Όσοι πετούν πολύ συχνά τείνουν να έχουν μια σχέση αγάπη-μίσους με τα το φαγητό στο αεροπλάνο.Ενώ τα γεύματα κατά την πτήση έχουν συχνά μια κακή φήμη, εξακολουθεί να ισχύει ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες διακρίνονται από τους υπόλοιπες μέσω των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.

Ορισμένοι αερομεταφορείς έχουν πραγματικά κακό  φαγητό, ενώ άλλες είναι πιο ανεκτές. Η διαφορά στα γεύματα είναι επίσης συχνά ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο κάποιοι επιλέγουν να πετάξουν business ή πρώτη θέση αντί για την οικονομική.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες εργάζονται σκληρά για να βεβαιωθούν ότι οι επιβάτες τους είναι όσο το δυνατόν πιο άνετοι και ότι το φαγητό είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού. Αν ενδιαφέρεστε για το τι τρώτε στον αέρα, αυτά είναι 25 πράγματα που δεν ξέρετε για τα γεύματα του αεροπλάνου.

1. Η αγορά τροφοδοσίας αεροπλάνων είναι μια τεράστια αγορά που φτάνει σε αξία τα 13 δισ. δολάρια παγκοσμίως και αναμένεται να αγγίξει τα 18 το 2021.

2. Το πρώτο γεύμα σε πτήση σερβιρίστηκε το 1919 από το Λονδίνο στο Παρίσι.

aeroplano faghto

3. Το πως κόβονται τα φρούτα διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μετά από μια πτήση! Σύμφωνα με την επιστήμη

aeroplano faghto

4. Εξαιτίας μεγάλων καθυστερήσεων μπορεί να χρειαστεί να πεταχτεί το φαγητό.

5. Το φαγητό μαγειρεύεται πάντα στο έδαφος.

aeroplano faghto

6. Το φαγητό έχει άλλη γεύση στον αέρα

7. Τα φρουτώδη κρασιά είναι καλύτερα στη πτήση από τα ξηρά.

8. Δεν είναι ακριβώς φρέσκο, φτιάχνεται τουλάχιστον δέκα ώρες πριν.

aeroplano faghto

9. Όταν το γεύμα είναι επί πληρωμή πουλιέται μέχρι και 2.600% της πραγματικής του αξίας.

10. Ο θόρυβος της καμπίνας μπορεί να επηρεάσει τη γεύση που αισθάνεσαι.

aeroplano faghto

11. Το κρέας δεν είναι τελείως ψημμένο, το μοσχάρι είναι κατά 30% και το κοτόπουλο κατά 60%. Το ψήσιμο ολοκληρώνεται στον φούρνο του αεροπλάνου.

aeroplano faghto

12. Τα γεύματα σχεδιάζονται από έξι έως και δώδεκα μήνες πριν.

13. Στον σχεδιασμό λαμβάνεται υπόψη το οικονομικό σκέλος. Είναι πασίγνωστη η περίπτωση της American Airlines που εξοικονόμησε 40.000 δολάρια σε ένα χρόνο αφαιρώντας μια ελιά από κάθε σαλάτα.

aeroplano faghto

Τα 4 κοινά ταξιδιωτικά προβλήματα και η αντιμετώπιση τους!

14. Δισεκατομύρια τόνων φαγητού πετάγονται κάθε χρόνο από τις πτήσεις.

aeroplano faghto

15. Το να τρως στην πτήση βοηθά την υγεία σου, καθώς αποφεύγεις την αίσθηση αδυναμίας, πονοκεφάλους και το jet lag.

16. Κυβερνήτης και συγκυβερνήτης έχουν διαφορετικά γεύματα για την περίπτωση δηλητηρίασης.

aeroplano faghto

17. Οι εταιρείες προτιμούν τα γεύματα με σάλτσες για να μη στεγνώνουν εύκολα.

aeroplano faghto

18. Η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε τον τρόπο σερβιρίσματος καθώς η εταιρείες καθιέρωσαν για λόγους ασφαλείας τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα, κάτι που τους κοστίζει περισσότερο από τα μεταλλικά επαναχρησιμοποιούμενα.

aeroplano faghto

19. Στις περισσότερες εταιρείες, δεν υπάρχει περιορισμός στα προσφερόμενα σνακς.

aeroplano faghto

20. Ο τοματοχυμός έχει καλύτερη γεύση στον αέρα από ότι στο έδαφος.

aeroplano faghto

21. Το umami, η πέμπτη γεύση, είναι η μοναδική που παραμένει ανεπηρέαστει σε μεγάλο ύψος.

aeroplano faghto

22. Το νερό που φτιάχνεται ο καφές και το τσάι έχει βρεθεί συχνά να περιέχει βακτήρια.

aeroplano faghto

Πώς τα ταξίδια βοηθούν να χάσετε κιλά!

23. Σε κάποιες χώρες γεύματα αεροπλάνων πωλούνται στη μαύρη αγορά.

24. Σε μια πτήση καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από ότι θα έκανες κανονικά.

aeroplano faghto

25. Το γεύμα είναι σχεδιασμένο ώστε να τρώγεται από όσους περισσότερους επιβάτες γίνεται, και αλλάζει ανάλογα τον προορισμό.

aeroplano faghto

Ορισμένοι αερομεταφορείς έχουν πραγματικά κακό  φαγητό, ενώ άλλες είναι πιο ανεκτές.

Η διαφορά στα γεύματα είναι επίσης συχνά ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο κάποιοι επιλέγουν να πετάξουν business ή πρώτη θέση αντί για την οικονομική.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες εργάζονται σκληρά για να βεβαιωθούν ότι οι επιβάτες τους είναι όσο το δυνατόν πιο άνετοι και ότι το φαγητό είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού. Αν ενδιαφέρεστε για το τι τρώτε στον αέρα, αυτά είναι 25 πράγματα που δεν ξέρετε για τα γεύματα του αεροπλάνου.

1. Η αγορά τροφοδοσίας αεροπλάνων είναι μια τεράστια αγορά που φτάνει σε αξία τα 13 δισ. δολάρια παγκοσμίως και αναμένεται να αγγίξει τα 18 το 2021.

2. Το πρώτο γεύμα σε πτήση σερβιρίστηκε το 1919 από το Λονδίνο στο Παρίσι.

aeroplano faghto

3. Το πως κόβονται τα φρούτα διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία.

aeroplano faghto

4. Εξαιτίας μεγάλων καθυστερήσεων μπορεί να χρειαστεί να πεταχτεί το φαγητό.

5. Το φαγητό μαγειρεύεται πάντα στο έδαφος.

aeroplano faghto

6. Το φαγητό έχει άλλη γεύση στον αέρα

7. Τα φρουτώδη κρασιά είναι καλύτερα στη πτήση από τα ξηρά.

8. Δεν είναι ακριβώς φρέσκο, φτιάχνεται τουλάχιστον δέκα ώρες πριν.

aeroplano faghto

9. Όταν το γεύμα είναι επί πληρωμή πουλιέται μέχρι και 2.600% της πραγματικής του αξίας.

10. Ο θόρυβος της καμπίνας μπορεί να επηρεάσει τη γεύση που αισθάνεσαι.

aeroplano faghto

11. Το κρέας δεν είναι τελείως ψημμένο, το μοσχάρι είναι κατά 30% και το κοτόπουλο κατά 60%. Το ψήσιμο ολοκληρώνεται στον φούρνο του αεροπλάνου.

aeroplano faghto

12. Τα γεύματα σχεδιάζονται από έξι έως και δώδεκα μήνες πριν.

13. Στον σχεδιασμό λαμβάνεται υπόψη το οικονομικό σκέλος. Είναι πασίγνωστη η περίπτωση της American Airlines που εξοικονόμησε 40.000 δολάρια σε ένα χρόνο αφαιρώντας μια ελιά από κάθε σαλάτα.

aeroplano faghto

14. Δισεκατομύρια τόνων φαγητού πετάγονται κάθε χρόνο από τις πτήσεις.

aeroplano faghto

15. Το να τρως στην πτήση βοηθά την υγεία σου, καθώς αποφεύγεις την αίσθηση αδυναμίας, πονοκεφάλους και το jet lag.

16. Κυβερνήτης και συγκυβερνήτης έχουν διαφορετικά γεύματα για την περίπτωση δηλητηρίασης.

aeroplano faghto

17. Οι εταιρείες προτιμούν τα γεύματα με σάλτσες για να μη στεγνώνουν εύκολα.

aeroplano faghto

18. Η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε τον τρόπο σερβιρίσματος καθώς η εταιρείες καθιέρωσαν για λόγους ασφαλείας τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα, κάτι που τους κοστίζει περισσότερο από τα μεταλλικά επαναχρησιμοποιούμενα.

aeroplano faghto

19. Στις περισσότερες εταιρείες, δεν υπάρχει περιορισμός στα προσφερόμενα σνακς.

aeroplano faghto

20. Ο τοματοχυμός έχει καλύτερη γεύση στον αέρα από ότι στο έδαφος.

aeroplano faghto

21. Το umami, η πέμπτη γεύση, είναι η μοναδική που παραμένει ανεπηρέαστει σε μεγάλο ύψος.

aeroplano faghto

22. Το νερό που φτιάχνεται ο καφές και το τσάι έχει βρεθεί συχνά να περιέχει βακτήρια.

aeroplano faghto

23. Σε κάποιες χώρες γεύματα αεροπλάνων πωλούνται στη μαύρη αγορά.

24. Σε μια πτήση καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από ότι θα έκανες κανονικά.

aeroplano faghto

25. Το γεύμα είναι σχεδιασμένο ώστε να τρώγεται από όσους περισσότερους επιβάτες γίνεται, και αλλάζει ανάλογα τον προορισμό.

aeroplano faghto

Πηγή: E-Radio.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ