Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
32.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΦινλανδία, η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου

Φινλανδία, η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου

Η Σουηδία δεν είναι πλέον η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου. Η Φινλανδία η οποία διεκδίκησε τον τίτλο αυτό στην τελευταία Έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία κατάφερε να βγει νικήτρια.

Η χώρα ξεπέρασε όλες τις άλλες έξι βασικές συνιστώσες που συμβάλλουν στη συνολική ευτυχία – Το εισόδημα, την ελευθερία, την εμπιστοσύνη, το προσδόκιμο ζωής, την κοινωνική στήριξη και τη γενναιοδωρία.

Αποτέλεσμα εικόνας για φινλανδία]

Η Νορβηγία, η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης το περασμένο έτος, «προσγειώθηκε» φέτος στην πρώτη, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Δανία, η Ισλανδία και η Ελβετία.

- Advertisement -

Αμμουλιανή: το νησί που σε ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς

Αποτέλεσμα εικόνας για νορβηγία

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 18η θέση, τέσσερις θέσεις χαμηλότερα από πέρυσι. Μεταξύ των παραγόντων που συνέβαλαν στην πτώση αυτή είναι η τάση της χώρας στην παχυσαρκία, η κρίση των οπιούχων και η κατάθλιψη.

Θα κάνατε διακοπές σε ένα ηφαίστειο;

Το Μπουρουντί, σύμφωνα με την έκθεση, είναι η λιγότερο ευτυχισμένη χώρα στη γη.

Σημειώνεται ότι καμία χώρα δεν έχει κρατήσει τον τίτλο της πρωτιάς για δύο συνεχόμενα χρόνια. Η φετινή έκθεση κατέταξε επίσης τις χώρες με βάση το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι μετανάστες στις συγκεκριμένες χώρες. Και σε αυτή την κατηγορία, η Φινλανδία έλαβε τις καλύτερες βαθμολογίες.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,297LikesΚάντε Like
88,242 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ