Είναι ένα νησί με φανατικούς επισκέπτες που επιστρέφουν σε αυτή σε κάθε ευκαιρία. Την λατρεύουν, την προτιμούν και δεν την αλλάζουν. Η Νίσυρος είναι ένα εναλλακτικό νησί με το ηφαίστειο να δεσπόζει. 

Η Νίσυρος είναι ένα νησί που θυμίζει αυθεντικές περασμένες δεκαετίες και σε συνδυασμό με το απόκοσμο τοπίο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο παράξενα νησιά της Ελλάδας. Το νησί έχει πολλά όμορφα μέρη που πρέπει να επισκεφτείς. Ένα από αυτά, είναι και μια μικρή, υπέροχη πλατεία, σαν ζωγραφιά, στον οικισμό Νικιά.

Οι 5 must visit πλατείες της Φλωρεντίας

Πρόκειται για ένα μικρό, γραφικό χωριό με λίγους κατοίκους και απίστευτη ομορφιά. Οι επισκέπτες του νησιού συνήθως μένουν στο Μανδράκι και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Νικιά παραμένει πιο αυθεντική. Τα στενά σοκάκια ανάμεσα στα σπίτια είναι άδεια και ήρεμα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Τα σπίτια του όλα είναι βαμμένα λευκά και έχουν χαρακτηριστικές μονοκλινείς κεραμοσκεπές, πολύχρωμες πόρτες και βοτσαλωτές αυλές. Χτισμένη στο χείλος της καλντέρας, στο εσωτερικό του νησιού σε υψόμετρο 390μ, προσφέρει πανοραμική θέα του κρατήρα του ηφαιστείου.

Διαβάστε ακόμα:  Θάσος: Τα 15 καλύτερα σημεία της - Γνωρίστε το «Διαμάντι της Μεσογείου»

6 κορυφαία beach bar σε ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον Guardian

Η πλατεία του χωριού όμως είναι ο βασικός λόγος να το ερωτευτείς. Το όνομά της; «Πόρτα». Ίσως γιατί από αυτή ξεκινούν όλοι οι δρόμοι του χωριού. Η πλατεία ανοίγει όλες τις πόρτες του χωριού. Είναι η πλατεία που έχει φωτογραφηθεί περισσότερο από κάθε άλλη νησιωτική πλατεία της χώρας μας. Όχι άδικα! Χαρακτηριστικό της τα ψηφιδωτά. Μια τεχνική που βρίσκει κανείς στη Νίσυρο, για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιούνται μαύρες και λευκές πέτρες που σχηματίζουν ενδιαφέροντα σχέδια.

Δείτε την εντυπωσιακή Ναύπακτο από ψηλά (video)

Στην πλατεία βρίσκονται και 2 καφέ – εστιατόρια στα οποία μπορείτε να δοκιμάσει κανείς γλυκά, να πιει τον καφέ του ή και να φάει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ