Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
20.9 C
Athens
ΑρχικήΤάσος Δούσης BlogΟ Τάσος Δούσης γράφει 10 λόγους που πρέπει να φύγει η Airbnb...

Ο Τάσος Δούσης γράφει 10 λόγους που πρέπει να φύγει η Airbnb από την Ελλάδα

Σήμερα θα σας γράψω στο blog μου κάτι εντελώς διαφορετικό. Μέσα από το travelstyle.gr θα προσπαθήσω με πολύ απλά λόγια να εξηγήσω γιατί κατά την προσωπική μου άποψη η πλατφόρμα Airbnb πρέπει να φύγει από τη χώρα μας. Είμαι της άποψης ότι το συγκεκριμένο σύστημα ενοικιάσεως καταλυμάτων έχει σε ένα βαθμό καταστρέψει ή καταστρέφει υγιείς επαγγελματίες του ξενοδοχειακού τουρισμού που φορολογούνται, που έχουν προσωπικό, που έχουν ευθύνη για τους πελάτες τους. Καταστρέφουν τα Airbnb προορισμούς όπως η Σαντορίνη γιατί νοικιάζονται Airbnb σπίτια από έναν πελάτη και μένουν τελικά πάνω από 10 άτομα Κινέζοι η Ιταλοί.

Θα γράψω λοιπόν στο travelstyle.gr 10 λόγους που πιστεύω ότι η Airbnb πρέπει να φύγει ή πρέπει να ελεγχθεί και να περιοριστεί σε μεγαλύτερο βαθμό.

- Advertisement -

1. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα φέρνει στην Ελλάδα τουρίστες με εξαιρετικά χαμηλό μπάτζετ, οι οποίοι δεν αφήνουν παρά μόνο ελάχιστα χρήματα στη χώρα.

2. Λόγω του ότι πλέον και η κουτσή Μαρία κάνει το σπίτι της Airbnb έχουν εκτοξευτεί τα ενοίκια κυρίως στα νησιά μας με αποτέλεσμα δάσκαλοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες, γιατροί και νοσοκόμες να μη θέλουν να πάνε στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στη Σαντορίνη, στη Μύκονο, στην Κω ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, γιατί δεν βρίσκουν σπίτια να νοικιάσουν ή διαφορετικά είναι πανάκριβα.

3. Τα καταλύματα στην Airbnb θα πρέπει να μπορούν να νοικιάζονται μέχρι και 70 ημέρες το χρόνο όχι παραπάνω.

4. Όποιος νοικιάζει το σπίτι του σε πλατφόρμα τέτοιου είδους θα πρέπει να έχει ξεχωριστή είσοδο για να μπει ο τουρίστας και να κάνει την διαμονή του. Τι φταίω εγώ που μένω σε μια πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης και είμαι υποχρεωμένος να υφίσταμαι τον μεθυσμένο Άγγλο που θα έρθει να μείνει ακριβώς δίπλα μου και θα αρχίσει τα δικά του.

5. Όποιος νοικιάζει το σπίτι του Airbnb θα πρέπει να διαθέτει άδεια ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενων, θα πρέπει να έχει πιστοποίηση από υπηρεσίες που μπορούν να ελέγχουν την επάρκεια και τον επαγγελματισμό του συγκεκριμένου ανθρώπου.

6. Όσοι νοικιάζουν σε πλατφόρμα τα σπίτια τους θα πρέπει να φορολογούνται με το ίδιο καθεστώς που φορολογούνται και τα ξενοδοχεία, αφού παίρνουν πελάτες από τα ξενοδοχεία δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να έχουνε άλλη πολιτική φορολόγησης.

7. Τα Airbnb θα πρέπει να έχουν ειδικό σήμα προκειμένου να γνωρίζονται ότι κάνω αυτή τη δουλειά. Όποιος δεν έχει ειδικό σήμα θα πρέπει να θεωρείται πειρατής και παράνομος.

8. Τα χρήματα που θα πληρώνουν οι τουρίστες σε αυτή την υπηρεσία καταλυμάτων θα πρέπει απαραιτήτως να κατατίθενται σε ελληνικές τράπεζες και θα πρέπει όλοι ιδιοκτήτες των Airbnb να έχουν PoS

9. Κανένας ιδιοκτήτης ακινήτου δεν θα μπορεί να σου κάνει έξωση για να νοικιάσει το σπίτι του σε Airbnb

10. Σε κορεσμένες τουριστικές περιοχές όπως ας πούμε η Σαντορίνη που πλέον δεν βγαίνουν άδειες ξενοδοχείων, εκεί πρέπει τα Air bnb να απαγορευτούν εντελώς. Αν σε μια περιοχή που διαπιστώνεται ότι δεν μπορεί να αντέξει άλλους τουρίστες λόγω υποδομών, δεν μπορεί όποιος έχει ένα σπίτι να το νοικιάζει 90 μέρες το χρόνο. Και εγώ που είμαι επιχειρηματίας να μην μπορώ να πάρω άδεια.

Σας το λέω με την εμπειρία μου, αν τα παραπάνω δεν γίνουν η πλατφόρμα, η συγκεκριμένη πρέπει να φύγει από τη χώρα μας. Πρέπει να φύγει από τη χώρα μας, όπως την έδιωξαν από τη Μαδρίτη, Μαγιόρκα, την Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, τη Νέα Υόρκη και από άλλες δεκάδες πόλεις!

Μην ξεχνάτε ότι το διαβάσατε στο blog μου στο Travelstyle.gr

Για περισσότερα άρθρα μπείτε στο blog μου στο Travelstyle.gr  εδώ https://www.travelstyle.gr/

Ακολουθήστε με και στο instagram για περισσότερες πληροφορίες και ταξιδιωτικά tips που δεν θα δείτε στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,269LikesΚάντε Like
88,467 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ