Σκεφτείτε μαύρες παραλίες, σούβλες μαγειρεμένες με τη καύση του εδάφους και ψαροντούφεκο με τα δελφίνια, οι Αζόρες προσφέρουν με αυτό τον τρόπο εκρηκτικές οικογενειακές διακοπές.

Είναι ένα εξαιρετικό πράγμα για διακοπές σε ένα ηφαίστειο. Οι παραλίες είναι μαύρες, οι πηγές είναι ζεστές και το φαγητό μαγειρεύεται με ταφή στην καμένη γη. Αυτές οι μνήμες δεν πρόκειται να λιώσουν σε όλους τους άλλους είπαν στην συνένετυξή τους στην dailymail ένα ζευγάρι με τα παιδιά τους.

Καλώς ήρθατε στις Αζόρες, ένα αρχιπέλαγος των πορτογαλικών νησιών που αμαυρώθηκε στον Βόρειο Ατλαντικό. Σε μια κίνηση που είναι χαρακτηριστική των καθηγητών Αγγλικών, αποφάσισαν να περάσουν το μισό διάστημα περπατώντας το South Downs Way με μόνο ένα λιτό μυθιστόρημα για την εταιρεία.

Αυτό σήμαινε ένα πράγμα: τα τρία παιδιά τους (οκτώχρονες και 10χρονες) είχαν διακοπές με τον πατέρα τους. Αυτό σήμαινε ένα μόνο πράγμα ότι θα ήταν διακοπές περιπέτειας. Αυτό τους οδήγησε τελικά σε ένα σύμπλεγμα ηφαιστείων στον Ατλαντικό.

The Azores is  an archipelago of Portuguese islands marooned in the North Atlantic.  Pictured is the three-mile wide crater at Sete Cidades

The scenery is breathtaking around the volcanic craters and makes a perfect adventure setting

Restaurant workers dig up a pot of stew that had been buried in the hot earth to cook

Swimming with dolphins in the deep blue Atlantic was a highlight even for the children

Οι Αζόρες είναι ένας τόπος όπου όλη η ζωή προέρχεται από τη φωτιά της γης. Βυθίσαμε για το Sao Miguel, το μεγαλύτερο νησί, το οποίο βρίσκεται σαν μια χαμογελαστή κίνηση του Tipp-Ex περίπου 900 μίλια από τις ακτές της νότιας Πορτογαλίας.

Κάποτε χωρίζονταν σε δύο ξεχωριστά ηφαίστεια. Αλλά πίσω στην ομίχλη του χρόνου, ένας από αυτούς ξέσπασε και η λάβα σχημάτισε μια γέφυρα και σκλήρυνε σε μια ενιαία γη. Όπως περιγράφουν, στις Αζόρες η ζωή εξαρτάται μόνο από τα ηφαίστεια.

Ήταν μια τετράωρη πτήση από τη Βρετανία, σχεδόν εξ ολοκλήρου πάνω από τη θάλασσα. Όταν φτάσαμε, ο τόπος δεν ήταν άγονος και σκονισμένος όπως περίμεναν, αλλά καταπράσινος, με πλούσιο  ηφαιστειακό έδαφος.

Στην κεντρική πόλη, την Ponta Delgada, τα πεζοδρόμια και τα κτίρια εκτείνονταν από μαύρο βράχο και απο λάβα διακοσμημένα με ασβεστολιθικά σχέδια. Η μισή ενέργεια του νησιού προέρχεται από γεωθερμικές πηγές, ένα άλλο παράδειγμα της γενναιοδωρίας της φωτιάς στην κοιλιά της φύσης.

Μετά από ένα αξιοπρεπές ύπνο στο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, ο ξεναγός τους, ο Paolo, τους συνέλεξε το επόμενο πρωί σε ένα λευκό μίνι λεωφορείο που θα έβγαζε τις δραστηριότητες της εβδομάδας.

Σκόπελος: ξέγνοιαστες διακοπές στο καταπράσινο νησί των Σποράδων

Τους διευκόλυνε με μια εισαγωγή στην ηφαιστειακή ζωή στο Furnas, όπου έφαγαν μαγειρεμένη σούπα στη ζεστή γη, αναρωτήθηκαν για τους θερμούς πίδακες που διαβιούν με θείο και έμειναν σε θερμές πηγές με χρώμα πορτοκαλί απο τις εναποθέσεις σιδήρου.

Ο καιρός στις Αζόρες είναι πολύ εύκρατος. Σε μια καλή μέρα μπορεί να είναι ελαφρώς πιο ζεστό στο ύψος ενός αγγλικού καλοκαιριού και όταν γίνεται συννεφιασμένος μπορεί να χρειαστεί κάποιος άλτης αλλά οι κορυφές και οι γούρνες δεν είναι πιο ακραίες από αυτό.

Τα νησιά ανακαλύφθηκαν από τους Πορτογάλους το 1427 με την αληθινή έννοια, αφού προηγουμένως ήταν ακατοίκητα από ανθρώπους, ιθαγενείς ή άλλα.

Δεδομένου ότι ήταν τόσο απομονωμένοι από άλλες μορφές, η άγρια ​​φύση ήταν πολύ περιορισμένη και οι νέες αφίξεις εισήγαγαν βοοειδή, νέα είδη πουλιών και άλλα ζώα σύμφωνα με το όραμά τους για τον παράδεισο του νησιού.

Προφανώς αυτό δεν περιλάμβανε τα κουνούπια (που μοιάζουν να μολύνουν παντού αυτές τις μέρες, ακόμα και τη Γαλλία).

Μια ομάδα παραθεριστών πηγαίνει φάλαινα από τις ακτές των Αζορών στον Ατλαντικό

Η κολύμβηση των δελφινιών πραγματοποιήθηκε στη θάλασσα και βγήκαμε σε μια πλευρά για να τα βρούμε

Ακόμα και παιδιά τόσο μικρά όσο οκτώ μπορούν να ψαρεύουν με δελφίνια και είναι μια μεγάλη πρόκληση

Η πεζοπορία στις Αζόρες είναι εκπληκτική καθώς το ηφαιστειογενές έδαφος είναι εξαιρετικά εύφορο και πλούσιο

Ήταν μετά από τη μοναδική γενναιοδωρία του ηφαιστείου και ξεκίνησαν οι κατάλληλες περιπέτειες. Πρώτα παρακολουθήσαν τη φάλαινα. Οι Αζόρες έχουν έναν παραδοσιακό τρόπο να τους εντοπίζουν, που περιλαμβάνει ένα chap σε ένα λόφο με φορητό ραδιοτηλέφωνο και ένα ζευγάρι κυάλια.

Οπως περιγράφουν δούλεψε. Περίπου μισή ώρα κατευθυνθήκαν νότια και είδαν το μαύρο σώμα των χελώνων που κυλούσαν σε βρόχους σαν θαλάσσια τέρατα. Σύμφωνα με τον θαλάσσιο βιολόγο που οδηγούσε το ταξίδι, μερικές φορές πλησιάζουν στο σκάφος και κάνουν μια επίδειξη.

Αυτή τη φορά, δυστυχώς όχι. Η φύση δεν παίζει πάντοτε ωραία, και ήταν μαγευτική για να τα δει κανείς στη φύση. Και υπήρχαν πάντα ένα κοπάδι με δελφίνια ποθ παντα κολυμπούσαν.

Αχ, τα δελφίνια. Αυτή ήταν η πραγματική πρόκληση για τα παιδιά. Βρέθηκαν σε υγρή κατάσταση, αναπνέαν και τοποθετήσαν σε μια σπάνια πλευρά που βρήκαν στη θάλασσα σαν ένα μάτσο GNVQ Royal Marine κομάντος.

Ο Ατλαντικός ήταν πιο μπλε από το μπλε και είχε πολύ ήσυχη μυρουδιά, και αυτό έκανε το καθήκον τους ακόμη πιο δύσκολο: να περιμέναν την περικοπή ενός ραχιαίου πτερυγίου και στη συνέχεια να βρεθούν στα βάθη.

7 οικονομικά ταξίδια σε ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι

Ήταν περήφανοι ότι τα τρία παιδιά τους το έκαναν. Η παλαιότερη κόρη τους, η οποία ήταν 10 ετών, δεν σκέφτηκε δύο φορές, η λογική τους ήταν ότι αν οι άνθρωποι το κάνουν κάθε μέρα, γιατί δεν αυτή να μην μπορούσε; Σε ένα σημείο ένα δελφίνι κολύμπησε κάτω από αυτήν την απόσταση, όχι περισσότερο από δύο πόδια.

Όσο για τα δίδυμα της οικογένειας, που δεν ήταν τόσο ισχυροί κολυμβητές τα κατάφεραν. Αλλά είχαν επηρεαστεί άσχημα από τον ναυτικό, οπότε η εμπειρία ήταν, όπως λένε, ελαφρώς μη βέλτιστη.

Είχα πάει πάρα πολύ. Σε αυτό το βάθος δεν βλέπεις τίποτα άλλο παρά πλούσιο, ατελείωτο μπλε σε όλες τις κατευθύνσεις μέσω της μάσκας ψαροντούφεκου. Από αυτό έβγαιναν τρία δελφίνια, που εμφανίζονταν λευκά στο σκοτάδι, εκείνα τα περίεργα σταθερά χαμόγελα στα πρόσωπά τους. Ο ηγέτης στράφηκε προς το μέρος τους και είδαν τα σημάδια στα πλευρά τους. Τότε έφυγαν.

Στο έδαφος υπήρχαν και άλλες περιπέτειες. Το Canyoning, βασικά το άλμα από τα βράχια στο νερό – ήταν κάτι, εξαιτίας του υψηλού στρατοπέδου δύο που οδήγησαν τη δραστηριότητα και τους μιλούσε συνεχώς ως «κόμματα».

Εκπληκτικά, ο μεγαλύτερος τους, που ήταν τόσο γενναίος στη θάλασσα, ξέσπασε όταν έφτασε να πηδάει από γκρεμούς. Και εδώ τα δίδυμα ήρθαν στη δική τους, ξεκινώντας με καμικάζι εγκαταλείποντας τον αέρα και βυθίζοντας τον ποταμό από κάτω.

Υπάρχουν εκατοντάδες ηφαιστειακές κορυφές και κρατήρες στις Αζόρες και κάνουν εκπληκτικές σκηνέςΥπάρχουν εκατοντάδες ηφαιστειακές κορυφές και κρατήρες στις Αζόρες που κάνουν εκπληκτικές σκηνές.
Ηλιοβασίλεμα στο Sete Cidades - ένα σημείο Jake και η οικογένειά του πεζοπορία σε σε μια οργανωμένη περιήγηση

Το Canyoning αποτέλεσε επίσης το επίκεντρο, καθώς προκάλεσε τα παιδιά να πηδήξουν σε βαθιές λίμνες

Υπήρξε επίσης μια off-road περιοδεία του νησιού σε ένα φανταστικό καγιάκ σε μια ηφαιστειακή λίμνη, ποδηλασία βουνού μέσα από όμορφα δάση και μια εκπληκτικά ενδιαφέρουσα περιήγηση σε μια φυτεία τσαγιού των Αζορών, η οποία ενάντια σε όλες τις πιθανότητες μεταμόρφωσε τα παιδιά τους, τις απολαύσεις του πράσινου τσαγιού.

Αυτό ήταν πασπαλισμένο με μια σειρά επισκέψεων στα εργοστάσια αλκοολούχων ποτών. Οι Αζόρες έχουν περίεργο τρόπο με το ποτό. Για αρχή, παράγουν πράσινο κρασί (που μπορεί επίσης να βρεθεί στην ηπειρωτική Πορτογαλία), που έχει γεύση λευκού αλλά με προστιθέμενη αξία.

Αλλά η κύρια ανησυχία τους είναι με το ποτό. Έρχεται σε μια μπερδεμένη ποικιλία γεύσεων, από μανταρίνι και σοκολάτα μέχρι λοβό ρύζι και μπισκότο, και είναι τόσο γλυκιά που όταν το επόμενο βλέμμα στον καθρέφτη αναμένετε τα δόντια τους να μοιάζουν με σταλακτίτες.

Σύμη: η παραλία που είναι διάσημη στον κόσμο

Ήταν αρκετά κακομαθημένος ταξιδιώτης, με αρκετά μπουκάλια ποτών στο ντουλάπι των διακοπών  με καπάκια κλεισμένα μέσα από αχρηστία, για να μην μπούν στον πειρασμό να αγοράσουν οτιδήποτε.

Υπήρξε μια πτυχή στην περιοδεία που κυρριαρχούσε, το φαγητό. Ήταν συνεχώς σε ένα τουριστικό εστιατόριο ή σε ένα άλλο και έδωσε στάνταρ επιλογές από κοτόπουλο, μπιφτέκια ή ψάρι.

Το μόνο στοιχείο των Αζορών στα γεύματα ήταν ένα τυρί κρέμας με σάλτσα πιπεριού, που ήταν πολύ ωραίο, αλλά απλώς έβγαζε την όρεξή τους για περισσότερα.

Πέρα ​​από ένα αστείο όταν επισκέφθηκαν ένα εστιατόριο στην παραλία φημισμένο για φρέσκα ωμά ψάρια, είπαν ότι η συμφωνία τους κάλυπτε μόνο μπιφτέκια ή κοτόπουλο.

Βρήκα ένα φάρμακο, ωστόσο. Το δρομολόγιο επιτρέπει πολλούς «ελεύθερους το βράδυ» και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για να εξερευνήσετε τα μικρά εστιατόρια των Αζορών όπου οι τουρίστες φοβούνται να βαδίσουν και που θα βάλουν ένα πιάτο ολόκληρου του σκουμπριού μπροστά στα φοβερά παιδιά σας.

πηγή: dailymail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ