Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
18.1 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΤι αλλάζει με το λάδι στα εστιατόρια και τις ταβέρνες; Τα νέα...

Τι αλλάζει με το λάδι στα εστιατόρια και τις ταβέρνες; Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 1/1 /2018

Το χύμα λάδι και το χύμα ξύδι στα τραπέζια των εστιατορίων θα αποτελεί παρελθόν από το νέο έτος.Σύμφωνα με νέα απόφαση, από την αρχή του νέου χρόνου στα εστιατόρια θα πρέπει να σερβίρονται τυποποιημένα προϊόντα.

Το χύμα λάδι απαγορεύεται και έτσι οι καταστηματάρχες θα πρέπει να διαθέτουν μικρές τυποποιημένες συσκευασίες των 100 ως 250 ml.

Αθήνα: Mαγαζιά που τρώς μέχρι να ‘σκάσεις’ με 10€ το άτομο!

- Advertisement -

Φωτογραφία: Shutterstock

Rita’s cookies: Το παραδοσιακό μαγαζί,o μπισκοτένιος παράδεισος της Αθήνας!

Βάσει της κατανάλωσης υπολογίζεται ότι θα πρέπει να τυποποιηθούν περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4% με 5% της παραγωγής.

Το ερώτημα είναι πόσο και κατά πώς το νέο αυτό έξοδο θα περάσει για τους επιχειρηματίες θα περάσει στον καταναλωτή, καθώς με κόστος από 30 ως 50 λεπτά για τον καταστηματάρχη το να ρίξει κάποιος στη σαλάτα του λίγο λάδι μπορεί και να σημαίνει… 1 ως και 3 ευρώ επιπλέον στον τελικό λογαριασμό.

 

πηγή:iefimerida.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,255LikesΚάντε Like
88,400 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ