Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
17.8 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΒενετία: Ποιοι τουρίστες θα πληρώνουν... «είσοδο»

Βενετία: Ποιοι τουρίστες θα πληρώνουν… «είσοδο»

Στη Βενετία, οι αρχές έδωσαν ένα νέο χρονοδιάγραμμα από πότε οι ημερήσιοι ταξιδιώτες θα πρέπει να κλείσουν εκ των προτέρων την επίσκεψή τους και να πληρώσουν ένα τέλος.

Οι ημερήσιοι ταξιδιώτες στη Βενετία θα πρέπει σύντομα να πληρώσουν για την επίσκεψή τους, καθώς η πόλη φέρνει τον καθυστερημένο τουριστικό φόρο. Οι ταξιδιώτες δηλαδή που επισκέπτονται την πόλη χωρίς να διανυκτερεύσουν, θα πληρώνουν φόρο.

- Advertisement -

Το δημοτικό συμβούλιο έδωσε πράσινο φως στην πολιτική, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υπερτουρισμού που μαστίζουν το “hotspot” των επισκεπτών.

Το σύστημα κρατήσεων ξεκινά με δοκιμή 30 ημερών τα Σαββατοκύριακα της άνοιξης και του καλοκαιριού το 2024.

Επρόκειτο να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023, αλλά φέρεται να έχει καθυστερήσει λόγω υλικοτεχνικών θεμάτων και υπήρξαν φόβοι ότι θα επηρεάσει τα έσοδα από τον τουρισμό.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το πώς θα λειτουργήσει ο νέος τουριστικός φόρος

Ποιος πρέπει να κλείσει εισιτήριο για να επισκεφθεί τη Βενετία;
Οι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την ιστορική πόλη της Βενετίας θα πρέπει να δηλώσουν την επίσκεψή τους, αν και όσοι διανυκτερεύσουν δεν χρειάζεται να πληρώσουν το τέλος εισόδου.

Βενετία
shutterstock

Οι επισκέπτες που φτάνουν τόσο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς όσο και με ιδιωτικούς τρόπους πρέπει να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων.

Όσοι επισκέπτονται τα γύρω νησιά όπως το Burano και το Murano θα πρέπει επίσης να εγγραφούν και να πληρώσουν. Απαιτείται μόνο ένα εισιτήριο και πληρωμή για όσους ταξιδεύουν σε πολλά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Βενετίας.

Ορισμένοι ημερήσιοι ταξιδιώτες εξαιρούνται από την πληρωμή του τέλους εισόδου, αν και θα πρέπει να κάνουν κράτηση. Αυτά περιλαμβάνουν κατοίκους της περιοχής Βένετο, φοιτητές και όσους επισκέπτονται μέλη της οικογένειας στην πόλη.
Το τοπικό συμβούλιο έχει υπογραμμίσει προηγουμένως ότι δεν θα υπάρχει όριο στον αριθμό των επισκεπτών, μόνο αύξηση του τέλους εισόδου σε περίπτωση που επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών μια συγκεκριμένη ημέρα.

Πότε θα πρέπει να πληρώσουν οι επισκέπτες για να επισκεφθούν τη Βενετία;
Σε μια περίοδο 30 ημερών. Αυτό πιθανότατα θα κατανεμηθεί στις επίσημες αργίες και τα Σαββατοκύριακα την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024.

Η τελική έγκριση του σχεδίου αναμένεται να έρθει στις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει το ευρύτερο δημοτικό συμβούλιο.

Πώς μπορούν οι επισκέπτες να κλείσουν εισιτήρια για τη Βενετία;
Ένα διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων σε πολλές γλώσσες θα είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες για να προκρατήσουν το ταξίδι τους στη Βενετία.

Βενετία κανάλια νέο δρομολόγιο Ryanair από Ρόδο

Κατά την κράτηση, οι επισκέπτες θα λάβουν έναν κωδικό QR που λειτουργεί ως εισιτήριο και θα πρέπει να εμφανίζεται στους ελεγκτές εισιτηρίων.

Για όσους φτάνουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενδέχεται να υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσουν το πάσο εισόδου ταυτόχρονα με το εισιτήριο του ταξιδιού.

Εάν αυτή η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη, οι επιχειρήσεις δημόσιων μεταφορών θα κάνουν ανακοινώσεις στους επιβάτες υπενθυμίζοντας τους την απαίτηση να κάνουν κράτηση.

Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων καθώς οι τιμές των εισιτηρίων ενδέχεται να είναι χαμηλότερες.

Πόσο θα πρέπει να πληρώσουν οι επισκέπτες για να επισκεφθούν τη Βενετία;
Το κόστος των εισιτηρίων θα είναι αρχικά 5€ κατά τη δοκιμαστική περίοδο.

Σε ιδιαίτερα πολυάσχολες περιόδους, οι επισκέπτες πιθανότατα θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερα ποσά. Αυτό θα συμβεί όταν ο αριθμός των επισκεπτών που κάνουν κράτηση για να φτάσουν στην πόλη υπερβεί ένα συγκεκριμένο όριο, το οποίο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Θα υπάρξουν επίσης ορισμένες περίοδοι κατά τις οποίες οι επισκέπτες πρέπει να κάνουν κράτηση, αλλά δεν θα υποχρεούνται να πληρώσουν. Αυτό θα συμβεί όταν φθάνουν στην πόλη πολύ μικρός αριθμός ημερήσιων ταξιδιωτών.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος των εισιτηρίων;
Οι ελεγκτές εισιτηρίων θα απλωθούν σε όλη την ιστορική πόλη ελέγχοντας τα εισιτήρια των επισκεπτών ή την απόδειξη εξαίρεσης.

Οι αρχές εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο εισαγωγής τουρνικέ σε ορισμένα σημεία πρόσβασης στην πόλη, όπως ο σιδηροδρομικός σταθμός.
Οι επισκέπτες που φτάνουν χωρίς να έχουν κάνει κράτηση θα πρέπει να πληρώσουν το πλήρες τέλος των 10 ευρώ και υπόκεινται σε πρόστιμα από 50 έως 300 ευρώ.

Που θα πάει το τέλος εισόδου;
Το τέλος “δεν είναι εργαλείο για να βγάλεις μετρητά”, ανέφερε η πόλη σε δήλωση.

Εκτός από το κόστος λειτουργίας του συστήματος, τυχόν έσοδα από τα τέλη εισόδου θα διατεθούν για υπηρεσίες που βοηθούν τους κατοίκους της πόλης. Αυτά περιλαμβάνουν τη συντήρηση, τον καθαρισμό και τη μείωση του κόστους διαβίωσης.

Τι γίνεται αν ξεχάσει κάποιος να αγοράσει το εισιτήριο;
Οι αρχές της Βενετίας έχουν πει ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις και ανακοινώσεις σε σημεία εισόδου στην πόλη, όπως ο τερματικός σταθμός των λεωφορείων στην Piazzale Roma ή ο σιδηροδρομικός σταθμός για να υπενθυμίσουν στους επισκέπτες να κλείσουν τα εισιτήριά τους.

Με πληροφορίες από www.euronews.com

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,253LikesΚάντε Like
88,396 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ