Ένα φαράγγι, ένα μικρό ποτάμι, μια παραλία τροπική, εξωτική…

Βγαλμένα σαν από όνειρο, ένα σκηνικό ταινίας, όλα συγκεντρώνονται, καταλήγουν στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, στην παραλία του Αγίου Δημητρίου ή Σχοινοδαύλεια, στη Νότια Εύβοια.

Για να πάτε στον Άγιο Δημήτριο, παίρνετε το μονοπάτι από το ομώνυμο χωριό, διασχίζοντας το πανέμορφο φαράγγι, κατά μήκος της ρεματιάς μες στην οποία ρέει και το μικρό ποτάμι της περιοχής, και καταλήγετε, έπειτα από μια σύντομη πεζοπορία, στην ακρογιαλιά.

Το ρέμα, μένει χωρίς νερό το καλοκαίρι, οπότε το μονοπάτι γίνεται χωματόδρομος και αρκετά αυτοκίνητα μπορούν να φτάσουν αρκετά κοντά στην παραλία.

ο καλοκαίρι, βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές που το ποταμάκι στερεύει, με αποτέλεσμα το μονοπάτι να θυμίζει μάλλον χωματόδρομο, και πολλοί από τους επισκέπτες να κατεβάζουν τα οχήματά σε μικρή απόσταση από την παραλία.

Βράχια, σαν τεράστιες ομπρέλες χαρίζουν τη σκιά τους, ενώ τα νερά, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα, βαθαίνουν αρκετά, ώστε να προσφέρουν μια δυνατή εμπειρία κολύμβησης. Ψιλό, λευκό βότσαλο απλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της παραλίας, ενώ σε κάποια σημεία υπάρχει λευκή άμμος.

Διαβάστε ακόμα:
Βόρεια Εύβοια: Ένας παράδεισος που θα σας «εγκλωβίσει» στα υπέροχα τοπία του

Παραλία Θάψα Εύβοιας!Μοναδικός προορισμός για μπάνιο δίπλα στην Αθήνα!(photo)

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΒΟΙΑΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΒΟΙΑ

Αν είστε τυχεροί, θα μπορέσετε να πιάσετε και κάποιον από τους ίσκιους που χαρίζουν τα ογκώδη βράχια της Σχοινοδαύλειας. Στο έδαφος της παραλίας εναλλάσσονται ψιλά λευκά βότσαλα και χρυσαφένια άμμος, ενώ τα νερά είναι κρυστάλλινα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σχοινοδαύλεια,

South Coast Βούλας 2017!Μάθετε όλες τις τιμές στην πλέον οργανωμένη πλάζ της Αθήνας!

Αποτέλεσμα εικόνας για Σχοινοδαύλεια,

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σχοινοδαύλεια,

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σχοινοδαύλεια,

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ