Σηµείο αναφοράς για την Ευρυτανία, το αλλαντοποιειο Στρεμμενουπρόκειται για το µοναδικό στη χώρα που παρασκευάζει προϊόντα φυσικής ωρίµανσης.
Από την Τίτη Βελοπούλου, Φωτογραφίες: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου
Το ίδρυσε το 1992 ο Χρήστος Στρεµµένος, καθηγητής του Πανεπιστηµίου της Μπολόνια και πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία, φιλοδοξώντας να βάλει τα θεµέλια µιας πρότυπης αλλαντοποιίας.
Ανάµεσα στα εξαιρετικά αλλαντικά από βιολογικά ντόπια κρέατα (σαλάµι αέρος Ευρυτανίας, λότζα, συνταγές όπως κρασάτο χοιροµέρι, πορκέτα, χοιρινό φιλέτο), περήφανους µας κάνει το ελληνικό προσούτο -το αρχαίο «ακροκώλιον»-, επεξεργασµένο µε τον παραδοσιακό τρόπο της Πάρµας και ωριµασµένο για 12 µήνες στα έλατα των ευρυτανικών βουνών!
Μια δοκιµή… θα σας πείσει! Επισκέψεις καθηµερινά 07:30-15:30. ([small_title title=”Προυσός Ευρυτανίας, τηλ. 22370 80810″]
Πηγή: ICONS TRAVELLERS