Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024
12.4 C
Athens
HomeΕυρώπη10 ψαγμένα μέρη για να φάς pasta στη Ρώμη!

10 ψαγμένα μέρη για να φάς pasta στη Ρώμη!

Η Ιταλία έχει άπειρες ποικιλίες pasta και κάθε περιοχή -και συχνά, κάθε μικροσκοπική πόλη ή χωριό- έχει τους δικούς του κανόνες και συνταγές. Στη Ρώμη, υλικά όπως είναι οι ντομάτες, τα αυγά, το τυρί Pecorino Romano και το guanciale (καπνιστό χοιρινό μάγουλο) είναι συχνά τα κύρια συστατικά της παραδοσιακής κουζίνας της πόλης και περιέχονται σε απλά αλλά ψαγμένα πιάτα, όπως η amatriciana, η carbonara, cacio e pepe και η gricia. Εδώ σας προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα μέρη για να βρείτε τις κλασικές μαακρονάδες στην Αιώνια Πόλη.

Roscioli Salumeria

Το wine bar και deli Roscioli Salumeria

To Roscioli Salumeria αποτελεί ένα κομψό εστιατόριο, wine bar και deli. Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ 2800 κρασιών και μερικών εξαιρετικών ιταλικών τυριών κι αλλαντικών. Το μενού προσφέρει κλασικά πιάτα pasta της Ρώμης, όπως την πασίγνωστη καρμπονάρα. Από τα αυγά που συλλέγονται από τις κότες που έχουν ταϊστεί με κατσικίσιο γάλα μέχρι το αρωματικό μαύρο πιπέρι Sarawak, το Roscioli έχει τα πιο εκλεκτά υλικά για ένα υπέροχο πιάτο.

- Advertisement -

La Tavernaccia da Bruno

Pasta με θαλασσινά στο La Tavernaccia da Bruno

Αυτό το οικογενειακό εστιατόριο στη νότια πλευρά του Trastevere, είναι γνωστό για τη σταθερά εξαιρετική εμπειρία φαγητού που προσφέρει. Το μενού χαρακτηρίζεται από χωριάτικο, σπιτικό στυλ μαγειρικής με καταγωγή από τη Ρώμη και την Ούμπρια και, επιπλέον, το πραγματικά φιλικό προσωπικό είναι πρόθυμο να σας κατευθύνει. Όσον αφορά στην pasta, υπάρχουν πιάτα όπως οι παπαρδέλες με αγριογούρουνο, amatriciana, λαζάνια μαγειρεμένα σε ξυλόφουρνο, καθώς και πεντανόστιμες εποχιακές σπεσιαλιτέ, όπως ραβιόλι από φασόλια με αγριογούρουνο και σάλτσα cacio e pepe.

Flavio al Velavevodetto

To εστιατόριο Flavio al Velavevodetto

To Flavio al Velavevodetto βρίσκεται μέσα στο Monte dei Cocci (γνωστό κι ως Monte Testaccio), μια αρχαία ρωμαϊκή χωματερή που αποτελείται από περίπου 53 εκατομμύρια χωμάτινους αμφορείς. Το αξιοθαύμαστο σκηνικό είναι το παρασκήνιο ενός μενού που έχει φτιαχτεί με ποιοτικά υλικά της εποχής, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από το αγρόκτημα του εστιατορίου. Η amatriciana, cacio e pepe, carbonara και gricia, οι πιο χαρακτηριστικές pasta στη Ρώμη είναι, δικαίως, φημισμένες, αλλά τα ravioli με σπανάκι και γάλα βουβαλιού είναι ένας αφανής ήρωας στο μενού.

Felice a Testaccio

Πιάτο από το Felice a Testaccio

Άνοιξε το 1936 και αποτελεί θεσμό στη Ρώμη. Πήρε το όνομά του από τον Felice Trivelloni, ο οποίος ήταν γνωστός για τον απότομο τρόπο του στους πελάτες, σε βαθμό που έγινε μέρος του marketing του εστιατορίου και αναφέρεται με νοσταλγία στην ιστοσελίδα του. Μπορεί η εξυπηρέτηση αν είναι ακόμα και σήμερα κακόκεφη, ωστόσο παραμένει αγαπητό στους ντόπιους, που επέστρεψαν στα παλιομοδίτικα πιάτα όπως το cacio e pepe, που αναμιγνύεται με θεατρικό τρόπο στο τραπέζι.

Trattoria Da Cesare al Casaletto

Η Trattoria Da Cesare al Casaletto

Κάντε κράτηση στο Da Cesare για ένα μάθημα ρωμαϊκής κουζίνας. Σερβίρουν κλασικά πιάτα χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά σε ένα ανεπιτήδευτο αλλά φιλόξενο σκηνικό. Ξεκινήστε με polpette di bollito (παναρισμένοι κεφτέδες) και crocchette di melanzane (κροκέτες μελιτζάνας) για να σας ανοίξει η όρεξη, και μετά περάστε σε ένα παραδοσιακό πιάτο ζυμαρικών, φτιαγμένο με τα ζυμαρικά της επιλογής σας. Για όσους αποφεύγουν τους υδατάνθρακες, τα δεύτερα πιάτα, όπως το involtini di manzo (μοσχαρίσιο ρολό σε σάλτσα ντομάτας) είναι και σπιτικά και εκλεκτά.

Pastificio Guerra

Στην κουζίνα του Pastificio Guerra

Το παλιομοδίτικο pasta shop είναι ένα αξιόλογο κόσμημα μέσα στα εξεζητημένα εστιατόρια της περιοχής των Ισπανικών Σκαλιών. Μπείτε στην ουρά για μια γενναιόδωρη και οικονομική μερίδα (κοστίζει μόλις 4 ευρώ) φρεσκομαγειρεμένων ζυμαρικών που μπορείτε να απολαύσετε εκεί ή να τα πάρετε σε πακέτο. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ δυο ειδών ζυμαρικών -συνήθως απέριττων πιάτων όπως amatriciana ή με σάλτσα pesto- και η προσφορά περιλαμβάνει ένα μπουκάλι με νερό, κι αν είστε τυχεροί και βρείτε χώρο για να καθίσετε μέσα, ένα μικρό ποτήρι κρασί.

Armando al Pantheon

Armando al Pantheon

Αυτό το οικείο, οικογενειακό εστιατόριο απέχει μόλις μερικά βήματα από το Πάνθεον, δεν είναι όπως τουριστική παγίδα. Το Armando al Pantheon σερβίρει την πεμπτουσία του γνήσιου ρωμαϊκού φαγητού μέσα από την ξύλινη αίθουσά του από το 1961. Δοκιμάστε πιάτα ζυμαρικών όπως amatriciana, gricia, και τις Παρασκευές pasta e ceci (ζυμαρικά με ρεβύθια), μετά συνεχίστε με δεύτερα πιάτα και contorni με λαχανικά εποχής, ή συνοδευτικά. Τελειώστε με ένα παχύ τιραμισού με αυγό.

Le Mani in Pasta

Χειροποίητα ζυμαρικά στο Le Mani in Pasta

Κλείστε τραπέζι στο Le Mani in Pasta εκ των προτέρων, καθώς το ζεστό, ανεπίσημο περιβάλλον του και τα ποιοτικά του πιάτα κάνουν το μέρος αυτό πολύ αγαπητό στους ντόπιους. Τα ζυμαρικά είναι μέσα στα highlights του μενού και ποικίλουν από κλασικές ρωμαϊκές συνταγές μέχρι καθημερινές σπεσιαλιτέ της εποχής, με πρωταγωνιστή συχνά τα θαλασσινά -όπως τα μεθυστικά λινγκουίνι με αστακό. Αξίζει αν δοκιμάσετε σίγουρα και τπ ψητό ψάρι και τα οστρακοειδή.

Le Mani in Pasta Mercato Testaccio

Φρέσκα ζυμαρικά στο Le mani in pasta Mercato Testaccio

Δεν πρέπει να συγχέεται με το προηγούμενο εστιατόριο που βρίσκεται στο Τραστέβερε, αυτό θα το βρείτε μέσα στην Αγορά Testaccio. Το όνομα μπορεί να είναι το ίδιο, αλλά ο αέρας είναι τελείως διαφορετικός. Εδώ οι επισκέπτες που έρχονται να ψωνίσουν μπορούν να αγοράσουν φρέσκα ζυμαρικά αυγού, που πωλούνται με το βάρος, για να μαγειρέψουν στο σπίτι, ή ένα καυτό πιάτο έτοιμο να το φάνε εκείνη τη στιγμή. Τσεκάρετε το μενού που είναι γραμμένο σε πίνακα με κιμωλία που περιλαμβάνει συνταγές όπως Tagliolini με αγκινάρες, κάπαρη και λεμόνι, και ravioli γεμιστά με αγκινάρα, με τις τιμές σε όλα να κυμαίνονται στα 5-7 ευρώ.

Da Enzo al 29

Da Enzo Al 29

To Da Enzo ξεχωρίζει στα κλασικά ρωμαϊκά πιάτα. Τα γνωστά πιάτα ζυμαρικών, όπως η carbonara, amatriciana και η cacio e pepe είναι άψογα, όπως και τα δεύτερα πιάτα, οπότε σιγουρευτείτε ότι κρατάτε χώρο και για το κυρίως. Το polpette (κεφτέδες) ή το coda alla vaccinara (μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ) είναι δυο εξίσου εγγυημένες επιλογές. Το μικροσκοπικό αυτό μαγαζάκι είναι εξαιρετικά δημοφιλές, επομένως κάντε κράτηση από πριν ή περιμένετε στην ουρά.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,105LikesLike
88,860 FollowersFollow
181,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ