Στο πιο διάσημο τουριστικο θέρετρο της χώρας ΔΕΝ ζει πλεον κανείς- Τι είδε ο φωτογράφος στο ταξίδι του

Κάποτε υπήρξε ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα. Σήμερα δεν ζει κανείς….
Τι είδε ο άνθρωπος που βρέθηκε στο σημείο και τι αποκαλύπτει μέσα από το φωτογραφικό του υλικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Κάποτε υπήρξε ένα απο τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα.

Σήμερα δεν ζει κανείς και το χειρότερο; Δεν νιώθει κανείς την ανάγκη να το επισκεφτεί.

Της Κατερίνας Φραγκουλάκη

Το Fureai Sekibutsu no Sato στην Ιαπωνία, έχει γράψει τη δική του ιστορία. Ο Mutsuo Furukawa, ο πιο διάσημος επιχειρηματίας της χώρας, θέλοντας να δημιουργήσει το δικό του πάρκο, αφιερωμένο στον Βούδα, επένδυσε ένα τεράστιο ποσό, προκειμένου να δει το όνειρό του να παίρνει σάρκα και οστά. Πρωταγωνιστές του πάρκου αγάλματα.

Διαβάστε ακόμα: Μια μέρα στη Βενετία- Αφεθείτε στη μαγική εικόνα της και στο «μεθυστικό» άρωμά της

Γλυπτά, που σε αριθμό ξεπερνούσαν τα 800. Σκοπός του, ήταν να δημιουργήσει έναν χώρο στο οποίο, άνθρωποι με ιδιαίτερη οικονομική ευρωστία από ολόκληρο τον πλανήτη, θα μπορούσαν να βρουν ένα καταφύγιο, ικανό να τους προσφέρει την ηρεμία και την αρμονία που αναζητούσαν. Ο πλούσιος άνδρας τόλμησε ακόμα και για τη μεταφορά τους, να πληρώσει ο ίδιος οδηγούς λεωφορείων για να μεταφέρει τους τουρίστες απο τον επίγειο παράδεισό του στην πόλη.

Το 1989, υπήρξε ένα «χρυσό» έτος για τον Furukawa. Πηγές αναφέρουν πως ο «προύχοντας» της περιοχής, κέρδισε περισσότερα χρήματα απο εκείνα που επένδυσε.

2000 και το Fureai Sekibutsu no Sato, χάνει την αίγλη του…. για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους….

«Βρέθηκα τυχαία στο σημείο. Αντίκρυσα 800 γλυπτά. Κάποτε υπήρξε ζωή εδώ, σκέφτηκα. Σήμερα μοιάζει με νεκροταφείο. Το πάρκο έχει αφεθεί στο έλεος των ζιζανίων. Τολμώ να σας παρουσιάσω αυτές τις φωτογραφίες. Λυπάμαι», θα αναφέρει χαρακτηριστικά, ο πασίγνωστος φωτογράφος και καλλιτέχνης Ken Ohki, στον οποίο οι φωτογραφίες ανήκουν.

Ο Ken Ohkι, ταξιδεύει σε ολόκληρο τον πλανήτη, φωτογραφίζει τα πιο περίεργα σημεία του κόσμου και με αυτό τον τρόπο βγάζει το ψωμί του.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ