Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.2 C
Athens
ΑρχικήTravel News1000 επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου μετά την ακύρωση πτήσεων και...

1000 επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου μετά την ακύρωση πτήσεων και την ακινητοποίηση των αεροπλάνων


«Μην έρχεστε στο αεροδρόμιο»: Το αεροδρόμιο του Μονάχου αναστέλλει τις πτήσεις μετά από χιόνι και παγωμένη βροχή την ίδια στιγμή που πολλοί επιβάτες διαμαρτύρονται για την έλλειψη βοήθειας από τις αεροπορικές εταιρείες.

Οι πτήσεις ανεστάλησαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα, αλλά πλέον υπάρχει «πολύ περιορισμένος» αριθμός αεροπλάνων που απογειώνονται και προσγειώνονται. Ο δεύτερος πιο πολυσύχναστος κόμβος της Γερμανίας επλήγη από έντονες χιονοπτώσεις και παγωμένη βροχόπτωση ημερών, που οδήγησε σε αναστάτωση για χιλιάδες επιβάτες.

- Advertisement -

Το αεροδρόμιο εξέδωσε ανακοίνωση αργά χθες το βράδυ στην οποία αναφέρει: “Την Τρίτη 5.12. δεν θα πραγματοποιηθούν απογειώσεις και προσγειώσεις από την έναρξη των εργασιών στις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Ο λόγος είναι παγωμένη βροχή τη νύχτα από Δευτέρα έως Τρίτη, που καθιστά αδύνατες τις ασφαλείς πτήσεις το πρωί».

Τώρα έχουν πει ότι οι πτήσεις είναι «ακόμα πολύ περιορισμένες, αλλά οι πρώτες απογειώσεις και προσγειώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί».

Οι περισσότεροι επιβάτες δεν θα πρέπει να περιμένουν να ταξιδέψουν σήμερα, με το αεροδρόμιο να λέει: «Μπορεί να υποτεθεί ότι η πλειονότητα των πτήσεων θα πρέπει επίσης να ακυρωθεί κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας για λόγους ασφαλείας».

Από τις 771 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, πάνω από το 80% ακυρώνονται και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες καθυστερούν, σύμφωνα με το Flightradar24.

Το αεροδρόμιο του Μονάχου προειδοποιεί τους επιβάτες να μην πηγαίνουν στο αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο του Μονάχου έχει εκδώσει μια προειδοποίηση προς τους επιβάτες: εάν δεν έχετε επιβεβαιώσει ότι η πτήση σας θα πραγματοποιηθεί, μην πηγαίνετε στο αεροδρόμιο. Περίπου 1.500 επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί στο Μόναχο από την Παρασκευή, όταν ξεκίνησε η κακοκαιρία.

Όταν ρωτήθηκε από γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το αεροδρόμιο του Μονάχου επιβεβαίωσε ότι οι επιβάτες είχαν διανυκτερεύσει στους τερματικούς σταθμούς, «συμπεριλαμβανομένων ορισμένων περισσότερες από μία φορές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρεβάτια κατασκήνωσης ήταν διαθέσιμα για τους ταξιδιώτες, μαζί με φαγητό. Οι επιβάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να κλείσουν μόνοι τους δωμάτιο ξενοδοχείου και τα έξοδα να καλυφθούν.

«Παρόλα αυτά, αρκετές εκατοντάδες επιβάτες διανυκτερεύουν στον τερματικό σταθμό», δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa στη δήλωση. «Είτε επειδή δεν έχουν βίζα για να εισέλθουν στη χώρα είτε επειδή δεν δέχονται την προσφορά να κλείσουν δωμάτιο ξενοδοχείου».

Πολλοί επιβάτες έχουν μεταβεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παραπονεθούν για την υπηρεσία που έχουν λάβει από τις αεροπορικές εταιρείες, με ορισμένους να λένε ότι ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις. Το αεροδρόμιο απάντησε σε έναν χρήστη ότι αυτή είναι η πρωτοφανές το κύμα του χιονιού.

Ωστόσο παρόμοια κατάσταση σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μονάχου τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ακυρώθηκαν 133 πτήσεις λόγω παγωμένου διαδρόμου.

Γιατί κλείνει το αεροδρόμιο του Μονάχου κατά τη διάρκεια του χιονιού;

Το αεροδρόμιο του Μονάχου έκλεισε για πρώτη φορά το Σάββατο μετά από σφοδρή χιονόπτωση. Η αναστάτωση συνεχίστηκε την Κυριακή και τη Δευτέρα. Μερικοί επιβάτες χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναρωτηθούν γιατί το αεροδρόμιο του Μονάχου δεν είναι σε θέση να χειριστεί βροχή και χιόνι όπως άλλα αεροδρόμια.

Ένας χρήστης πρότεινε να «μιλήσουν στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι» καθώς «μπορούν να καθαρίσουν έναν διάδρομο γεμάτο χιόνι σε 11 λεπτά».

Το αεροδρόμιο του Μονάχου είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι έχουν πληγεί από «βρεγμένο χιόνι» επειδή οι θερμοκρασίες είναι μόνο κοντά στο σημείο παγώματος και όχι ψυχρότερος καιρός που κάνει το χιόνι πιο σφιχτό.

Ποια είναι η συμβουλή για τους επιβάτες στο αεροδρόμιο του Μονάχου;

Το αεροδρόμιο και οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν οδηγίες στους επιβάτες να ελέγχουν τους ιστότοπους και τις εφαρμογές των αεροπορικών εταιρειών για πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις τους.

Το αεροδρόμιο έχει επανειλημμένα μεταφερθεί στο Twitter για να ζητήσει από τους επιβάτες να μην πάνε στο αεροδρόμιο εκτός εάν έχουν επιβεβαιωθεί ότι η πτήση τους έχει προγραμματιστεί να γίνει. Σε ένα tweet χθες, ένας χρήστης σχολίασε “Πρώτη φορά χιονίζει ναι;” Το αεροδρόμιο τότε απάντησε: «Ναι, πρώτη φορά».

Lufthansa: Η αναστάτωση αναμένεται να διαρκέσει όλη την εβδομάδα

Η Lufthansa , μια από τις κύριες αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο, εξήγησε χθες ότι «θα πρέπει να ακυρώσουν περαιτέρω πτήσεις» λόγω «παγωμένου εξοπλισμού αεροδρομίου ή χιονισμένων οχημάτων».

Συνέστησαν στους επιβάτες να «ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους στο Lufthansa.com ή στην εφαρμογή της Lufthansa πριν ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο. Οι πελάτες με κράτηση εισιτηρίων από ή προς το Μόναχο μπορούν να ακυρώσουν ή να αλλάξουν το εισιτήριό τους χωρίς χρέωση. Αυτό ισχύει για εισιτήρια με ημερομηνία ταξιδιού έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Lufthansa είπε ότι αναμένουν ότι η αναταραχή θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα.

Η Deutsche Bahn συμβουλεύει να μην ταξιδεύετε μέσα ή έξω από το Μόναχο

Τα ταξίδια με τρένο συνεχίζουν επίσης να επηρεάζονται σοβαρά από την κακοκαιρία. Χθες εδώ πραγματοποιήθηκαν μόνο μερικά δρομολόγια τρένων μεγάλων αποστάσεων από το Hauptbahnhof του Μονάχουτον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Η σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn (DB) συμβούλεψε τους επιβάτες να αναβάλουν το ταξίδι τους τουλάχιστον μέχρι σήμερα (5 Δεκεμβρίου).

Ποια είναι τα δικαιώματα των επιβατών τρένων;

Οι επιβάτες που θέλουν να αναβάλουν τα ταξίδια τους από 2-4 Δεκεμβρίου λόγω καιρού μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εισιτήριό τους αργότερα. Είναι επίσης δυνατό να πάρουν διαφορετική διαδρομή από αυτή που έχουν κάνει κράτηση, εάν πρόκειται για τον ίδιο προορισμό. Εν τω μεταξύ, οι κρατήσεις θέσεων μπορούν να ακυρωθούν χωρίς χρέωση.

Επιστροφές χρημάτων είναι επίσης δυνατές εάν οι επιβάτες δεν μπορούν να ταξιδέψουν αργότερα. Μια δωρεάν τηλεφωνική γραμμή έχει δημιουργηθεί για πελάτες που θέλουν περισσότερες πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση.

Ποιες άλλες σιδηροδρομικές υπηρεσίες επηρεάζονται;

Ο S-Bahn και οι περιφερειακές υπηρεσίες γύρω από το Μόναχο επηρεάζονται επίσης, με τις διαδρομές που αναμένεται να βελτιωθούν σταδιακά τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπήρχαν ακόμη συνδέσεις μεταξύ της πρωτεύουσας του κράτους και του Ίνσμπρουκ και του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία , καθώς και της Ζυρίχης στην Ελβετία. Αυτές οι υπηρεσίες αναμενόταν να ξαναρχίσουν την Τρίτη. Η DB είπε επίσης ότι ενδέχεται να υπάρξουν ακυρώσεις τρένων και καθυστερήσεις σε άλλες περιοχές της Γερμανίας λόγω του παγωμένου καιρού.

«Κόλλησα στο #Μόναχο για τρίτη μέρα τώρα»

Οι επιβάτες έχουν χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαμαρτυρηθούν για τις υπηρεσίες από τις αεροπορικές εταιρείες κατά τη διάρκεια της διακοπής.

Ένας Γερμανός χρήστης δημοσίευσε μια φωτογραφία του τηλεφώνου του, που δείχνει ένα τηλεφώνημα διάρκειας 9 ωρών και 12 λεπτών. Είπε ότι προσπαθούσε να πιάσει γραμμή στη Lufthansa.

Η χρήστης Kellie Tudor ζήτησε από τη British Airways βοήθεια για να επιστρέψει στο σπίτι για μια οικογενειακή έκτακτη ανάγκη.

Από την άλλη, υπήρχαν και εκείνοι που βρήκαν θετική πλευρά στην κατάσταση, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από το Μόναχο γεμάτες χιόνι…

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,133 FollowersΑκολουθήστε
174,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ