γυναίκα κλείνει ξενοδοχείο online

Σκέφτεστε να οργανώσετε κάποια κοντινή απόδραση; Θέλετε να κλείσετε ξενοδοχείο για την 28η Οκτωβρίου; Ή μήπως την έχετε πατήσει ήδη σε κράτηση ξενοδοχείου on line και θέλετε να μάθετε πώς θα είστε πιο προσεκτικοί; 10 συμβουλές από τον Τάσο Δούση για να είστε πλήρως ενημερωμένοι.

γυναίκα κρατάει ipad lobby ξενοδοχείου

Αν ναι τότε σίγουρα πρέπει να διαβάσετε αυτές τις 10 πολύτιμες ταξιδιωτικές συμβουλές που θα σας δώσω οι οποίες προέρχονται από όλα αυτά τα χρόνια ταξιδιωτικής  εμπειρίας  μου μέσα από εκατοντάδες κρατήσεις ξενοδοχείων και ξενώνων.

Πριν  πατήσετε το τελευταίο κλικ στη booking ή την trivago ή σε όποια άλλη ιστοσελίδα κρατήσεων ξενοδοχείων για να στείλετε τα στοιχεία σας για την κράτηση του δωματίου θέλω να έχετε στο μυαλό σας τα tips και τις συμβουλές μου προκειμένου να μη γίνουν οι διακοπές σας μια αληθινή κόλαση!

Δώστε βάση στις συμβουλές μου

1. Δώστε μεγάλη σημασία από ποια ιστοσελίδα και μηχανή αναζήτησης θα κάνετε την κράτηση!

Εμπιστευθείτε  αυτές που ξέρετε και όχι αυτές που σας προτείνουν οι επιτήδειοι μέσω των e-mail του ίντερνετ. Όσοι επενδύουν σε διαφήμιση και έχουνε πολλά να χάσουν είναι πολύ πιο προσεκτικοί σε σχέση με αυτούς που στήνουνε μηχανές αναζήτησης για έξι μήνες!

2. Δώστε μεγάλη προσοχή σε τι τύπο δωματίου έχετε κλείσει!

Πόσο σίγουροι είσαστε ότι αυτό που είδατε στη μηχανή αναζήτησης είναι το ίδιο που θα πάτε να μείνετε; Έχει την θέα που έχετε πληρώσει; Είναι στην κατηγορία που έχετε επιλέξει;

3. Δώστε βάση στις ώρες check in και check out.

Το κάθε ξενοδοχείο έχει τη δική του πολιτική και υπάρχουν ξενοδοχεία που σου λένε check in τέσσερις το απόγευμα και check out 10 η ώρα το πρωί,σε αυτά τα ξενοδοχεία δεν πρέπει να πάτε ποτέ.Ένα υπέροχο ξενοδοχείο στη Βυτίνα με μοναδική θέα στο βουνό και πισίνα – από τον Τάσο Δούση

γυναίκα ακτή φθινόπωρο

4. Προσέξτε εάν η διεύθυνση του ξενοδοχείου που κλείνετε μέσα από τη μηχανή αναζήτησης είναι ίδια με αυτήν που θα πάτε.

Μόλις κάνετε την κράτηση ή ακόμη  καλύτερα και πριν από αυτήν μπείτε στην ιστοσελίδα του ίδιου του ξενοδοχείου για να τσεκάρετε αν αληθινά είναι στη μηχανή αναζήτησης που έχετε επιλέξει για να κλείσετε το δωμάτιο. Δεν θα ήταν άσχημα όταν κάνετε την κράτηση  στο λεπτό να καλέσετε το ξενοδοχείο για να επιβεβαιώσετε ότι θα σας περιμένουν!

5. Όταν τα σχόλια προέρχονται από πελάτες της μηχανής αναζήτησης διάβασε τα προσεκτικά και δώστε σημασία σε αυτά.

Για παράδειγμα στην booking για να γράψεις σχολείο πρέπει να έχεις κλείσει ξενοδοχείο αντίθετα στην trivago γράφει όποιος θέλει!

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο 6)

6. Πολλοί νομίζουν ότι το WiFi είναι πάντα δωρεάν στα ξενοδοχεία!

Κάνετε λάθος, στα ψιλά γράμματα που θα δείτε την κράτησή γράφει εάν διαθέτει το ξενοδοχείο wifi εάν στο δωμάτιο υπάρχει WiFi  και επίσης εάν είναι δωρεάν η αν έχει χρέωση.

7. Δώστε προσοχή ιδιαίτερη στο αν μέσα στην τιμή του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται και οι φόροι.

Σε πολλές χώρες,όπως ας πούμε στο Ντουμπάι, σχεδόν ποτέ στην τιμή του ξενοδοχείου δεν περιλαμβάνεται ο φόρος όποιος φτάνει μέχρι και το 10%στην τιμή του δωματίου

8. Για εμένα η πολιτική ακυρώσεις είναι το πιο σημαντικό κομμάτι όταν θέλω να κάνω διαδικτυακή κρατήση.

Σε δωμάτιο ξενοδοχείου παίζει τεράστιο ρόλο να μπορείς να ακυρώσεις το δωμάτιο που έχεις κλείσει και να μη χάσεις τα λεφτά σου.

οικογένεια ζευγάρι πρωινό

9. Δείτε εάν στην τιμή του δωματίου περιλαμβάνεται το πρωινό.

Ιδιαίτερα όταν έχετε παιδιά το πρωινό είναι πάρα πολύ χρήσιμο. Αλλιώς  θα πρέπει  κάθε πρωί να πληρώνεται 20 € το άτομο για να φάτε πρωινό ή διαφορετικά θα τρέχετε στους κοντινούς φούρνος του ξενοδοχείου για να βρείτε κάτι να φάνε τα παιδιά.

10. Ο τρόπος πληρωμής του ξενοδοχείου είναι πάρα πολύ σημαντικός.

Επιλέξτε  όταν αποφασίσετε να δώσετε τα στοιχεία της κάρτας σας  στην ιστοσελίδα η μηχανή αναζήτησης να είναι ασφαλής, προκειμένου να μην έχετε προβλήματα! Γενικώς καλό είναι να κάνετε τις συναλλαγές σας μέσω PayPal έτσι ώστε ότι κι αν συμβεί να μη χάσετε τα χρήματα σας.

Εάν ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω 10 πολύτιμες ταξιδιωτικές συμβουλές μου, εάν δεν αφήσετε τίποτα στην τύχη, σας εγγυώμαι προσωπικά ότι για τις διαδικτυακές κρατήσεις δεν θα έχετε απολύτως κανένα πρόβλημα.

Προσοχή!  Έξω στο διαδίκτυο οι απατεώνες είναι πολλοί και ψάχνουν εκείνους που θα είναι χαλαροί και  απρόσεκτοι! Δείτε περισσότερες συμβουλές και ταξιδιωτικά tips στο blog μου στο travelstyle.gr 

Oι τάσεις στην online οργάνωση ταξιδιού

Ένας από τους πιο διαδεδομένους πλέον τρόπους για να οργανώσει κάποιος ένα ταξίδι είναι μέσω του ίντερνετ. Εισιτήρια, ξενοδοχείο, μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όλα μπορούν να κλειστούν μέσω του υπολογιστή από την άνεση του σπιτιού σας ώστε να πάτε πλήρως ενημερωμένοι και να μην χάνετε χρόνο ψάχνοντας. 

Πώς κινούνται λοιπόν οι εν δυνάμει ταξιδιώτες όταν προσπαθούν να οργανώσουν το ταξίδι τους; Η πλατφόρμα Travel audience, ενημερώνει για τις συνήθειες και τις τάσεις πριν από ένα ταξίδι, αν και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κάθε άνθρωπος και ταξιδιώτης είναι μοναδικός. Ωστόσο υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν τις κοινές συνήθειες όσων ετοιμάζουν ταξίδι.

Συγκεκριμένα, το  28% των ταξιδιωτών αναζητά στο διαδίκτυο έναν μόνο προορισμό, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό κοιτά και άλλο ένα μέρος πριν αποφασίσει, σημάδι που δείχνει αναποφασιστικότητα και ότι ο ενδιαφερόμενος είναι «ανοιχτός» και σε άλλους προορισμούς. Ακόμα, το 81% αναζητά διάφορες περιόδους για να πραγματοποιήσει το ταξίδι του κι όχι μια συγκεκριμένη, δείχνοντας ευελιξία και στις ημερομηνίες ταξιδιού.

Σε μεγάλο ποσοστό που ανέρχεται στο 85%, οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν διάφορους άλλους ιστοχώρους και social media, πέραν των online ταξιδιωτικών πρακτορείων, προκειμένου να πάρουν ιδέες, ενώ φαίνεται ότι ακόμη κι αν χρησιμοποιούν online ταξιδιωτικά πρακτορεία στην αναζήτησή τους, το 72% τελικά κάνει κράτηση σε ανταγωνιστική ιστοσελίδα. Οι σελίδες, μάλιστα, που επισκέπτονται οι καταναλωτές κυμαίνονται μεταξύ 20 και 40, μέχρι να αποφασίσουν και να προχωρήσουν σε αγορά.

Διαβάστε ακόμα:  6 tips για να ταξιδεύετε με τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!
Ταξίδια online

Τα καλύτερα travel tips για ένα ταξίδι – εμπειρία!

Τα ταξίδια είναι εμπειρίες ζωής που προσφέρουν αξέχαστες στιγμές και μοναδικές εικόνες. Πίσω από κάθε ταξίδι κρύβεται και μια ιστορία που θα την διηγείσαι σε όλη σου την ζωή και θα αναπολείς τις ωραίες εκείνες στιγμές. Για να πάνε όμως όλα καλά και να έχεις ένα ευχάριστο ταξίδι, πρέπει να είσαι και λίγο προετοιμασμένος. Είτε είσαι αρχάριος ταξιδιώτης είτε έμπειρος, εμείς εδώ στο Travelstyle.gr σου έχουμε τα καλύτερα travel tips που αποδεικνύονται ”σωτήρια” σε κάθε περίπτωση.

Έρευνα

Ταξίδι σε εξωτικό προορισμό
Η έρευνα για το προορισμό που θα επισκεφτείς είναι απαραίτητη για να πάνε όλα ρολόι

Δεν ξεκινάς ταξίδι χωρίς να κάνεις μια εκτενή έρευνα για τον προορισμό που έχεις επιλέξει. Δεν φαντάζεσαι πόσα tips θα βρεις online που θα βοηθήσουν στο ταξίδι σου. Επίσης κάνε τον κόπο να μάθεις για τα ήθη και τα έθιμα, ιδιαίτερα αν κατευθύνεσαι στο εξωτερικό, για να προσεγγίσεις καλύτερα την κουλτούρα τον ντόπιων. Ο καιρός είναι κάτι πολύ σημαντικό για το οποίο θα πρέπει να μάθεις πληροφορίες για μην έρθεις προ εκπλήξεως και να πας προετοιμασμένος.Τα καλύτερα travel tips που θα σώσουν το ταξίδι σου

Κράτα ένα σημειωματάριο

Ότι πληροφορίες έχεις μαζέψει από την έρευνα σου καλό θα είναι τα γράψεις όλα σε ένα μίνι σημειωματάριο. Το σημειωματάριο καλό θα είναι να το έχεις πάντα πάνω σου για να σημειώσεις και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία βρεις χρήσιμη κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου.

Φωτογραφίες ή video

"Αιχμαλωτίστε" τις ταξιδιωτικές σας στιγμές
Βγάλτε φωτογραφίες και βίντεο που θα χαζεύετε για όλη σας την ζωή

Ο φωτογραφικός φακός ή η κάμερα πρέπει να είναι πάντα ετοιμοπόλεμα όταν ταξιδεύεις, έτσι ώστε να είσαι έτοιμος να απαθανατίσεις την ”στιγμή”. Σαφώς όμως με όρια για να ζήσουμε πάνω από όλα το ταξίδι μας και όχι να κρεμόμαστε πάνω από μια κάμερα η μια φωτογραφική.

Μπαταρία

Μιας και μιλήσαμε για κάμερα, στα sos είναι μια ακόμα έξτρα μπαταρία για την οποία καλό θα είναι να προνοήσεις από την αρχή.

Σημαντικά προσωπικά έγγραφα

Επίσης στα sos είναι να σκανάρεις όλα τα σημαντικά έγγραφα που θα κουβαλάς όπως ταυτότητα, βιβλιάριο τραπέζης ή οτιδήποτε άλλο θα έχεις μαζί σου. Καλό είναι επίσης να έχεις τις φωτοτυπίες αποθηκευμένες σε κάποια άλλη τσάντα, αλλά και να τα στείλεις στο email σου για να τα έχεις και ηλεκτρονικά. Ένα από τα πιο σημαντικά travel tips.

Ρολόι

Αν ταξιδεύεις στο εξωτερικό καλό θα είναι να έχεις ένα έξτρα ρολόι σε ώρα Ελλάδος, το οποίο πίστεψε μας θα σου φανεί αρκετά χρήσιμο σε αρκετές περιπτώσεις.

Χρήματα

Πάντα να έχεις δύο πιστωτικές κάρτες πάνω σου και τα χρήματα σου χωρισμένα σε φακέλους. Ποτέ όλα μαζί στο ίδιο σημείο ή στο πορτοφόλι.

Ρούχα

Απαραίτητα ένα αθλητικό και ένα επίσημο ντύσιμο πρέπει να υπάρχει στην βαλίτσα σου. Φουλάρι και ζακέτα είναι must χειμώνα καλοκαίρι.

Μωρομάντηλα και αντισηπτικά

Το ξέρεις ήδη και αν όχι στο λέμε και εμείς. Τα μωρομάντηλα και το αντισηπτικό είναι άκρως απαραίτητα και πρέπει να τα έχεις πάντα πάνω σου.

Είδη πρώτης ανάγκης

Πάντα να κουβαλάς πάνω σου στο αεροπλάνο ή στο τρένο μια μικρή τσάντα με εσώρουχα, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα και μίνι σαμπουάν και αφρόλουτρο.

Φάρμακα

Μην ξεχάσεις να πάρεις τα φάρμακα σου και να βάλεις αφύπνιση την ώρα που πρέπει να τα πάρεις. Πάνω στην τρέλα του ταξιδιού μπορεί να τα ξεχάσεις οπότε προνόησε από την αρχή.To Travel+Leisure ενημερώνει τους αναγνώστες του για τα 10 λάθη που πρέπει να αποφεύγουν όταν ταξιδεύουν σε ελληνικά νησιά

Ανεξήγητη σύγχυση και υπερένταση

Όταν κατα την διάρκεια του ταξιδιού σου νοιώσεις μια σύγχυση η υπερένταση να ξέρεις ότι όπως και τα μωρά, έτσι και εσύ η θα πεινάς ή θα διψάς ή θα χρειάζεσαι ύπνο. Μην στρεσάρεις τον εαυτό σου χωρίς λόγο γιατί δεν θα απολαύσεις το ταξίδι. Να είσαι πάντα ενυδατωμένος και να έχεις ετοιμοπόλεμα κάποια θρεπτικά σνακ στην τσάντα σου.

Γυαλιά ηλίου, αντηλιακό και αντικουνουπικό

προστασία από τον ήλιο
Tα must για χειμώνα και καλοκαίρι. Γυαλία ηλίου και αντηλιακό.

Για όπου και να ταξιδεύεις και ότι εποχή και να είναι τα γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό πρέπει να υπάρχουν πάντα πάνω σου. Επίσης καλό θα είναι να έχεις και ένα δυνατό αντικουνουπικό ειδικό για ταξίδια στο εξωτερικό, συμβουλέψου τον φαρμακοποιό σου, το οποίο θα σου φανεί χρήσιμο ιδιαίτερα σε εξωτικούς προορισμούς.

Πράγματα αξίας

Ποτέ δεν αφήνουμε τα πράγματα αξίας όπως κάμερα και κινητό μακριά μας η πάνω σε τραπέζια. Επίσης αν θεωρείς ότι υπάρχει κάτι που δεν αξίζει το ρίσκο να το χάσεις μην το πάρεις καν.

Κοινωνικές επαφές

Καλό είναι να είσαι κοινωνικός και να γνωρίζεις κόσμο αλλά με προσοχή. Μην απομονώνεσαι και φρόντισε να είσαι πάντα σε κεντρικά σημεία. Επίσης η διαίσθηση σου δεν πέφτει ποτέ έξω, αν κάτι η κάποιος δεν σου κάθεται καλά, έφυγες. Ένα από τα πιο σημαντικά travel tips για την ασφάλεια μας.

Φαγητό

street food σε ανοιχτές αγορές

Ποτέ μα ποτέ δεν τρώμε σε κεντρικά τουριστικά σημεία, το πιο πιθανό είναι ότι το φαγητό θα είναι χαμηλής ποιότητας και οι τιμές σίγουρα υψηλές. Επίσης αν βρίσκεσαι σε υπαίθρια αγορά και κάτι σου φαίνεται άσχημο τότε πιθανότατα θα είναι, άκου την διαίσθηση σου και φάε κάπου αλλού.

Προστασία

Τουλάχιστον ένα άτομο από το οικογενειακό σου περιβάλλον, πρέπει να ξέρει το που κατεθύνεσαι και να έχει τα τηλέφωνα επικοινωνίας του ξενοδοχείου σου.

Μάσκα

σέλφι σε ταξίδι

Δυστυχώς μια από τις νεότερες προσθήκες ως sos σε μετακινήσεις και ταξίδια είναι η μάσκα. Έχε πάντα μαζί σου τουλάχιστον 3 στην τσάντα σου και πολλαπλάσιες στην βαλίτσα.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ