς το έχουμε άρρηκτα συνδέσει με τη φέτα. Αν δεν το καταλάβατε ήδη, ο λόγος για τα λαχταριστά, αγαπημένα και πεντανόστιμα γεμιστά!

- Advertisement -

Τα γεμιστά είναι συνηθισμένο να φτιάχνονται και με κιμά αλλά η παραδοσιακή συνταγή -και νοστιμότερη- τα θέλει με ρύζι και μυρωδικά. Και στις δύο εκδοχές πάντως η φέτα είναι απαραίτητη!

Γεμιστά - Ανάμεσα στα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα του κόσμου

Ο κορυφαίος ταξιδιωτικός διαδικτυακός οδηγός για παραδοσιακά τρόφιμα, προϊόντα, φαγητά και συνταγές TasteAtlas έκανε τη σχετική έρευνα σε όλο τον κόσμο και σε μια πρόσφατη δημοσίευση αποκαλύπτει τη λίστα με τα 100 καλύτερα χορτοφαγικά φαγητά στον κόσμο.

Τα δικά μας γεμιστά βρίσκονται στη 10η θέση, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το αλγερινό, Garantita, ένα δημοφιλές αλγερινό street food που καταναλώνεται ως σνακ και παρασκευάζεται ως είδος κέικ ή τάρτας, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν, στο Νο.2 το Αιγυπτιακό φαλάφελ (Taameya) και στο Νο.3 το Diri ak pwa (ονομάζεται επίσης  και diri kole ak pwa) από την Αϊτή και είναι το εθνικό πιάτο της χώρας, που αποτελείται από ρύζι και φασόλια.

Αναλυτικό το ελληνικό πιάτο της λίστας και όσα γράφει το Food Atlas για αυτό:

No.10 Γεμιστά

Γεμιστά Food Atlas

Τα Yemista ή gemista είναι ένα ελληνικό πιάτο που παραδοσιακά αποτελείται από λαχανικά όπως ντομάτες και πράσινες πιπεριές που είναι γεμιστά με ρύζι και εσωτερικά μέρη λαχανικών. Τα γεμιστά λαχανικά στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο. Το όνομα του πιάτου σημαίνει γεμιστό στα ελληνικά και είναι ένα τυπικό καλοκαιρινό πιάτο.

Θεωρείται κυρίως vegan πιάτο, αν και υπάρχουν και κάποιοι που το παρασκευάζουν με κιμά στη γέμιση. Συνιστάται να ετοιμάζετε το πιάτο όταν τα λαχανικά είναι στην κορύφωση της εποχής και να το σερβίρετε γαρνίροντας με μια κουταλιά ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι και συνοδευόμενο από τυρί φέτα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα 100 καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στον κόσμο εδώ όπως και τις συνταγές τους.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,191LikesΚάντε Like
89,287 FollowersΑκολουθήστε
177,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ