Τρέξτε να προλάβετε γιατί δεν θα είναι για πολύ ακόμα εδώ… Μπορεί η Γη να έχει να επιδείξει πολλά φυσικά «θαύματα» ωστόσο η κλιματική αλλαγή απειλεί να τα εξαφανίσει τα επόμενα 100 χρόνια, ακόμα και νωρίτερα.

Από τους πάγους της Παταγονίας έως τις εξωτικές Σεϋχέλλες, αυτοί είναι οι επίγειοι παράδεισοι που πρέπει να δείτε πριν εξαφανιστούν!

1) Σεϋχέλλες

seyxmelew.jpg

Έξω από τις ακτές της Μαδαγασκάρης, το νησιωτικό σύμπλεγμα, ιδιαίτερα δημοφιλές στους νεόνυμφους, απειλείται με εξαφάνιση τα επόμενα 50-100 χρόνια λόγω της αύξησης της στάθμης της θάλασσας.

2) Κιλιμάντζαρο, Τανζανία

kilimantzaro.jpg

Όχι το βουνό δεν θα εξαφανιστεί, όμως, τα χιόνια στην κορυφή του δεν θα είναι για πολύ ακόμα. Ήδη οι πάγοι έχουν εξαφανιστεί κατά 85% μεταξύ 1912-2007.

3) Κοιλάδα Μιραδόρ – Εθνικό Πάρκο Τικάλ, Γουατεμάλα

guatelmala.jpg

Οι αρχαιολογικοί χώροι αποτελούν κομμάτι του πολιτισμού των Μάγια. Όμως οι συνεχείς πυρκαγιές στα δάση και οι λεηλασίες απειλούν να τα καταστρέψουν.

4) Οι πάγοι της Παταγονίας

patg.jpg

Οι πάγοι έχουν ήδη αρχίσει να λιώνουν λόγω έλλειψης βροχών και υψηλότερων θερμοκρασιών.

5) Τα δάση της Μαδαγασκάρης

madag.jpg

Τα δάση εκτιμάται ότι θα εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα 35 χρόνια λόγω των πυρκαγιών και της αποψίλωσης.

6) Βενετία

benetia.jpg

Είναι γνωστό ότι η ιταλική πόλη βυθίζεται κάθε χρόνο και παρά τις παρεμβάσεις των Αρχών η τάση αυτή δεν αντιστρέφεται, απλά καθυστερείται…

7) Μάτσου Πίτσου, Περού

maccu_pitxu.png

Άλλο ένα μνημείο της Λατινικής Αμερικής, των Ίνκας αυτή τη φορά, απειλείται με εξαφάνιση λόγω του μεγάλου αριθμού των τουριστών και των σεισμών.

8) Τα νησιά Γκαλαπάγκος

galapagos.jpg

Ο τουρισμός και η «εισβολή» ξένων ειδών στην περιοχή απειλεί να καταστρέψει το συγκεκριμένο οικοσύστημα, ένα από τα πιο μοναδικά στον κόσμο.

9) Η Νεκρά Θάλασσα

deadssea.png

Όσο οι χώρες γύρω από την Νεκρά Θάλασσα συνεχίσουν να παίρνουν νερό από τον ποταμό Ιορδάνη, τη βασική πηγή της Θάλασσας τότε αυτή θα εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα 50 χρόνια.

10) Ο Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας

barrier_reef.jpg

Η μόλυνση των θαλασσών και η αύξηση της θερμοκρασίας έχουν προκαλέσει «ξεθώριασμα» του μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ