Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΒενετία - τιμή εισόδου: Δείτε πότε και πόσα πρέπει να πληρώσετε για...

Βενετία – τιμή εισόδου: Δείτε πότε και πόσα πρέπει να πληρώσετε για να την επισκεφτείτε το 2024

Ξεκινούν τα τέλη εισόδου στη Βενετία: Τώρα μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας για να την επισκεφθείτε το 2024.

Η Βενετία εφαρμόζει έναν τουριστικό φόρο για να προσπαθήσει να σταματήσει τον υπερβολικό συνωστισμό τα Σαββατοκύριακα αιχμής. Τον περασμένο Νοέμβριο, οι αρχές της Βενετίας παρουσίασαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα για το μακροχρόνιο σχέδιο τους να χρεώνουν τους ημερήσιους ταξιδιώτες για να επισκεφθούν την πόλη. Ο τουριστικός φόρος επρόκειτο να ξεκινήσει νωρίτερα μέσα στο έτος, αλλά καθυστέρησε λόγω υλικοτεχνικών θεμάτων και φόβους ότι θα έπληττε τα τουριστικά έσοδα.

- Advertisement -

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε τώρα την έναρξη της διαδικτυακής πλατφόρμας πληρωμών που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι τουρίστες για να κλείσουν εισιτήρια.
Η πύλη είναι ανοιχτή από τις 12 μ.μ. χθες, 16 Ιανουαρίου. Οι επισκέπτες στη Βενετία θα χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο για να λάβουν έναν κωδικό QR που θα εμφανίζεται στους αξιωματούχους που διενεργούν ελέγχους στην πόλη.

Το τέλος εισόδου στοχεύει στη μείωση του πλήθους, στην ενθάρρυνση επισκέψεων μεγαλύτερης διάρκειας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Εδώ θα δείτε όσα πρέπει να ξέρετε για το πότε θα πρέπει να πληρώσετε και πόσο.

Γιατί η Βενετία εισάγει τουριστικό φόρο;
Η εισαγωγή του τουριστικού φόρου έρχεται αφότου η Βενετία διέφυγε να μπει στη λίστα κινδύνου της UNESCO πέρυσι λόγω της ζημιάς από τον υπερτουρισμό στο ευαίσθητο οικοσύστημά της. Τα κράτη μέλη ανέφεραν το προτεινόμενο νέο τέλος εισόδου αποφασίζοντας να βγάλουν τη Βενετία από τη λίστα.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο είπε ότι το τέλος δεν είναι μια προσπάθεια να αποφέρει επιπλέον έσοδα. Αντίθετα, είναι ένα «πρώτο πείραμα στο είδος του» για τη ρύθμιση των τουριστικών ροών σε ένα από τα μέρη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο .

Στόχος της χρέωσης είναι να δώσει κίνητρα στους επισκέπτες να αποφεύγουν περιόδους υψηλής επισκεψιμότητας και να έρχονται άλλες ημέρες.

«Η προσπάθειά μας είναι να κάνουμε μια πιο βιώσιμη πόλη», είπε σε συνέντευξη Τύπου που περιέγραψε το πιλοτικό πρόγραμμα.

Βενετία
shutterstock

Πότε θα πρέπει να πληρώσουν οι επισκέπτες για να επισκεφθούν τη Βενετία;
Από φέτος, οι επισκέπτες θα πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος 5 ευρώ για να εισέλθουν στην “εύθραυστη” ιταλική πόλη. Η χρέωση θα ισχύει τα Σαββατοκύριακα αιχμής και άλλες ημέρες μεταξύ Απριλίου και μέσα Ιουλίου – 29 ημέρες συνολικά.

Το τέλος ημερήσιου ταξιδιού θα ισχύει κατά τις ώρες αιχμής από τις 8:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ., πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες που έρχονται στη Βενετία για δείπνο ή ένα βραδινό event δεν θα χρειάζεται να πληρώσουν.

Ποιος πρέπει να κλείσει εισιτήριο για να επισκεφθεί τη Βενετία;
Μια σειρά από εξαιρέσεις ισχύουν για το σύστημα τελών εισόδου. Εκείνοι που δεν χρειάζεται να πληρώσουν τον ημερήσιο τουριστικό φόρο περιλαμβάνουν κατοίκους, επισκέπτες που έχουν γεννηθεί στη Βενετία, φοιτητές και εργαζόμενους, καθώς και τουρίστες που έχουν κρατήσεις ξενοδοχείων ή άλλων καταλυμάτων.

Πώς μπορώ να κλείσω το εισιτήριό μου για τη Βενετία;
Από τις 16 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες μπορούν να «κρατήσουν» τη μέρα τους στη Βενετία σε μια ειδική πλατφόρμα. Οι ημερήσιοι ταξιδιώτες πληρώνουν 5 ευρώ και λαμβάνουν έναν κωδικό QR, ο οποίος στη συνέχεια θα ελεγχθεί στα σημεία ελέγχου σε επτά σημεία πρόσβασης στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού.

Οι επισκέπτες με κρατήσεις ξενοδοχείων εισάγουν τα στοιχεία του ξενοδοχείου τους και λαμβάνουν επίσης έναν κωδικό QR. Δεν χρειάζεται να πληρώσουν, ωστόσο, καθώς ο λογαριασμός του ξενοδοχείου τους θα περιλαμβάνει ήδη ένα τέλος διαμονής στη Βενετία .

Πώς η Βενετία κάνει τον τουρισμό πιο βιώσιμο;
Αφού τα lockdown για τον COVID-19 κατέστρεψαν την τουριστική βιομηχανία της, η Βενετία προσπαθεί να επανεξετάσει τη σχέση της με τους επισκέπτες με πιο βιώσιμο τρόπο, ενώ παράλληλα επιδιώκει να δώσει κίνητρα στους κατοίκους της να μείνουν στην πόλη τους. Η πόλη αναγκάστηκε να αναλάβει δράση ως απάντηση στη σταθερή έξοδο των Ενετών στην ηπειρωτική χώρα.
Μετά από πιέσεις από την UNESCO και τους περιβαλλοντολόγους, οι αρχές απαγόρευσαν τελικά τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να πλεύσουν μετά την πλατεία του Αγίου Μάρκου και μέσω του καναλιού Giudecca.

Η Βενετία επισημαίνει τους μακροπρόθεσμους τουρίστες ως το κλειδί για την επιβίωσή της, καθώς τείνουν να ξοδεύουν περισσότερα.

Ο Brugnaro είπε ότι σε καμία περίπτωση η νέα συνεισφορά ημερήσιου ταξιδιού δεν αποθαρρύνει τον τουρισμό συνολικά, αλλά απλώς επιδιώκει να τον διαχειριστεί καλύτερα. Αναγνώρισε ότι το πρόγραμμα επισκεπτών πιθανότατα θα έχει δυσλειτουργίες και θα χρειαστεί να τροποποιηθεί. Αλλά είπε ότι μετά από χρόνια μελέτης και συζήτησης, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,297 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ