Ζυγοβίστι Αρκαδίας χωριό με θέα στην πελοπόννησο

Με το πλεονέκτημα να ατενίζει από ψηλά όλη την Πελοπόννησο αλλά και με το κατάφυτο τοπίο ολόγυρά του, αφού βρίσκεται μέσα στο ελατόδασος του Μαινάλου και σε υψόμετρο 1.160 μέτρων, το γραφικό Ζυγοβίστι στην Αρκαδία είναι ένα υπέροχο ορεινό χωριό, για την ακρίβεια από τα πιο ορεινά της Πελοποννήσου και έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός.

 ελατόδασος του Μαινάλου

Όποια εποχή κι αν επιλέξετε να βρεθείτε στο όμορφο αυτό χωριό της Αρκαδίας, το Ζυγοβίστι δεν θα σας απογοητεύσει. Θέλετε το τοπίο του μέσα στο πράσινο του Μαινάλου; Θέλετε η υπέροχη θέα του στην Πελοπόννησο; Θέλετε η φιλοξενία των κατοίκων του; Όλα οδηγούν σε έναν τόπο που είναι ειδυλλιακός από κάθε άποψη.

Ζυγοβίστι Αρκαδίας χωριό στο μαίναλο με θέα

Ένα ιστορικό χωριό

Η ιστορία του χωριού ξεκινά τον 17ο αιώνα, με πολλά εκκλησάκια να μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν του, αλλά και άλλα αξιοσημείωτα κτίσματα όπως το παλαιό δημοτικό σχολείο και το Καποδιστριακό Διδακτήριο, το οποίο λειτούργησε μέχρι το 1957 και χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο. Το χωριό επίσης είχε σημαντικό ρόλο κατά την Επανάσταση του 1821 καθώς κάτοικοί του ήταν από τους πρώτους που ακολούθησαν το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο οποίος τους χρησιμοποίησε ως σωματοφύλακές του με την ονομασία “Αθάνατο Σώμα“. Προς τιμήν τους η κεντρική πλατεία του χωριού λέγεται Πλατεία Αθανάτων στην οποία υπάρχει μαρμάρινο μνημείο. Στην πλατεία του χωριού βρίσκεται επίσης η εκκλησία Μεταμορφωσεως του Σωτήρα.

Διαβάστε ακόμα:  3+1 υπέροχοι προορισμοί στην Αττική ιδανικοί για μονοήμερη εκδρομή και μπάνιο
Ζυγοβίστι Αρκαδίας εκκλησάκια μέσα στο δάσος

Το Ζυγοβίστι όμως ξεχωρίζει και με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πέτρινων σπιτιών του, που θα σας συνεπάρει. Η κεντρική πλατεία ξεχωρίζει για την γραφικότητά της, με έναν μεγάλο πλάτανο στο κέντρο της, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας.

Μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια επιβάλετε, για να θαυμάσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική.

Ζυγοβίστι Αρκαδίας δρόμος με δέντρα με θέα στο Μαίναλο

Σταθείτε στα διάφορα σημεία του χωριού όπου η θέα σε όλη την Πελοπόννησο είναι μαγευτική, ενώ το ελατόδασος του Μαινάλου, όπου έχουν καταγραφεί και οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες, προσφέρει μοναδικές εικόνες. Κατά την επιστροφή σας μην αμελήσετε να πάρετε παραδοσιακά προϊόντα, με έμφαση στο ντόπιο μέλι που μοσχομυρίζει!

Tip. Το Ζυγοβίστι βρίσκεται πολύ κοντά στη Δημητσάνα, αξίζει σίγουρα να κάνετε μια συνδυαστική εκδρομή!

“Ξεναγηθείτε” στο χωριό μέσα από το βίντεο:

Video:Thanassis Koustenis

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ