Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
24.6 C
Athens
ΑρχικήTravel News«Η Βενετία δεν είναι μουσείο»: Οι ακτιβιστές καταδικάζουν την απόφαση για τα...

«Η Βενετία δεν είναι μουσείο»: Οι ακτιβιστές καταδικάζουν την απόφαση για τα τέλη εισόδου για τους ταξιδιώτες

«Η Βενετία δεν είναι μουσείο»: Οι ακτιβιστές καταδικάζουν τη νέα χρέωση για ημερήσιους ταξιδιώτες.

Από τα τέλη Απριλίου 2024, οι επισκέπτες στη Βενετία πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος εισόδου. Πρόκειται για τον τρόπο που οι Αρχές πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσουν τον υπερτουρισμό.

- Advertisement -

Οι ημερήσιοι ταξιδιώτες στη Βενετία θα πρέπει να πληρώνουν ένα νέο τέλος 5 ευρώ για να εισέλθουν στην πόλη. Μάλιστα πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από τις αρχές ότι επισκέπτες που δεν θα πληρώσουν τα 5 ευρώ για να εισέλθουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης της λιμνοθάλασσας θα αντιμετωπίσουν υψηλά πρόστιμα που ξεκινούν από το 10πλάσιο της εισόδου.

Το σύστημα πληρωμών θα ξεκινήσει αυτό το μήνα για ένα πιλοτικό πρόγραμμα περιορισμένου χρόνου. Εδώ μπορείτε να δείτε πότε και πόσα πρέπει να πληρώσετε για να επισκεφτείτε τη Βενετία το 2024.

Η Βενετία ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα εισαγάγει το πολυσυζητημένο τέλος ημερήσιου ταξιδιού, αφού η πόλη διέφυγε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των απειλούμενων μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς του ΟΗΕ, κυρίως λόγω των επιπτώσεων του υπερτουρισμού. Οι επισκέπτες που διανυκτερεύουν στο ιστορικό κέντρο απαλλάσσονται από τη χρέωση καθώς πληρώνουν ήδη τουριστικό φόρο.

Ωστόσο, όπως φαίνεται αυτή η απόφαση δεν βρίσκει σύμφωνους ακτιβιστές και κατοίκους.

«Έχουμε ένα όραμα που δεν έχει τον τουρισμό στο κέντρο του»: Οι κάτοικοι της Βενετίας διαμαρτύρονται για το νέο τέλος εισόδου

Οι διαδηλωτές λένε ότι θέλουν ένα διαφορετικό όραμα για την πόλη που δεν θέτει τον τουρισμό μπροστά και κέντρο.

Ακτιβιστές στη Βενετία πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στο νέο τέλος εισόδου για ημερήσιους ταξιδιώτες που θα τεθούν σε ισχύ στις 25 Απριλίου.

Ομάδα κοινωνικής στέγασης κατέλαβε ένα κτίριο του δημοτικού συμβουλίου το πρωί της Τρίτης 10/04, επιδεικνύοντας πανό με συνθήματα που επικρίνουν την τουριστική χρέωση των 5 ευρώ.

Η οργάνωση ανακοίνωσε επίσης σχέδια για διαδήλωση την ημέρα που θα κυκλοφορήσει το εισιτήριο.
Οι διαδηλωτές λένε ότι έχουν ένα διαφορετικό όραμα για την πόλη που δεν θέτει τον τουρισμό μπροστά και κέντρο.

Ακτιβιστές της Βενετίας επικρίνουν τις δαπάνες του δημοτικού συμβουλίου για τα τέλη εισόδου

Ακτιβιστές από την Κοινωνική Συνέλευση της Βενετίας για τη Στέγαση και το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τη Στέγαση επέκριναν τις δαπάνες του δημοτικού συμβουλίου για την αμοιβή του ημερήσιου ταξιδιού.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσής τους, έφεραν αφίσες που έγραφαν «Σπίτι, δικαιώματα, αξιοπρέπεια» και « Η Βενετία δεν είναι μουσείο».

Οι ακτιβιστές μπήκαν στα γραφεία του δημοτικού συμβουλίου και ζήτησαν να μιλήσουν με τον δήμαρχο και τη διοίκηση.

Φώναξαν «Δεν χρειαζόμαστε εισιτήριο, αλλά χρειαζόμαστε πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της στέγασης στη Βενετία», σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Οι Βενετοί ζητούν καλύτερη στέγαση και όχι ημερήσια χρέωση

Οι διαδηλωτές είναι μερικοί από τους πολλούς Βενετούς που θεωρούν ανεπαρκές το στεγαστικό σχέδιο που έχει εκπονήσει ο δήμος.

«Είμαστε φοιτητές, είμαστε εργάτες. Έχουμε δουλειές που δεν μας επιτρέπουν να πληρώνουμε ενοίκιο. Αυτή είναι η ιδέα για την πόλη;» ρωτούσαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με έναν ακτιβιστή, η διαδήλωση την Τρίτη και αυτή που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Απριλίου «δεν πρέπει μόνο να οδηγήσει σε ένα ηχηρό «όχι» στο εισιτήριο εισόδου , αλλά και σε ένα «ναι» σε ένα νέο όραμα της πόλης».

«Θέλουμε ένα όραμα που δεν θα έχει τον τουρισμό στο κέντρο του, αλλά θα έχει σπίτια και υπηρεσίες για τους πολίτες», δήλωσε στον τοπικό Τύπο η Federica Toninello από την Κοινωνική Συνέλευση για τη Στέγαση.

«Έχουμε άστεγους που εργάζονται, αλλά δεν έχουν σπίτι. Είναι κάτι συγκλονιστικό, παράδοξο», πρόσθεσε η Susanna Polloni από το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τη Στέγαση.

Το Συμβούλιο της Βενετίας έχει διαθέσει 27,7 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή και την ανάπλαση περίπου 500 διαμερισμάτων στο ιστορικό κέντρο, τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν περίπου 2.000 ακίνητα επί του παρόντος κενά.

Το συμβούλιο είπε ότι τα έσοδα από τα τέλη εισόδου θα διατεθούν για υπηρεσίες που βοηθούν τους κατοίκους της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης, του καθαρισμού και της μείωσης του κόστους διαβίωσης.

Ωστόσο, οι επικριτές λένε ότι θα μετριάσει ελάχιστα την εισροή τουρισμού που με τη σειρά του είναι ένας από τους κύριους παράγοντες για την ερήμωση της Βενετίας από τους κατοίκους της.

Από πέρυσι, υπάρχουν πλέον περισσότερες τουριστικές κλίνες στην πόλη από τους κατοίκους.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,567 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ